Een stuk uit een tekst over het ontstaan van landbouw, tolerantie van mensen om een vrij zwervend bestaan in de natuur op te geven en zich op te sluiten in steden en de rol van exorfinen daarbij:
http://hetuurvandewaarheid.info/2011/12/07/granen-heerlijk-natuurlijk-en-gezond/
Quote:
Exorfinen
Het ontstaan van steden en landen over de hele planeet is ook een raadsel, en ook hier bestaat een lawine aan theorieën en literatuur om dit te verklaren. Nu heeft er kort geleden onderzoek plaatsgevonden naar de samenstelling van voedsel, dat een nieuw licht op de zaak kan werpen.
Op zoek naar een verband tussen voedselopname en geestelijke stoornissen, deden onderzoekers tegen het eind van de jaren 1970 onderzoek naar de aanwezigheid van opiaatachtige bestanddelen in alledaags voedsel. Dat zijn bestanddelen in het voedsel waar je high of suf van wordt.
Dohan ontdekte dat symptomen van schizofrenie verminderden, wanneer patiënten geen granen en melk meer consumeerden. Onderzoek in gemeenschappen rond de Grote Oceaan toonde aan dat schizofrenie daar pas ontstond na intrede van westerse invloeden, waardoor men tarwe, bier en rijst ging consumeren.
Het lichaam kan hormonen en hersenstoffen produceren die een verdovende werking hebben. Deze lichaamseigen verdovers heten endorfinen. Als dergelijke verdovende stoffen van buitenaf komen, spreken we van exorfinen.
Tarwe, maïs en gerst bevatten exorfinen, evenals koemelk en borstvoeding: die bevatten casomorfinen. De exorfinen in granen zijn veel sterker dan die in koemelk, terwijl koemelk op zijn beurt weer sterkere casomorfine levert dan menselijke borstvoeding. Verschillende bestanddelen werken als opiaten en hoewel hun werking iets anders kan zijn, hebben ze met elkaar gemeen dat ze op dezelfde manier als een ‘beloning’ worden ervaren door het menselijk lichaam.
Toen de kracht van die exorfinen werd onderzocht, bleek dat die vergelijkbaar is met morfine en bepaalde endorfinen (enkefalinen). Ze worden door de darmen opgenomen en kunnen het lichaam verdoven en stress verlagen net als opium. Onderzoek laat zien dat het eten van granen en het drinken van melk leidt tot stemmingswisselingen bij depressieve patiënten. Normale verslavende middelen zijn opiumachtig (zoals heroïne en morfine) of dopamine-achtig (zoals cocaïne en amfetamine). Ze werken omdat ze beloningscentra in de hersenen activeren.
Kunnen we hieruit afleiden dat mensen worden beloond door het eten van dit voedsel en verslaafd kunnen zijn aan granen en melk?
Er zijn verklaringen die uitgaan van een natuurlijk, biologisch nut van die exorfinen. Maar andere theorieën beschouwen deze opiaatachtige stoffen juist als onnatuurlijke indringers. Wadley en Martin zien deze exorfinen als onnatuurlijke indringers die schizofrenie veroorzaken en darmstoornissen, zoals glutenintolerantie. Dat zijn slechts ziekten die een minderheid van de bevolking treffen. Wat is het effect op de mensheid als geheel?
Onderzoek naar voedselallergieën, tegenwoordig eerder voedselintolerantie genoemd, toont aan dat bepaald voedsel een reactie in het lichaam teweeg brengt, die tot gedragsverandering leidt. Het gaat om een heel scala aan voedselproducten en om veel verschillende symptomen. Bij een aantal van die symptomen zijn hersenfuncties betrokken (depressie, angst, epilepsie, hyperactiviteit en schizofrenie).
In 1982 maakte Radcliffe een lijst van verdachte voeding tijdens een rechtszaak waar 50 mensen bij betrokken waren. Bovenaan de lijst stond tarwe (meer dan 70% van de betrokkenen vertoonde reacties op tarwe), gevolgd door koemelk (60%), eieren (35%), maïs, kaas, aardappelen, koffie, rijst, gist, chocolade, thee, citrusvruchten, haver, varkensvlees, platvis, suiker, rundvlees. Dit zijn bijna allemaal producten die in het dagelijkse dieet van de moderne mens zijn opgenomen sinds de introductie van de landbouw.
Het consumeren van ontbijtgranen en melk, zoals tegenwoordig vaak gebeurt, activeert beloningscentra in de hersenen. Voedsel dat gegeten werd voor de introductie van granen, zoals fruit en noten, heeft die eigenschappen niet. De effecten van exorfinen zijn vergelijkbaar met die van gewone drugs: er is een beloning, motivatie, afname van het stressniveau, gevoel van welbevinden, en mogelijk zelfs verslaving. Ofschoon de effecten van een maaltijd geringer zullen zijn dan die van een dosis drugs, consumeren moderne mensen die maaltijden meerdere malen per dag, dag in dag uit.
Door de constante inname van exorfinen is het gedrag van mensen veranderd. Mensen die voorheen een vrij zwervend bestaan hebben geleid in de open natuur, gingen het volgende verdragen:
a) leven in dichtbevolkte gebieden
b) tijd besteden aan het welzijn van mensen die geen familie zijn, en
c) een ondergeschikte rol spelen in een grote sociale rangorde.
http://hetuurvandewaarheid.info/2011/12/07/granen-heerlijk-natuurlijk-en-gezond/
Quote:
Exorfinen
Het ontstaan van steden en landen over de hele planeet is ook een raadsel, en ook hier bestaat een lawine aan theorieën en literatuur om dit te verklaren. Nu heeft er kort geleden onderzoek plaatsgevonden naar de samenstelling van voedsel, dat een nieuw licht op de zaak kan werpen.
Op zoek naar een verband tussen voedselopname en geestelijke stoornissen, deden onderzoekers tegen het eind van de jaren 1970 onderzoek naar de aanwezigheid van opiaatachtige bestanddelen in alledaags voedsel. Dat zijn bestanddelen in het voedsel waar je high of suf van wordt.
Dohan ontdekte dat symptomen van schizofrenie verminderden, wanneer patiënten geen granen en melk meer consumeerden. Onderzoek in gemeenschappen rond de Grote Oceaan toonde aan dat schizofrenie daar pas ontstond na intrede van westerse invloeden, waardoor men tarwe, bier en rijst ging consumeren.
Het lichaam kan hormonen en hersenstoffen produceren die een verdovende werking hebben. Deze lichaamseigen verdovers heten endorfinen. Als dergelijke verdovende stoffen van buitenaf komen, spreken we van exorfinen.
Tarwe, maïs en gerst bevatten exorfinen, evenals koemelk en borstvoeding: die bevatten casomorfinen. De exorfinen in granen zijn veel sterker dan die in koemelk, terwijl koemelk op zijn beurt weer sterkere casomorfine levert dan menselijke borstvoeding. Verschillende bestanddelen werken als opiaten en hoewel hun werking iets anders kan zijn, hebben ze met elkaar gemeen dat ze op dezelfde manier als een ‘beloning’ worden ervaren door het menselijk lichaam.
Toen de kracht van die exorfinen werd onderzocht, bleek dat die vergelijkbaar is met morfine en bepaalde endorfinen (enkefalinen). Ze worden door de darmen opgenomen en kunnen het lichaam verdoven en stress verlagen net als opium. Onderzoek laat zien dat het eten van granen en het drinken van melk leidt tot stemmingswisselingen bij depressieve patiënten. Normale verslavende middelen zijn opiumachtig (zoals heroïne en morfine) of dopamine-achtig (zoals cocaïne en amfetamine). Ze werken omdat ze beloningscentra in de hersenen activeren.
Kunnen we hieruit afleiden dat mensen worden beloond door het eten van dit voedsel en verslaafd kunnen zijn aan granen en melk?
Er zijn verklaringen die uitgaan van een natuurlijk, biologisch nut van die exorfinen. Maar andere theorieën beschouwen deze opiaatachtige stoffen juist als onnatuurlijke indringers. Wadley en Martin zien deze exorfinen als onnatuurlijke indringers die schizofrenie veroorzaken en darmstoornissen, zoals glutenintolerantie. Dat zijn slechts ziekten die een minderheid van de bevolking treffen. Wat is het effect op de mensheid als geheel?
Onderzoek naar voedselallergieën, tegenwoordig eerder voedselintolerantie genoemd, toont aan dat bepaald voedsel een reactie in het lichaam teweeg brengt, die tot gedragsverandering leidt. Het gaat om een heel scala aan voedselproducten en om veel verschillende symptomen. Bij een aantal van die symptomen zijn hersenfuncties betrokken (depressie, angst, epilepsie, hyperactiviteit en schizofrenie).
In 1982 maakte Radcliffe een lijst van verdachte voeding tijdens een rechtszaak waar 50 mensen bij betrokken waren. Bovenaan de lijst stond tarwe (meer dan 70% van de betrokkenen vertoonde reacties op tarwe), gevolgd door koemelk (60%), eieren (35%), maïs, kaas, aardappelen, koffie, rijst, gist, chocolade, thee, citrusvruchten, haver, varkensvlees, platvis, suiker, rundvlees. Dit zijn bijna allemaal producten die in het dagelijkse dieet van de moderne mens zijn opgenomen sinds de introductie van de landbouw.
Het consumeren van ontbijtgranen en melk, zoals tegenwoordig vaak gebeurt, activeert beloningscentra in de hersenen. Voedsel dat gegeten werd voor de introductie van granen, zoals fruit en noten, heeft die eigenschappen niet. De effecten van exorfinen zijn vergelijkbaar met die van gewone drugs: er is een beloning, motivatie, afname van het stressniveau, gevoel van welbevinden, en mogelijk zelfs verslaving. Ofschoon de effecten van een maaltijd geringer zullen zijn dan die van een dosis drugs, consumeren moderne mensen die maaltijden meerdere malen per dag, dag in dag uit.
Door de constante inname van exorfinen is het gedrag van mensen veranderd. Mensen die voorheen een vrij zwervend bestaan hebben geleid in de open natuur, gingen het volgende verdragen:
a) leven in dichtbevolkte gebieden
b) tijd besteden aan het welzijn van mensen die geen familie zijn, en
c) een ondergeschikte rol spelen in een grote sociale rangorde.