G
Guest
Guest
Hallo allemaal,
Ik lees al bijna twee maanden hier en heb net besloten om toch maar ook wat vragen te stellen. Vandaar de registratie. Ik heb niet echt kennis of veel ervaring waarmee ik inhoudelijk zou kunnen bijdragen, behalve misschien op het gebied van koken.
37, woon in de randstad. Dacht altijd dat ik gezond at en gezond was. Achteraf gezien ben ik een wrak (maar dat komt goed :-D), heb ik te veel KH gegeten, laatste jaren ook te veel suiker waardoor vreetbuien. Sinds 10 jaar geleden begon ik met aankomen en hoe beter ik adviezen van de dietiste en voedingscentrum volgde, hoe sneller ik aankwam. Nu herken ik een KH gevoeligheid die waarschijnlijk mijn bloedsuiker beinvloedt zelfs als ik wat meer groente eet. Dit zag er zo uit: als ik na een avondeten met gematigd KH, eiwitten en vetten nog steeds trek had en het advies opvolgde om dan nog een schepje groente te nemen kreeg ik snel een enorm leeg gevoel en 2 uur na het avond eten stond ik weer in de keuken op zoek naar wat dan ook.
Ongeveer 2 jaar geleden begon de ellende: last van de maag (maagzuur, pijn, steken), last van de darmen, pijn waarvan huisarts zei dat het bij de lever zit, een tijd verstoorde functie van de lever waarvoor geen oorzak is gevonden en die zich later vermoedelijk heeft hersteld, last van de nek, schouders, hele rug, zo'n beetje alle gewrichten. Daarbij ontzettend slechte concentratie en al veel langer dan dit slecht geheugen. Toen ingestort want op het werk was het ver van ideaal (heeft voor een groot deel bijgedragen aan het ontstaan/verergeren van de klachten). Medische molen in en er kwam niets uit, zelfs niet eens helicobakter in de maag wat ik echt niet geloof. Een tijdtje hadden ze het over electrolieten aan de lage kant maar niet allarmerend. Wat er wel aan diagnoses werd gesteld: overspannen, burn-out, depressie, prikkelbare darm. Heb meerdere maagzuurremmers geslikt in hoge doseringen maar structureel geen verbetering. Ook een jaar antidepressivum geslikt. Verder is mijn schildklier vergroot (weet het ongeveer 10 jaar nu) met knobbels erin, sommige best groot. Soms stikt die maar ik wil er nu nog niets aan doen. Ik zou het zelf beter willen maken maar moet nog vinden hoe.
Nu: werk nog niet maar bereid me langzaam voor hoewel er echt niet zo veel veranderd is. Half april kwam ik een LCHF blog tegen (met weinig recepten maar heel veel achtergrond info, oa weston price etc) en sindsdien probeer ik zo veel mogelijk in die richting te koken. Ik gebruik nu veel boter, room, af en toe heb ik toegang tot rauwe volle melk, maak kefir, drink sole, skate en cod liver oil, heb cocosolie in huis, kook er niet mee maar neem theelepels ervan af en toe. Ik kook met boter en olijfolie. Ook heb ik h2o2 3% in huis maar doe er nog niets mee (weet er nog niet genoeg over).
KHen ontwijk ik zo veel mogelijk maar ik merk dat ik nog op zoek ben naar het juiste balans tussen vlees en groente. Ook merk ik dat vetten niet zo makkelijk toe te voegen zijn in de hoeveelheden die ik zou willen omdat ik er snel misselijk van word.
Ik heb eeb aantal bioresonantie sessies achter de rug voor 4 soorten candida, twee parasieten waarvan ik de namen niet weet en stress. Candidas zouden nu rustig zijn behalve 1.
Verder ben ik een city gardener maar verbouw ik niet zo veel (beperkt tot balkon en dit jaar is koud). Koken vind ik leuk maar niet altijd, schijn er wel goed in te zijn. :-D
Waar ik nu tegen loop en de reden dat ik besloot om jullie om mening te vragen: het is nu +/- 2 maanden dat ik met LCHF bezig ben. Ik ben binnen een maand ong 5 kilo afgevallen, toen is het gestopt. Mijn energieniveau was een tijd behoorlijk verbeterd, toen is het gezakt en nu nog steeds erg laag. Nu is afvallen niet mijn nummer 1 prioriteit maar de zaken die ik in het proces merk die me doen denken dat er iets mis is met mijn lever, gal, nieren etc. Ik heb een zwaar gevoel in mijn bovenbuik en regelmatig pijn onder de rechter rib (vermoed lever en gal). En wat ik al noemde: misselijk bij wat meer vet eten. Dat volle, drukkende gevoel in de bovenbuik strekt zich ook naar de keel waar ik het gevoel heb dat er steeds iets in de keel zit. Verder heb ik 's ochtends pijn in de nieren (denk ik dan) die wegzakt na het plassen maar toch regelmatig terugkomt. Bij stress/schrik voel ik steken in de streek van onderrug, mijn schildklier drukt intens op mijn keel en word ik duizelig. Dit doet me denken aan vlucht of vecht reactie bij stress waarbij mijn lichaam nu kiest om maar uit te vallen want vluchten zou waarschijnlijk ook niet lukken :-D
Op zich, doordat ik moeite heb met vet en vlees heb ik het idee dat ik meerdere reinigingskuren nodig heb maar weet niet waarmee ik het beste kan beginnen. Ik heb groene leem in huis, bitterzout, citroenen, Mariadistel etc maar (ook mede door concentratie die weinig waard is) kan ik niet beslissen waarmee te beginnen. Ik hoop dat jullie ideeen hebben.
Nog even een leukheid: in de eerste week van LCHF nam ik een keer vrij veel cocosolie en had een onvergetelijke nacht :-D met misselijkheid, rillingen, diaree, duizeligheid en wegvloeien van alle kracht uit mijn lichaam. Later las ik over 'die off' reactie bij candida (wat ik niet uitsluit) maar ik kon me vreemde ontlasting herinneren toen ik las over gal en leverreiniging en nu denk ik dat ik toen ongewild een mini flush heb gedaan. :-D Ik heb dagen later van alles opgemerkt maar wist er niets over. Gelukkig was ik niet echt bezorgd maar het had geholpen als ik bijv wist van bitterzout. :-D
Ik lees al bijna twee maanden hier en heb net besloten om toch maar ook wat vragen te stellen. Vandaar de registratie. Ik heb niet echt kennis of veel ervaring waarmee ik inhoudelijk zou kunnen bijdragen, behalve misschien op het gebied van koken.
37, woon in de randstad. Dacht altijd dat ik gezond at en gezond was. Achteraf gezien ben ik een wrak (maar dat komt goed :-D), heb ik te veel KH gegeten, laatste jaren ook te veel suiker waardoor vreetbuien. Sinds 10 jaar geleden begon ik met aankomen en hoe beter ik adviezen van de dietiste en voedingscentrum volgde, hoe sneller ik aankwam. Nu herken ik een KH gevoeligheid die waarschijnlijk mijn bloedsuiker beinvloedt zelfs als ik wat meer groente eet. Dit zag er zo uit: als ik na een avondeten met gematigd KH, eiwitten en vetten nog steeds trek had en het advies opvolgde om dan nog een schepje groente te nemen kreeg ik snel een enorm leeg gevoel en 2 uur na het avond eten stond ik weer in de keuken op zoek naar wat dan ook.
Ongeveer 2 jaar geleden begon de ellende: last van de maag (maagzuur, pijn, steken), last van de darmen, pijn waarvan huisarts zei dat het bij de lever zit, een tijd verstoorde functie van de lever waarvoor geen oorzak is gevonden en die zich later vermoedelijk heeft hersteld, last van de nek, schouders, hele rug, zo'n beetje alle gewrichten. Daarbij ontzettend slechte concentratie en al veel langer dan dit slecht geheugen. Toen ingestort want op het werk was het ver van ideaal (heeft voor een groot deel bijgedragen aan het ontstaan/verergeren van de klachten). Medische molen in en er kwam niets uit, zelfs niet eens helicobakter in de maag wat ik echt niet geloof. Een tijdtje hadden ze het over electrolieten aan de lage kant maar niet allarmerend. Wat er wel aan diagnoses werd gesteld: overspannen, burn-out, depressie, prikkelbare darm. Heb meerdere maagzuurremmers geslikt in hoge doseringen maar structureel geen verbetering. Ook een jaar antidepressivum geslikt. Verder is mijn schildklier vergroot (weet het ongeveer 10 jaar nu) met knobbels erin, sommige best groot. Soms stikt die maar ik wil er nu nog niets aan doen. Ik zou het zelf beter willen maken maar moet nog vinden hoe.
Nu: werk nog niet maar bereid me langzaam voor hoewel er echt niet zo veel veranderd is. Half april kwam ik een LCHF blog tegen (met weinig recepten maar heel veel achtergrond info, oa weston price etc) en sindsdien probeer ik zo veel mogelijk in die richting te koken. Ik gebruik nu veel boter, room, af en toe heb ik toegang tot rauwe volle melk, maak kefir, drink sole, skate en cod liver oil, heb cocosolie in huis, kook er niet mee maar neem theelepels ervan af en toe. Ik kook met boter en olijfolie. Ook heb ik h2o2 3% in huis maar doe er nog niets mee (weet er nog niet genoeg over).
KHen ontwijk ik zo veel mogelijk maar ik merk dat ik nog op zoek ben naar het juiste balans tussen vlees en groente. Ook merk ik dat vetten niet zo makkelijk toe te voegen zijn in de hoeveelheden die ik zou willen omdat ik er snel misselijk van word.
Ik heb eeb aantal bioresonantie sessies achter de rug voor 4 soorten candida, twee parasieten waarvan ik de namen niet weet en stress. Candidas zouden nu rustig zijn behalve 1.
Verder ben ik een city gardener maar verbouw ik niet zo veel (beperkt tot balkon en dit jaar is koud). Koken vind ik leuk maar niet altijd, schijn er wel goed in te zijn. :-D
Waar ik nu tegen loop en de reden dat ik besloot om jullie om mening te vragen: het is nu +/- 2 maanden dat ik met LCHF bezig ben. Ik ben binnen een maand ong 5 kilo afgevallen, toen is het gestopt. Mijn energieniveau was een tijd behoorlijk verbeterd, toen is het gezakt en nu nog steeds erg laag. Nu is afvallen niet mijn nummer 1 prioriteit maar de zaken die ik in het proces merk die me doen denken dat er iets mis is met mijn lever, gal, nieren etc. Ik heb een zwaar gevoel in mijn bovenbuik en regelmatig pijn onder de rechter rib (vermoed lever en gal). En wat ik al noemde: misselijk bij wat meer vet eten. Dat volle, drukkende gevoel in de bovenbuik strekt zich ook naar de keel waar ik het gevoel heb dat er steeds iets in de keel zit. Verder heb ik 's ochtends pijn in de nieren (denk ik dan) die wegzakt na het plassen maar toch regelmatig terugkomt. Bij stress/schrik voel ik steken in de streek van onderrug, mijn schildklier drukt intens op mijn keel en word ik duizelig. Dit doet me denken aan vlucht of vecht reactie bij stress waarbij mijn lichaam nu kiest om maar uit te vallen want vluchten zou waarschijnlijk ook niet lukken :-D
Op zich, doordat ik moeite heb met vet en vlees heb ik het idee dat ik meerdere reinigingskuren nodig heb maar weet niet waarmee ik het beste kan beginnen. Ik heb groene leem in huis, bitterzout, citroenen, Mariadistel etc maar (ook mede door concentratie die weinig waard is) kan ik niet beslissen waarmee te beginnen. Ik hoop dat jullie ideeen hebben.
Nog even een leukheid: in de eerste week van LCHF nam ik een keer vrij veel cocosolie en had een onvergetelijke nacht :-D met misselijkheid, rillingen, diaree, duizeligheid en wegvloeien van alle kracht uit mijn lichaam. Later las ik over 'die off' reactie bij candida (wat ik niet uitsluit) maar ik kon me vreemde ontlasting herinneren toen ik las over gal en leverreiniging en nu denk ik dat ik toen ongewild een mini flush heb gedaan. :-D Ik heb dagen later van alles opgemerkt maar wist er niets over. Gelukkig was ik niet echt bezorgd maar het had geholpen als ik bijv wist van bitterzout. :-D