Ik heb vlak voor de kerst bij de poelier ook een blikje ganzenvet gekocht. Het was kei druk in de winkel en mijn auto stond niet goed geparkeerd, dus ik heb het blikje niet kritisch genoeg bekeken voordat ik het kocht. Thuis zag ik dat het blikje uit Frankrijk komt en dat erop staat "createur de foies gras" + het adres. Nader research bracht me bij een bedrijf die ganzen voor de levers teelt en dit bedrijf staat ook op een zwarte lijst van Wakkerdier of een andere dierenbeschermingsorganisatie. Het betreft dus zeer waarschijnlijk het vet van mishandelde ganzen. Ik heb het vet in ieder geval alvast energetisch gereinigd, maar ik weet nog niet of ik er veel mee ga doen. Ik ga in ieder geval nooit meer ganzenvet van dit merk "Georges Bruck" kopen. Als ik toch een stem heb uit te brengen door wat ik koop, dan steun ik liever de biologische of biologische-dynamische sector. Biologisch vind ik nog maar net goed genoeg, zeker als het dierlijke producten betreft. En daarbij natuurlijk ook het gezondheidsaspect!
En inderdaad wat zout betreft. Ik heb nog nooit in een commercieel voedingsproduct een andere soort zout aangetroffen dan standaard keukenzout of bakkerszout.
Ik snap wel waarom je ganzenvet aantrekkelijk vindt. Pluimvee-vet schijnt heel gezond te zijn!