Co-enzym Q10

-B.arr

New member
De biologische tandarts vertelde me dat het niet wijs is om vaak Q10 te supplementeren. Hij had het erover dat er dan oude fabriekjes met energie ongebruikt blijven. Ik kan niet zeggen dat ik snapte waar hij het over had, maar het kwam erop neer dat je teveel kunstmatig energie aan zou maken.

Ik kan er niets over vinden op het internet. Er zijn wel wat 'side effects' maar deze lijken niet op te wegen tegen het gunstige van dit enzym.

Wat is jullie ervaring en mening?
 
Ik gebruik al een tijdje Q10 en heb nog niet eerder gehoord dat het schadelijk zou zijn.

Ik zie het bij mij juist als ondersteuning omdat m'n lichaam op het ogenblik zelf niet genoeg Q10 aanmaakt.

Mark
 
Ik gebruik Q10 incidenteel en heb nooit enige bijwerkingen ervan gehad. Ook nooit iets 'negatiefs' erover gelezen.

Mark, hoe weet je of je lichaam zelf niet genoeg Q10 aanmaakt?
 
@Cholesteroliscool: welk merk gebruik jij? Er zit helaas in veel merken die Ubiquinol (wat de beste vorm blijkt te zijn volgens jouw link) leveren zonnebloemlecitine en andere minder gezonde ingrediënten te zitten.
 
Dit zijn volgens mij redelijk goede supplementen gezien hun ingrediëntenlijst;

http://www.iherb.com/Nordic-Naturals-Nordic-CoQ10-Ubiquinol-100-mg-60-Soft-Gels/48624

http://www.iherb.com/Nutricology-CoQH-CF-Ubiquinol-60-Softgels/15307

http://www.iherb.com/ReserveAge-Organics-Active-Ubiquinol-CoQ10-with-Resveratrol-60-LiCaps/20832

http://www.iherb.com/Now-Foods-Ubiquinol-CoQH-CF-60-Softgels/10669

http://www.iherb.com/Now-Foods-Ubiquinol-100-mg-120-Softgels/57583

Ik heb nu deze: http://www.iherb.com/Healthy-Origins-CoQ10-Gels-Kaneka-Q10-100-mg-60-Softgels/4134
Vreemd genoeg komt die term Kaneka veel voor bij de supplementen die onder ubiquinol worden verkocht, maar dit zou dan weer ubiquinon zijn.
Wie het nog snapt mag het vertellen.

Inderdaad zal hart eten goed zijn Mike, maar ik heb de moed nog niet gehad om dat te doen.
 
Je kunt hart gewoon in de keukenmachine gooien met gehakt en er dan hamburgers van bakken. Ik proef er echt niks van terug.
 
Inderdaad zal hart eten goed zijn Mike, maar ik heb de moed nog niet gehad om dat te doen.

Maar je gaat wel op zoek naar kunstmatige supplementen die bakken met geld kosten en die jij niet in je lichaam wilt hebben? Ik dacht dat jij anti-supplement was. Wat voor moed is er eigenlijk nodig om hart te eten?
 
Hé verdorie, jullie hebben hartstikke gelijk!

OK, hart eten. Waarom ook niet. Het is mooi vlees om te zien en niet alles hoeft naar de hond.

Bedankt voor deze schop onder mijn achterwerk :D
 
Het spiervlees is voor de hond.

Ik heb hier altijd een heel hart liggen. Elk deel is toch eetbaar?

@Mike: zot! :mrgreen:
 
Tenzij je gewoon hart eet, rijk aan Q10.

http://darf.info/nl/52-rund
Dit is voor de hond bedoeld maar zou het ook voor menselijke consumptie geschikt zijn?
 
Hart wordt nu vaak als diervoeding verkocht, maar dat komt omdat ons is wijsgemaakt dat orgaanvlees inferieur is. Stoofpotje runderhart uit de slowcooker is heerlijk. Je kunt er wat van die buisjes uit snijden, voor het oog, maar je kunt 'm helemaal opeten Heksje. Of rauw hart in kleine stukjes doorslikken à la leverchallange. Wie doet er mee ;)
 
Dat rauwe vlees eten ben ik wel een beetje van terug gekomen, 250 gram lever dat schrok ik met smaak naar binnen, maar andere onderdelen wordt na een paar happen al snel een martelgang. Nou daar heb ik geen eten voor gekocht.

Runderhart in een stoofpotje dat mag ik graag eten, vind het erg lekker mals vlees doe er meestal tijm en een extra scheut appelazijn door, naast de normale basis ingrediënten zoals kzz, bottenbouillon, zwarte peper, uien, knoflook etc.
 
Rauwe lever Simon, echt 250 gr? Met smaak? Ik vind het ook niet echt lekker, maar dat zijn supps ook niet en zo zie ik het, een beetje als aanvulling.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.500
Berichten
519.459
Leden
8.646
Nieuwste lid
Marco777
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan