Een darmonderzoek onder narcose, wat kun je verwachten en wat vinden jullie ervan?

Angela

New member
Een familielid van mij heeft al 2 jaar last van zijn darmen. In het bijzonder heeft hij pijn links onder zijn ribben. Hij krijgt daar af en toe een hele dikke bult en hij kan zeer moeilijk naar de wc. Als die bult er zit heeft hij heel veel pijn. Er komt telkens maar weinig uit. Ik had hem bitterzout gegeven, maar er kwam niks meetuitrusting dan anders. Ook heb ik mijn biokult gegeven, zonder resultaat helaas. Hij heeft zakjes laxeerpoeder van de huisarts gekregen. Dit neemt hij dagelijks met.... Jawel yokidrink. Nou moet hij een darmonderzoek, colonscopie. Soms ben ik wel bang wat hieruit zal komen.

Wat is jullie gevoel hierbij?

 
klinkt als 'geirriteerde darm syndroom'. Heb ik vele jaren gehad met dezelfde symptomen en nog veel meer.

Wat eet hij precies?

 
Hij eet veel gekuid vlees. Houdt van bbq, zelfs in de winter. Het is een gastronoompje en drink best wat alcohol.

 
Lever en alvleesklier die opspelen? Als ik links last heb is het mijn alvleesklier.

In hoeverre wil hij daadwerkelijk met voeding aan de gang?

 
Dit gaat mij aan het hart.

Ik heb iets dergelijks.

Pijn onder mijn linkerrib, maar ik kan naar mijn idee overigens wel goed naar het toilet en een dikke bult heb ik daar nooit gezien.

Wel voel ik altijd druk onder mijn linkerrib in meerdere of mindere mate sinds 2007 en het is nauwelijks weggeweest.

Een dergelijk darmonderzoek onder narcose durf ik niet te ondergaan.

Een echo heb ik al gehad van de bovenbuik: niets op te zien.

De arts zei: dan rest nog een darmonderzoek: dat is niet te zien op de echo.

Maar goed, dat heb ik nooit gedaan, dat aanvullende darmonderzoek.

Narcose wil ik niet: het is rotzooi.

Leverreinigingen heb ik gedaan: maakte geen enkel verschil.

@ JP: aangaande je woorden:

Quote:
Geen suiker en alcohol en een paar weken kefir en bijna zeker dat het weg is.


Mijn reactie: Nou dan zou het bij mij allang weg moeten zijn!

 
Ja suiker en alcohol weglaten. Maar zeker ook de granen, aardappels, rijst etc.

Alles waar onverteerbare vezels in zitten. En dan meer vet gaan eten.

Als laxeermiddel kan hij vitamine c of magnesium gebruiken. Altijd beter als die troep van de dokter.

Bottenbouillons zijn in dit geval ook aan te raden om de darm te helen naast inderdaad kefir.

 
Ik heb inmiddels een paar keer zo,n darmonderzoek gehad. De eerste keer had ik alleen wat slijm bij de ontlasting dat me verontrustte, de huisarts stuurde me naar het ziekenhuis voor onderzoek en dat onderzoek kreeg ik zonder verdoving. Je darmen moeten wel van te voren schoon zijn. Er zaten poliepen in mijn endeldarm die met een operatie zijn weggehaald. Gelukkig geen kanker. Het zag er wel kwaadaardig uit, want je kunt meekijken op de monitor. Na zo,n operatie willen ze weer kijken en nu onlangs weer een onderzoek gehad. Maar nu wel met narcoses, omdat ze de hele darm wilden zien en niet alleen de endeldarm. Met narcose is het goed te doen, maar weer, de darm moet schoon zijn. Als je denkt dat je iets hebt en je doet geen onderzoek loop je ook risico dat er iets groeit. En een operatie is ook niet alles. Geloof me, ik heb klachten overgehouden en kan er een boek over schrijven. Als je googelt "colonoscopie" kom je heel veel info tegen. De laatste keer heb ik mijn darmen op eigen houdje schoongemaakt, met bitterzout, (hielp niet) ik spoel iedere dag mijn darmen, toen nog pilletjes genomen maar helemaal schoon waren ze nog niet. Ook gevast gedurende die dagen. Gelukkig hebben ze het onderzoek wel goed kunnen doen maar ze kunnen je ook wegsturen zonder onderzoek. Hoop dat je hier wat aan hebt aan deze info.

Liesje

 
@Lievergezond: Excuses, ik was te stellig.

Ik had "een grote kans op.." of "..een behoorlijke verbetering" moeten zeggen.

@Pike: Mee eens, maar lastig om meteen zulk vergaand advies te geven. Als je veel tegelijk veranderd kan het ook lastig zijn positieve en negatieve effecten te onderscheiden.

Aan de andere kant: Als je moet kiezen tussen een colonscopie of een maand een extreem dieet proberen..

(een maand om mee te beginnen, het is een levenswijze, maar als je begint is dieet meer op zijn plaats)

 
De voedselstroom moet goed op gang komen. Essentieel is voldoende vocht en Keltisch zeezout, dat maakt het slijmvlies in de darmen dikker, voldoende beweging zoals lopen, de juiste voeding, leverreiniging. Hoe is het met de algemene gezondheidstoestand?

 
De schade die t zowel lichamelijk als geestelijk aan kan richten is meestal niet de moeite waard, als ik van te voren uit kan vogelen wat er wel aan de hand is.

Vaak ben je door zo'n scopie nog verder van huis...

Voor de therapie maakt de uitslag ook geen verschil.

Wanneer mensen bij mij komen raad ik over t algemeen zoiets af.

 
Ik vraag me ook af of je met zoiets niet beter naar een osteopaat kan gaan (afgezien van voeding drastisch onder de loep te nemen natuurlijk!). Die kunnen toch ook veel doen aan evt verklevingen of bijv een klep van bauhin die te veel tegenhoudt. Er zou bij mij nogal wat aan de hand moeten zijn eer ik voor een colonoscopie zou gaan 8O Als mensen per se een onderzoek willen en verder niet veel van plan zijn dan lijkt een osteopaat me nog niet zo´n gek idee.

 
Ik was voordat ik mijn laatste scopie deed ook bij een osteopaat die ik al kende en vertrouw. Ik heb al eens een scopie geweigerd, maar uiteindelijk nu wel laten doen. Er zit naar mijn idee niet veel risico aan, een risico is ook dat je het niet laat doen en er iets gevonden wordt dat ernstig is. Geloof me, ik ben erg sceptisch over al die onderzoeken en heb lang op internet gezocht voor eventueel iets anders, , maar ben nu ook op mijn intuitie afgegaan. Als je denkt dat er iets is naar aanleiding van wat je voelt blijft het je net zo goed bezig houden. Ik vind 2 jaar last hebben van je darmen wel erg lang. Maar natuurlijk kun je altijd eerst zelf verbetering zoeken n.a.v. de info hier op WP. Ik wens Angela veel wijsheid toe.

 
Het onderzoek heeft vorige week plaats gevonden. Er zijn vijf kleine poliepen gevonden en weggehaald. Verder zei de arts dat de pijn links onder de ribben niet door die poliepen veroorzaakt worden. Er zal nog meer onderzocht worden, een buikecho e.d. Als er verder niks uit komt dan wordt het op het prikkelbare darm syndroom gegooid... En verder krijgt hij totaal geen eetvoorschriften of ets dergelijks mee....

Verwondert u niet, verbaast u slechts....

 
Ik ben niet verbaast noch verwondert.

Mijn advies:
Quote:
Ja suiker en alcohol weglaten. Maar zeker ook de granen, aardappels, rijst etc.

Alles waar onverteerbare vezels in zitten. En dan meer vet gaan eten.

Als laxeermiddel kan hij vitamine c of magnesium gebruiken. Altijd beter als die troep van de dokter.

Bottenbouillons zijn in dit geval ook aan te raden om de darm te helen naast inderdaad kefir.


Maar in ieder geval geen granen in welke vorm dan ook en geen zoete vruchten in welke vorm dan ook, gewone suikers natuurlijk ook niet.

 
Oke, Angela, ik hoop dat het onderzoek is meegevallen. Gelukkig dus alleen maar een paar poliepen. Ik was met diaree-klachten die 3 maanden hebben geduurd naar huis gestuurd en mocht ook alles eten. Ik heb toen zo snel mogelijk plantaardige kool en blauwe b osbesvrucht = fytotherapie gekocht en dan maar hopen dat het werkt. In ieder geval zonder bijwerkingen. Ik had ook laxeermiddel nodig later toen heb ik stoelgangthee gekocht. 1 thee per dag was voldoende, daar zit senna in en mag je niet al te lang gebruiken. Ook in ontbijtthee zit senna. Alle ingredienten staan op het pakje en ik heb steeds alles nagezocht op internet. Ik raakte daardoor leeg en was een gedeelte van de diaree kwijt. Maar de oorzaak was bij mij heel anders. Is nu niet van belang. Stel dat het de ziekte van Crohn is dan is er via internet wel info te vinden. Helaas moet je het vaak zelf allemaal uitvinden. Maar thee kost ook weinig. Als je met dit soort dingen aan de gang gaat moet je wel thuisblijven tot je weet hoe en wanneer het werkt, is ook zo met bitterzout. Heb je gekeken wat voor spul het is die laxeerpoeder? zonder bijwerkingen? Mensen met de ziekte van Crohn zullen ongetwijfeld advies kunnen geven. Ik dus niet. Ik wens jullie veel succes.

 
dat bedoel ik ;) ze bekijken wat, knippen, richten nog meer schade aan.

Ondertussen verder op dezelfde voet en wachten tot het echt eens goed mis gaat.

daarom raad ik niemand coloscopie aan of een bezoek aan een 'specialist'.

De therapie om de darmen te repareren komt altijd ongeveer op hetzelfde neer,

dus wat de diagnose ook is, dat is meestal minder interessant.

In het ziekenhuis wordt er onderzocht, schade aangericht en vervolgens zo lang

als nodig is (levenslang) bijv. corticosterioden gegeven om het immuunsysteem

te onderdrukken (crohn) of antidepressiva omdat je het naar vind PDS te hebben.

Wat het probleem ook is (bijv. PDS, leaky gut, crohn etc), ik repareer de darm :D

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.463
Berichten
493.689
Leden
8.626
Nieuwste lid
RobertApank
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan