Erg goed artikel,
http://www.vgns.nl/voeding.html
vooral dit stuk (mike)
Rauwe melk. De voorstanders van gezonde voeding verdedigen te vuur en te zwaard de consumptie van rauwe, ongepasteuriseerde melk. Ze zweren dat rauwe melk het immuunsysteem verbetert, de botten versterkt en problemen met de spijsvertering minimaliseert. Rauwe melk bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen zoals vetten, eiwitten, koolhydraten, mineralen, spoorelementen en enzymen. Rond 1900 was er zelfs een dieet van, 4 tot 6 weken rauwe melk, zonder iets anders te eten, wat meer dan 20000 mensen van allerlei ziektes heeft genezen, zoals vetzucht, darmproblemen, allergieën, huidproblemen, migraine, diabetes, verkeerde bloeddruk en nog verscheidende andere ziektes. In de Verenigde Staten van Amerika krijgen veel kinderen met ADHD weer rauwe melk en daardoor verdwijnen veel problemen. Het is dan wel heel belangrijk dat de melk komt van dieren die voornamelijk gras krijgen gevoerd. De kwaliteit van deze melk is beter en in deze melk kunnen zich veel moeilijker ziekteverwekkers ontwikkelen.
http://www.vgns.nl/voeding.html
vooral dit stuk (mike)
Rauwe melk. De voorstanders van gezonde voeding verdedigen te vuur en te zwaard de consumptie van rauwe, ongepasteuriseerde melk. Ze zweren dat rauwe melk het immuunsysteem verbetert, de botten versterkt en problemen met de spijsvertering minimaliseert. Rauwe melk bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen zoals vetten, eiwitten, koolhydraten, mineralen, spoorelementen en enzymen. Rond 1900 was er zelfs een dieet van, 4 tot 6 weken rauwe melk, zonder iets anders te eten, wat meer dan 20000 mensen van allerlei ziektes heeft genezen, zoals vetzucht, darmproblemen, allergieën, huidproblemen, migraine, diabetes, verkeerde bloeddruk en nog verscheidende andere ziektes. In de Verenigde Staten van Amerika krijgen veel kinderen met ADHD weer rauwe melk en daardoor verdwijnen veel problemen. Het is dan wel heel belangrijk dat de melk komt van dieren die voornamelijk gras krijgen gevoerd. De kwaliteit van deze melk is beter en in deze melk kunnen zich veel moeilijker ziekteverwekkers ontwikkelen.