Jaime, ik zie dat je wat hulp nodig hebt bij het maken van beestenbottenbouillon dus bij deze:
Als je beestenbottenbouillon wilt maken heb je botten nodig, veel botten, dus ga naar een (liefst) biologische slager en vraag naar soepbotten; knietjes, mergpijpjes en eventueel een schenkel en/of soepvlees. Op dit forum vind je genoeg adressen waar je grasgevoerd vlees, en dus ook botten kunt kopen. kwestie van even zoeken.
Deze botten doe je in een grote soeppan en je zet ze onder water met een scheutje azijn of appelazijn.
Dit laat je een paar uurtjes (of een nacht kan ook) staan.
Daarna zet je dit mengsel op het vuur en brengt het tegen de kook aan.
Als het bijna kookt zie je dat er allemaal schuim boven komt drijven.
Dit schuim je af met een schuimspaan of een zeefje.
Dan het vuur zo laag zetten dat de soep net niet kookt (mag niet borrelen).
Dan doe ik er nog bij: keltisch zeezout, 2 uien, 2 winterpeen, 4 stengels bleekselderij en een prei.
Dit laat ik 24 uur rustig op het vuur trekken. (mag niet koken cq. borrelen).
Als je van heldere bouillon houdt kun je hem zo eten, maar je kunt er ook soepgroenten bij doen of de meegetrokken groenten en het soepvlees en vet pureren, zodat je een dikkere soep krijgt.
Ik heb een soeppan van 7 liter en maak een keer per 2 weken bouillon die ik in porties verdeel in glazen potjes. Een deel bewaar ik ongeveer 5 dagen in de koelkast, de rest vries ik in.
Ik hoop dat je hiermee alvast uit de voeten kunt.
Groet, Marian