• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

Demonstraties

Heks

Well-known member
"
Tijd om te laten weten dat ze de kerst niet gaan halen, dit rampkabinet.

Verzamelen 11 uur in Den Haag. Het is nog niet bekend . Hoe laat de bordes scène begint. We hebben een dag vullend programma voor jullie. Houd er rekening mee dat de me (mobiele eenheid)die dag gaat staken😅"

Bordesscene.jpg
 

Heks

Well-known member
Best aardig dat er aandacht is voor het geweld door politie. Mijn vraag is echter wanneer iemand ook eens vraagtekens gaat stellen bij de type 'police' die er liep.
We hebben toch ogen in ons hoofd en zien toch dat er op de vestjes van de gastjes met knetterende oogje en spillebenen 'police' staat i.p.v. 'politie?!
 

Angelface

Well-known member
Frank Ruesink op Facebook
---------------------------------------------------------------------------------------------

SLUIT JIJ JE ZONDAG AAN OP WEG NAAR VRIJHEID?

Lieve FB volger,
Kijkend naar de blik in mijn ogen op de bijgevoegde foto, voel ik nog steeds de verbijstering in mijn lichaam. In de 48 jaar dat ik hier op deze aarde rondloop, heb ik nog nooit zoveel waanzin gezien als op 17 januari 2021 op het Museumplein.

De middag die vreedzaam, verbindend en bekrachtigend begon, eindigde in een massale veldslag geïnitieerd door de politie: https://frankruesink.nl/the-day-after/.

Zogenaamd omdat wij met elkaar staand in de frisse buitenlucht een gevaar waren voor de volksgezondheid. Terwijl iedereen met gezond verstand toen al wist, wat later werd bevestigd, op wat voor een drogreden dit gebaseerd was: https://tinyurl.com/m36vevaa.

Nadat honderden ME'ers zich van hun meest onmenselijke kant hadden laten zien, kon ik mijn ogen niet afkeren van wat ik had gezien. Nee, ik moest de hele linie af met maar één hele simpele vraag: "Schaam jij je vandaag niet voor jezelf?".

Op deze dag werd mij nog eens duidelijk wat het huidige systeem er voor over heeft om het tegengeluid en de tegenmacht te breken.
Want natuurlijk had advocaat Willem Jebbink gelijk toen hij op 25 januari 2021 in de Volkskrant schreef: https://tinyurl.com/37m9kanj "de demonstranten hadden op het Museumplein niet uiteengeslagen moeten worden, maar juist grondrechtelijk beschermd dienen te worden".

Terwijl ik dit schrijf, luister ik naar Xavier Rudd, die in het prachtige nummer Spirit Bird, die ene zin zingt: "we have seen it all before": https://tinyurl.com/yu5r9r33

En zo is het precies. We hebben het allemaal eerder gezien. Wereldwijd en door de eeuwen heen hebben we gezien hoe machthebbers in staat zijn om politiegeweld als middel in te zetten om vreedzaam verzet en kritisch tegengeluid te breken.

Dit alles om mensen maar te ontmoedigen om massaal de straat op te gaan en zo verandering af te dwingen. Maar zondag 2 januari heeft de hele wereld gezien dat Nederlanders niet langer te breken noch te ontmoedigen zijn.

Het verlangen om te leven in een vrije en open samenleving zonder uitsluitingsbeleid is simpelweg te groot in ons land. We zijn met teveel en we zijn te volhardend.

Daarom kijk ik nu al uit naar aanstaande zondag. De dag waarin ik met vele andere stil sta bij de waanzin van het politiegeweld, de waanzin van dit coronabeleid en hoe dit beleid ten koste gaat van het welzijn van onze kinderen en onze ondernemers.

Maar ik sta vooral stil bij de kracht die in ons allen leeft om op te komen voor een vrije toekomst voor onze kinderen en de kracht, die in ons leeft om op een vreedzame manier verandering af te dwingen in ons land.

Om 12:00 uur sta ik zondag bij het Olympisch stadion in Amsterdam en vertrek ik met o.a. Mordechai Krispijn in vrede al lopend met mijn eigen koffie om 13:00 uur richting het Museumplein.

Ik hoop je zondag te zien. Niet als sensatiezoeker maar als getuige hoe wij hand in hand stevig door blijven lopen op onze gezamenlijke weg naar vrijheid.
Met gezonde groet,
Frank Ruesink

271654254_10224296092941995_1476747270070396868_n.jpg
 

FoolProof

Well-known member
Best aardig dat er aandacht is voor het geweld door politie. Mijn vraag is echter wanneer iemand ook eens vraagtekens gaat stellen bij de type 'police' die er liep.
We hebben toch ogen in ons hoofd en zien toch dat er op de vestjes van de gastjes met knetterende oogje en spillebenen 'police' staat i.p.v. 'politie?!
Ja ik snap daar ook helemaal niks van. Misschien leuk idee om ons met z'n allen zo aan te gaan kleden. Helm op, en kijken of ze er dan nog chocola van kunnen maken. Mag volgens mij, want geen officieel uniform.
 

🍀Evaatje🍀

Well-known member
901E461A-4077-47B4-8302-EBB1ED4108E3.jpeg

Op 16 januari 2022 herdenken wij de koffie slag op het Museumplein. Startdatum 17 januari 2021 waar bijna 3 maanden lang men het slachtoffer werd van onnodig en buitenproportioneel politie geweld.

Dit doen wij op een speciale manier. Om 12.00u start het verzamelen. Om 13.00u start er op 3 locaties in Amsterdam een mars naar het Museumplein.

Locatie 1. Het olympisch stadion.
Uw gastheren aldaar Frank Ruesink (Voor Vrijheid Nu) Mordechai Krispijn (Army of Love) Willem Engel (Viruswaarheid) en Bianca Wagt (Viruswaarheid Midden NL).

Locatie 2. Westerpark.
Uw gastheren daar Laurens Lindeman (Parallelle Samenleving) Skip van Fallada & Rick Kuitems (LNN Media)

Locatie 3. Oosterpark.
Uw gastheer daar organisator Michel Reijinga (Nederland in Verzet) Suzanne de Grijs (Hart voor Vrijheid) Bryan Roy (ex voetbal international) Hill Makkinje (de Koffie Club) & Martine Groeneveld.

14.00u Aankomst Museumplein
14.00-15.00u koffie met muziek
15.00u Vertrek totale mars
16.00u Aankomst Museumplein
Diverse speeches en live muziek.
17.00u Einde herdenking

Ook in 2022 blijven wij strijden voor vrijheid in een democratie!
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.322
Berichten
365.902
Leden
8.334
Nieuwste lid
Anne2k
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan