Co-enzym Q10

Cholesteroliscool,

Op de schotsehooglander website staat dat er geen pens en hart wordt verkocht, nieren dan waarschijnlijk ook niet.

Lever is hier in het westen honden en kattenvoer en de gemiddelde prijs ligt onder de gehakt prijs. Zodra je Afrika binnen komt, is lever 1 van de zo niet duurste vleesgerechten op de menu kaart.

Ben wel blij dat ik bij mijn boer een van de weinige ben die lever eet. En wat betreft de andere organen ben ik geloof ik de enige en dan nog moet ik af en toe uitwijken naar een ander.

 
Tanja in het begin vond ik het niet lekker, maar energie en soepelheid waar mee het door m'n darmen ging maakte het ok om te doen.

Alleen heb ik van allerlei barre dingen geprobeerd die echt om te kokhalzen waren en toen ik terug kwam bij de lever, nou ja sindsdien smaakt het me gewoon.

Gebakken lever dan moet ik mezelf temperen om niet 500 gram in een keer op te eten, rauw is 250 echt de max dan begint het me weer tegen te staan.

Maar goed voor mij is dit weer niks vergeleken bij de grote leverreiniging of oxypowder, dat vind ik pas een echte verschrikking.
 
Ik krijg hele runderharten mee van de boer waar ik vlees haal. Hij geeft het voor de hond mee, maar vertelde al dat hij het op voorraad heeft voor een paar mensen die het eten. Ze hadden hem verteld dat je het als biefstuk kan bakken. Ik ga er eens mee experimenteren. Het lijkt me wel wat om dit in een stoofpotje met gehakt ofzo te stoppen. Zo zit het wat verstopt voor de huisgenoten ;)
 
Hart is een spier en wordt met die reden al gebruikt in het gehakt. Daarom verkopen we dit niet 'los'.
Lever verkopen we wel, verzending kan ook. Bestellen kan met een mailtje en nog niet via de webshop.
Niertjes mogen de slager niet verlaten, dit ivm regelgeving. Helaas.
Allemaal erg gezond inderdaad, mits grasgevoerd / antibioticavrij!
 
Zojuist ongeveer 800 gram hart gemalen. Ik koop pakketten met vlees en krijg daar ook hart (voor de hond) bij. Vanavond ga ik 1 kilo gehakt braden/stoven en ik voeg daar 400 gram vlees van het hart bij.
Ik heb er helemaal zin in en het zou me niets verbazen als ik daarna energie voor 10 heb :D
 
Health Essential #5: Coenzyme Q10

“It’s the supplement that helps your heart and your brain,” says Dr. Weil. “CoQ10 is literally a no-brainer for good health.”

Dr. Weil tells viewers that Coenzyme Q10 is an essential for the body, that it is a key regulator for metabolism and that it has a protective effect on muscle cells like those of the heart. Furthermore that it is essential for the brain cells and that a daily supplement of CoQ10 is needed because as we age, the amount of CoQ10 decreases that is available for keeping the brain healthy. Although the body produces its own Coenzyme Q10 naturally, Dr. Weil states that people on statin drugs in particular need supplemental CoQ10 because statins and some other medications suppress the body’s ability to synthesize this essential nutrient.

The dose of CoQ10 that Dr. Weil recommends is 120 mg and that it needs to be taken once a day with fats, because it is fat-soluble and needs the fat to help carry it into the cells. He recommends the soft gel type of supplement over the pill form.

When asked if CoQ10 can be provided by food rather than as a supplement, Dr. Weil tells viewers that certain foods can help you meet your daily requirement of CoQ10, but that it would mean eating a prohibitively large amount of food daily. For example it would take 4 pounds of sardines or 8 pounds of beef or 10 pounds of peanuts to be equivalent to 120 mg of CoQ10, which is why Dr. Weil promotes the supplement form of this essential nutrient. https://www.fatsforum.nl/forums/topic/co-enzym-q10/page/2/
 
Dan is daar ook weer duidelijkheid over.


Geen verschil in opneembaarheid tussen ubiquinol en ubiquinone

Co-enzym Q10 wordt ongeacht zijn vorm opgenomen via het darmslijmvlies. Zodra de stof zich in het lichaam bevindt, wisselt die voortdurend tussen de twee vormen.

 
http://healthandscience.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=310:ubiquinone-of-ubiquinol-maakt-het-iets-uit&catid=48&lang=nl&Itemid=307
 
Citaat uit een email over een studie naar NAFLD (non-alcoholic fatty liver disease) en CoQ10.
"Fructose isn't like other sugars. Most of it goes straight to your liver instead of going into your muscles and tissues for energy. It promotes the formation of new triglyceride fat molecules. It triggers your liver cells to store this fat where it doesn't belong. At the same time, it blocks the breakdown of old fats. It stimulates free radical production and promotes insulin resistance. All of that results in inflammation and NAFLD.
You could have NAFLD and not even know it. Up to 30% of Americans do. You see, NAFLD is a sneaky disease. In the early stages, the only signs are some fatigue and maybe a dull pain in the right upper quadrant of your abdomen.
But there is good news. Recently a study in the Journal of the American College of Nutrition reported that coenzyme Q10 (CoQ10) can help treat NAFLD.1
The randomized, double-blind trial included 41 people with mild to moderate NAFLD. Researchers gave half the patients 100 milligrams of CoQ10 every day. The other half got a placebo. After 12 weeks, all of the signs of NAFLD were lower in the CoQ10 group.

In addition, the researchers graded the NAFLD cases by the percentage of liver cells containing fat droplets before and after treatment. No patients had a normal grade at the start of the trial but four patients returned to normal liver function after the CoQ10 treatment. Only one patient on the placebo group returned to normal.
CoQ10 also boosted levels of adiponectin, a protein linked to weight loss, better insulin sensitivity and lower levels of inflammation."
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.490
Berichten
512.309
Leden
8.642
Nieuwste lid
Davidbrownm05
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan