Ik zag dat Mike's nieuwste vertaling, het boek van David Wolfe, al te bestellen is, dat is snel vertaald en gedrukt zeg!
http://www.succesboeken.nl/Inkijken/9789079872374.pdf
Toch wel apart wat die David Wolfe allemaal zegt en hoe wij hier allemaal eten c.q. de ideeën die wij hebben over voeding en gezondheid.
Een paar quotes:
Quote:
Goed beschouwd is het koken van voedsel een basisfout geweest. Herinner je je de eerste scheikundeles op de middelbare school? Het eerste wat we die dag deden was met een bunsenbrander een reageerbuis verhitten. Hitte, zo werd ons geleerd, veroorzaakt chemische veranderingen. Koken veroorzaakt chemische veranderingen in voedsel. Ik heb gehoord dat veel natuurartsen zeggen dat “het koken van voedsel chemische verbindingen creëert die het lichaam niet kan verteren.“ In zijn boek Instinctive Nutrition schrijft Severin Schaeffer dat het koken van een simpele aardappel meer dan vierhonderd bekende, onbekende en potentieel gevaarlijke chemische verbindingen creëert. Door middel van verhitting wordt de moleculaire structuur van voedsel in
zowel grote als kleine mate veranderd. Deze gewijzigde moleculen zijn niet de ideale bouwstenen voor onze weefsels. Aangezien ons lichaam echter altijd zijn uiterste best doet, zal het (indien
het niets anders krijgt) deze gewijzigde, gekookte moleculen verwerken in onze lichaamsstructuur.
Quote:
De vitaminen A, D, E en K zijn vetoplosbaar en verdwijnen dus wanneer vetten/oliën worden beschadigd door frituren
Quote:
Naarmate we worden wat we eten, komen we er achter dat zware maaltijden, bestaande uit gekookte dierlijke eiwitten en vetten, de weefsels hard en grof maken.
Ik denk dat iedereen hier in 'chock' raakt als men het boek gaat lezen
Het is zeker goed om je ook in andere theorieën te verdiepen, vandaar mijn post. Ik pak graag meerdere zaken mee en test deze of het voor mij persoonlijk werkt. De algemene richtlijnen volgen en verder fine-tunen op jezelf! Per slot van rekening is iedereen 'anders', iedereen heeft zijn eigen genezingsproces.
http://www.succesboeken.nl/Inkijken/9789079872374.pdf
Toch wel apart wat die David Wolfe allemaal zegt en hoe wij hier allemaal eten c.q. de ideeën die wij hebben over voeding en gezondheid.
Een paar quotes:
Quote:
Goed beschouwd is het koken van voedsel een basisfout geweest. Herinner je je de eerste scheikundeles op de middelbare school? Het eerste wat we die dag deden was met een bunsenbrander een reageerbuis verhitten. Hitte, zo werd ons geleerd, veroorzaakt chemische veranderingen. Koken veroorzaakt chemische veranderingen in voedsel. Ik heb gehoord dat veel natuurartsen zeggen dat “het koken van voedsel chemische verbindingen creëert die het lichaam niet kan verteren.“ In zijn boek Instinctive Nutrition schrijft Severin Schaeffer dat het koken van een simpele aardappel meer dan vierhonderd bekende, onbekende en potentieel gevaarlijke chemische verbindingen creëert. Door middel van verhitting wordt de moleculaire structuur van voedsel in
zowel grote als kleine mate veranderd. Deze gewijzigde moleculen zijn niet de ideale bouwstenen voor onze weefsels. Aangezien ons lichaam echter altijd zijn uiterste best doet, zal het (indien
het niets anders krijgt) deze gewijzigde, gekookte moleculen verwerken in onze lichaamsstructuur.
Quote:
De vitaminen A, D, E en K zijn vetoplosbaar en verdwijnen dus wanneer vetten/oliën worden beschadigd door frituren
Quote:
Naarmate we worden wat we eten, komen we er achter dat zware maaltijden, bestaande uit gekookte dierlijke eiwitten en vetten, de weefsels hard en grof maken.
Ik denk dat iedereen hier in 'chock' raakt als men het boek gaat lezen
Het is zeker goed om je ook in andere theorieën te verdiepen, vandaar mijn post. Ik pak graag meerdere zaken mee en test deze of het voor mij persoonlijk werkt. De algemene richtlijnen volgen en verder fine-tunen op jezelf! Per slot van rekening is iedereen 'anders', iedereen heeft zijn eigen genezingsproces.