• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

Cacaoboter

ikke

New member
Hoe hier over rauwe cacao gedacht wordt, is mij inmiddels helder. Ik vroeg me alleen af hoe jullie tegen cacaoboter aankijken.

 

ikke

New member
Is dat zo? Ik heb het werkelijk nog nooit zo in mijn handen gehad. Weet wel dat het vaak gebruikt wordt in lippenbalsems enzo, dus dacht dat het enigszins vaseline-achtig moest zijn.

 

Webmaster

New member
Ik heb het geprobeerd op te zoeken, maar word niet veel wijzer. Daarom mijn boerenverstand dan maar raadplegen. Cacoapoeder is mager, cacaoboter is vet. Er gaat een beschermende werking uit van verzadigd vet, maar hoe dir precies werkt weet ik niet. Hoe dan ook is de boter stukken minder problematisch dan het poeder!

Mike

 

ikke

New member
Ik heb een voor mij goed verteerbaar vet gevonden... in de vorm van cacaoboter dus! Voor Mike een druppel op een gloeiende plaat, voor mij een "reusachtige" hoeveelheid: er kan inmiddels zonder problemen al ongeveer 65 gram in een smoothie.

Overigens roept dat bij mij wel weer twijfel op of het daadwerkelijk zo gezond is: ik heb het nog niet meegemaakt dat ik een relatief gezond product eet zonder last. Ik zou dus bijna zeggen dat het haast wel slecht moet zijn, omdat ik het kan verteren, maar laat ik niet meteen heel negatief doen.

In ieder geval wel jammer dat het zo vreselijk duur is...

 

Alexandra

New member
Ik ga zometeen naar een winkel die cacaoboter verkoopt. Behalve eten kan je het ook op je huid smeren. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? En gebruik je het dan puur of vermengd met iets anders?

 

Tanja

New member
Dat moet je mengen Alexandra, want is keihard. Ik heb weleens zelf crème gemaakt, daarvoor mengde ik cacao met amandelolie en etherische olie, echt glad wordt het niet zonder tegomuls, een emulgator, misschien heb jij meer geluk, ik gebruik nu gewoon kokosolie.

 

Alexandra

New member
Het is inderdaad erg hard. Ik vraag me af of het smelt als het op verwarming zet. Ik vindt het wel een handige om mee te nemen voor het geval ik een tekort heb aan vet. Nu gebruik ik daar rauwe melk voor, maar dit kan standaard in mijn tas. Behalve hoog zomer denk ik :wink:

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.163
Berichten
314.086
Leden
7.575
Nieuwste lid
Jeroen Blokzijl
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan