Epilepsie aanvallen

Hallo beste mensen,

Ik lees dit forum al jaren met grote interesse en heb onlangs beslist me nu dan toch eindelijk te registreren. Hopelijk kan ik op die manier een kleine bijdrage leveren aan het forum.
Ik heb wel een achtergrond in de complementaire geneeskunde maar er zitten nog veel hiaten wat betreft de mechanismen die ons juist gezond dan wel ziek maken.
Die interesse in geneeskunde komt ook voort omwille van het feit dat ik al van jongs af aan met wat gezondheidsproblemen kamp; angststoornissen, kleine vorm van autisme (?) en van in de puberteit dus ook epilepsie.
Misschien even kort, ik ben nu zelf 39 jaar en ik heb een tijdje fulltime gewerkt tot ik een totale burn-out kreeg (in 2015) en de epilepsieproblemen te erg werden. In die periode was zelfs een opname nodig voor enkele maanden omdat ook de psychische klachten een piek bereikten.
Daarnaast is er sinds die periode ook een duidelijk hormonaal probleem. Mijn testosteronwaarden zijn zeer laag (weet ik sinds een aantal jaar, meten is weten), ontregelde vochthuishouding, gynecomastie, gewichtsproblematiek etc enz ..
Momenteel ben ik vooral op zoek naar een manier om de medicatie=drugs wat af te bouwen en te vervangen door een gezonder alternatief (CBD – THC olie ?) want ik heb stellig de indruk dat ik mijn lichaam langzaam maar zeker aan het vergiftigen ben. De bijwerkingen worden met het jaar erger; brainfog, soms complete verwarring, oncontroleerbare gewichtstoename enz ..
Uiteraard wil ik ook graag weten wat nu eigenlijk de echte OORZAAK is. Sinds kort ben ik vooral bezig met het onderzoeken van een amalgaam belasting (vergiftiging door zware metalen in het algemeen ook) omdat ik dit een interessante piste vind als hoofdoorzaak voor veel neurologische en hormonale problemen als ik alles zo op een rijtje zet na al die jaren van onderzoek.
Ik zal mijn steentje proberen bij te dragen op dit forum en mensen mogen mij natuurlijk ook altijd zelf dingen vragen. Ik kan hier en daar ook wel tips geven.
Als er mensen zijn die zich in dit beeld herkennen en ondertussen “genezen” zijn of toch een aanzienlijke verbetering ervaren van hun klachten, zij mogen mij zeker iets laten weten ! Ook tips geven en interessante info over het onderwerp zijn zeer welkom.
Alvast bedankt,
Met vriendelijke groeten,
Herr Sens
 
Welkom hier!

Er bestaat hier een topic over kwik
Zie onderstaande link.
Ook kun je kijken op de website voedingisgezondheid.
Wat heb je zelf al vanuit je achtergrond gedaan met voeding en supplementen?

http://www.voedingisgezondheid.nl/vitamine-c-sub


http://www.voedingisgezondheid.nl/autisme


https://www.fatsforum.nl/forums/topic/kwikontgifting-mn-trip-naar-gezondheid-watisgezond/
 
Hallo Binc,
Alvast bedankt voor je reactie en de tips !
Ik ben met de materie al bijna 15 jaar bezig en probeer met gezond boerenverstand en wat essentiële kennis over het menselijk lichaam en voeding en gezondheid verbanden te leggen.
Want het nadeel aan zeer gespecialiseerde medische kennis bij bijvoorbeeld specialisten is dat soms het grotere plaatje niet meer gezien wordt en essentiële zaken gemist worden.
Ik zal hier mijn ervaring met sommige supplementen even posten.
Ik heb wel wat ervaring met N-acetylcysteine, Alfa-Liponzuur, Q10, Levertraan, Superfoods, Silicium, B12, hoge doseringen van B-vitamines enz ..
Van die B-vitamines kan ik je alvast zeggen hiermee op te passen omdat ik uit ervaring heb ondervonden dat hoge doses niet aan te raden zijn; aanvankelijk voelde ik me er heel goed bij maar na langduriger gebruik kreeg ik gevoelsstoornissen in handen en voeten (tintelingen, doofheid) en dan ben ik er maar mee gestopt.
Ik geef later nog wat meer info,
Groeten !
 
Het ding is wel dat je heel wat moet weten over hoe de ontgiftingsprocessen in je lichaam verlopen en waar en hoe het fout kan gaan, anders hebben die supplementen niet veel zin.
Waarom een ontgiftingsproces bij jou gestoord is en wat de echte oorzaak is. Zomaar ontgiften is niet altijd aan te raden. Je riskeert een heleboel toxines in je lichaam vrij te maken die je lichaam mss niet kan verwerken en dan ben je nog verder van huis.
Levertraan heb ik echt goed voelen werken in positieve zin alsook vit C en een combo van Zink en Selenium. Leuk neveneffect was dat mijn libido serieus de hoogte in ging :)
Dat relatie was overduidelijk. Overigens is ajuinsap hiervoor éen van de beste methodes, spotgoedkoop en mega efficiënt.
Waar ik het allermeest mee gebaat was was zelfgemaakt groentensaproccoli, ajuin, selder, peterselie, radijs, gember, curcuma, wortelen, sla, elke dag vers bio, 14 dagen. Dan krijg je een enorme boost van energie, ongelooflijk.
Bijenpollen zijn ook zoiets, dat voel je gewoon werken, je krijgt een gezonde blos, je energieniveau gaat omhoog.
ook hoge doseringen van B12 (wel goedopneembare vormen) gaven een duidelijk effect.
groeten,
 
Even gekopieerd uit "ik stel me even voor" topic:
"Zoals ik het, na al die jaren van zelfstudie en ervaring zie is dat neurologische en hormonale aandoeningen meer dan waarschijnlijk hun oorsprong vinden in een verstoring van de hersenchemie door vergiftiging, soms door generaties heen.
Vaak is de eerste boosdoener dan het vaccin met al het vergif dat erin zit, squaleen, kwik etc ..
Voor kinderen met een predispositie voor een gevoelig zenuwstelsel wordt dan wellicht al een kritieke drempel overschreden waardoor de hersenen in een soort lockdown gaan om zich te beschermen (autisme, aanleg voor epilepsie, MS). Mogelijks speelt een kwikbelasting door amalgaam van de moeder ook mee. Zou me alvast logisch lijken.
Zoals hier op het forum al werd aangehaald breekt de kwik het vet in de hersenen af, met name de myelineschede.
De enorme stress in het lichaam door vergiftiging met zware metalen geeft aanleiding tot bijnieruitputting.
Alles wat er voor het lichaam nog bijkomt nadien kan de druppel teveel zijn en zo epilepsie of wat dan ook triggeren. Mentale of spirituele stress, obesitas, slechte leefgewoonten, roken, alchol enz ..
Supplementen kunnen zinvol zijn maar zonder de oorzaak aan te pakken is het een beetje dweilen met . Niettemin heeft dweilen zin want anders loopt je hele huis onder :)
 
Interessant materie!

Wat was dan je exacte ervaring met die supplementen? Gingen je klachten over? Doof gevoel van B vitaminen komt vaak van verkeerde B6. Is dat wat je bedoeld?
Soms kan in het bloed de B12 te hoog zijn maar zover ik weet kan je lever dit dan niet goed omzetten.

Over dat ontgiften, hier op het forum word dat afgeraden als er sprake is van bijnieruitputting omdat je daarmee dus je bijnieren nog verder gaat belasten.

Welke levertraan heb je gebruikt?

Je praat in het verleden. Je zegt dat je libido de hoogte in ging als bijwerking (hoef je ook niet te meten ?) Ben je gestopt met alles wat wel werkte?

Heb je zelf de oorzaak al gevonden van je aanvallen?

 
Hai Binc,
Idd waarschijnlijk de verkeerde vit. B, had ook de multi vit van Solgar genomen (zit ook zeer zeer veel vit B met percerntages tot 500%, onverantwoord als ik het achteraf bekijk) in en ik voelde me snel beter maar dan begonnen dus die akelige verschijnselen van doof gevoel en tintelingen. Ben mij dan gaan dieper gaan inlezen in alles wat met vi B6 te maken heeft en zo op die dingen gestoten.
Belasting en vedere uitputting van de bijnieren door ontgifting klopt wel. MAAR, ik moet zeggen dat in de periode van sapvastenkuur met verse biologische groenten die ongelooflijke energieboost die je dan krijgt meer dan de moeite waard was, alleen daarvoor al. Ik sprong bijna over tafel na die 14 dagen. Het was ook het zetje dat ik nodig had om andere dingen op te zetten en door te gaan en verder te kunnen, meer bewegen, gen aanpakken, verder studeren over voeding etc ..Zeer waarschijnlijk dat die kuur mijn bijnieren extra heeft belast efkes maar mijn lichaam had blijkbaar nog veel meer nood aan essentiële en goed opneembare vitamines en mineralen (ik gebruikte ook de SOLE erbij, was ik vergeten te vermelden, sorry).
Er is ook een link met de hersenen en de darmen uiteraard. Die belasting geeft in de darmen vaak aanleiding tot het leaky-gut syndroom. De darmflora wordt aangetast en er komt een milieu waarin slechte bacteriën en schimmels goed gedijen. De darmflora wordt compleet verstoord. Veel diarree als gevolg. Door de leaky-gut komen die afvalstoffen (vaak ook niet geheel afgebroken) ook in het bloed terecht en kunnen schimmels zo met het bloed meereizen. Eén van de eerste signalen is chronisch eczeem. Een ander gevolg van de leaky-gut is dat vitamines en mineralen slechter worden opgenomen met op den duur tekorten (hoeveel supplementen je ook neemt). .
Met het sap gebruik je een tijdelijk trucje om dit probleem te omzeilen.
De levertraan heb ik voelen werken idd, ik was meer gefocust en kon sneller denken; ik werd er persoonlijk ook rustiger van en het hielp ook effectief de aanvallen wat minderen. Was van een gekend merk dat ik in de natuurwinkel ging halen, MorEpa geloof ik ..
Door een meltdown van mijn financiën ben ik moeten stoppen met bijna alle supplementen ..
Q10 deed ook wel wat, mijn huid werd precies beter van.
De vitamine C uiteraard ook, die nam ik toch in grote hoeveelheden.
N-acetylcyseine hielp wel om slijmen los te maken en rommel te lozen. Ik nam het in combo met alfa-liponzuur als protocol om de glutathion te laten stijgen en zo dus mijn ontgiftiginsmechanisme te ondersteunen. Ook nog andere zwavelhoudende middelen btw (ajuin, MSM). Mijn lever ondersteunde ik met Mariadistel.
BELANGRIJK : voor ik begon heb ik eerst een kuur hoge-darmspoelingen gedaan (beginnen bij het begin dacht ik :)
Wat daar allemaal uitgekomen is .. dat kun je gewoon niet geloven .. Niet moeilijk dat je op den duur nauwelijks nog iets van waarde opneemt in je lichaam dacht ik.
Vermits alle cellen zich om de 7 jaar vernieuwen zijn die 2 kuren mss wel nuttig, je vernieuwt je lichaam dan om de 7 jaar heel grondig.
Ik ben veel dank verschuldigd aan Dr. Tinus Smits. De man is helaas overleden. Een heel bijzonder iemand. Verder aan Patrick Peters, een man die ook een eigen website heeft waarin hij het hele ontgiftigingsmechanisme uit de doeken doet en wat een belasting van zware metalen met je lichaam doet op dat vlak.
Mijn stoelgang werd beter met zilvervliesrijst, gestoofde groenten en een weinig vlees. Tot hiertoe voor mij het beste dieet gebleken. Gek genoeg doet een goeie vettige friet op dit gebied ook wonderen, ik heb het dikwijls getest :)
Hopelijk hebben jullie hier iets aan.
Groeten
Herr Sens
 
En o ja, sap van groen gerstegras deed ook wonderen. Een energiebooster van jewelste heb ik ondervonden. ik gebruikte de gedroogde variant in poeder, van Green Magma, ontwikkeld door Yoshidede Hagiwara
Dat wilde ik toch nog meegeven.
groeten
 
Nou, je weet er in elk geval veel vanaf als ik dit allemaal zo lees.
Het lijkt erop dat je met die sap kuur wellicht je lichaam aan het reinigen was.
Trouwens, B vitaminen kun je ook uit orgaanvlees binnen krijgen. Lever bv. Is makkelijker op te nemen.
Lijkt erop dat je wel goed bezig bent geweest. Je hebt immers ook een achtergrond van complementaire geneeswijze las ik. Weet nu even niet meer in welke topic dit was.
Je zegt dat je door een financieel terugslag gestopt was met alles. Maar de voeding is dan toch nog wel daarop aan te passen? eten moet sowieso, anders valt er niks meer te dweilen ?
Heb je het protocol van Tinus Smits gebruikt voor het ontstoren van de vaccins?
Patrick Peters ken ik niet. Heb je een link naar zijn Website?

Voor wat betreft je voeding nu, waar heb je last van als je meer vlees en vetten zou eten?
Was de levertraan die je gebruikte gefermenteerd?

Vette friet, lekker op zijn tijd idd. Als je huis er op den duur niet vol van loopt, is de test geslaagd toch??

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.468
Berichten
497.861
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan