• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

Calcium

G

Guest

Guest
Ik las in het recept voor de bottenbouillon dat er appelazijn gebruikt wordt om calcium aan de botten te onttrekken en ik vroeg me af waarom dat nodig is?

Liefs, Wendy

 
G

Guest

Guest
Waarschijnlijk om zoveel mogelijk mineralen in de bouillon te krijgen.

 

Ufo

New member
Er zijn ook mensen die regelmatig water met een scheut appelazijn drinken. Is dat wel zo`n goed idee dan? Onttrekt dat appelazijn dan niet ook de calcium aan je eigen botten?

 

Webmaster

New member
Appelazijn onttrekt niet meteen calcium aan botten, ze weken er een bepaalde tijd in. Dit gebeurt niet als je appelazijn drinkt, het gaat nl. meteen onderdeel uitmaken van je maagzuur. Je evrgelijkt appels met peren.

Dit is overigens weer iemand die vraagt naar de bekende weg. Lesje basisscheikunde: zuren en basen. Appelazijn is een zuur, calcium een base. Zuur werkt in op de botten en helpt mee de calcium los te weken uit de botten. Zelf nadenken, aub.

Mike

 

Tanja

New member
Had ik ook gelezen Hamster, de opneembaarheid en de synergie van alle mineralen lijkt de sleutel tot het succes en belang voor de botten van bouillon te zijn. Denken in geïsoleerde stofjes heeft weinig zin. Ben wel benieuwd naar de rest van het "broth" boek.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.163
Berichten
314.153
Leden
7.575
Nieuwste lid
Jeroen Blokzijl
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan