Coronavirus

Je gaat me toch niet vertellen dat Ron langzaam maar zeker begint te accepteren dat virussen niet bestaan omdat ze nooit zijn geisoleerd?

Mike
 
Via whatsapp doorgestuurd gekregen:
We gaan dood als we niet om 9 uur ’s avonds thuis zijn (tegenwoordig gaan we pas na 10 uur dood), we gaan met z’n allen dood als we op een terras zitten (op het gras, bankjes, muurtjes en de grond overleven we het prima), we gaan met z’n allen dood als we winkelen bij Ikea (maar niet bij Albert Heijn of Kruidvat), we gaan met z’n allen dood als we sporten op de sportschool (maar niet op het parkeerterrein), we gaan met z’n allen dood als we thuis meer dan 1 persoon uitnodigen (maar niet als we in ons 1-tje naar een 2-, 3-, 4-, 5- of meerpersoonsgezin gaan), we gaan met z’n allen dood als we naar het theater gaan (maar niet in een vliegtuig), kinderen gaan dood als ze naar school gaan (maar niet als ze sporten met leeftijdsgenoten) en misschien het allerbelangrijkste: we gaan me z’n allen dood als we geen mondkapje dragen (maar dat ze niet helpen, wisten we vorig jaar). Oh, en als we niet doodgaan, gaan opa en oma wel dood.

Dat we inmiddels doodgaan aan depressieve gedachten en zelfmoordpogingen, tja dat is erg vervelend. Dat kankerpatiënten doodgaan aan uitgestelde behandeling, is ook vervelend. Dat überhaupt patiënten zonder corona moeten wachten op zorg, is vervelend. Dat volksstammen failliet gaan, moeten we niet over zeiken, we doen dit samen. En uiteraard voor opa en oma.

Mike
 


Oh het is gewoon een verkoudheidsvirus, Gonmers zegt het zelf! Vandaar dat alle winkels dicht moeten, met je Pandemie.
 
Het is volgens haar volstrekt zinloos om je meerdere keren per week te laten testen op corona. “Je gaat toch ook niet regelmatig naar het kerkhof om te kijken of je gestorven bent zonder dat je het in de gaten had? Je gaat toch ook niet drie keer per week naar de radioloog om te kijken of je een been hebt gebroken zonder dat je het merkte?”
 
Dit filmpje zegt alles over deze 'pandemie':


Mike
 
Had ik een vooruitziende blik of niet? Onderstaand artikel is uit 2011!


Mike
 
Voor deze nieuwe aflevering had ik een goed gesprek met Daan de Wit. Hij is een van de weinige onafhankelijke journalisten, iemand die al jarenlang verslag doet van wat iedereen zou moeten weten. Hij schreef vier onderzoeksjournalistieke (Cholesterolmythe, Weet Wat Je Eet, Dossier Mexicaanse Griep en De Volgende Ooorlog) boeken en publiceerde recent een nieuw boek, een e-boek: Prikken ja of nee? - Alle voors en tegens van de corona-prik. Uit het gesprek wordt duidelijk dat Daan iemand is die voor zijn lezers op onderzoek gaat, de dieptes in, en daar bovenhaalt wat eerder verborgen bleef. We spraken over verschillende thema’s waaronder zijn boek Dossier Mexicaanse Griep. Het onderwerp van Daans nieuwe boek ligt in het verlengde daarvan. Dat boek keek terug op de periode rond de Mexicaanse griep, liet zien hoe zeer het toen mis ging en waarschuwde dat we niet opnieuw dergelijke grote fouten zouden maken. Het is bizar om te zien hoeveel parallellen er zijn tussen beide boeken.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.470
Berichten
499.187
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan