Elkedageenei schreef:
-"Alles wat alternatief is valt bij hem in de categorie ‘onzin’ .. ? "-
Nou, ik lees dat inhoudelijk anders, jouw bevriende tandarts verwerpt die onderzoeken naar fluoride in drinkwater het geheel niet, hij stelt heel terecht zijn standpunt naar tandpasta.
Naar ik mag hopen kun je zelf toch ook wel met enig gezond verstand beredeneren dat er een wezenlijk verschil zit tussen het tijdelijk in je mond houden (like oil-pulling) van een fluoride pasta, of het compleet door je spijsvertering hengsten van gefluorideerd drinkwater, alsmede dat je dat zelfde drinkwater aan je huid boot te stelen bij een douche-of badsessie. Dat is toch echt wat anders!
Gewoon zelfstandig en verstandig nadenken; de beste remedie tegen zowel de negatieve aspecten van de "Big Pharma" en even zo goed, de "Big Altenative Business".
Helaas snappen vele mensen niet dat ze in hun inhoudelijke onwetendheid, zich in een schijnbare onafhankelijkheid trachten te onthechten van bewezen therapieën, maar zich op basis van niet-bewezen onderbuik gevoelens, ten prooi vallen aan de, overwegend nutteloze maar super dure "suppelementen-maffia"!
Het grote probleem met waterstofperoxide (ja, H2O2 is dus een super-chemische en niet-natuurlijke reactieve stof!) dat de meest fanatieke promotors niet echt goed begrijpen hoe of dit spul nu echt werkt.
Het is een uitstekend desinfectans en bleekmiddel (voor wasgoed en tanden) door z'n sterk oxidatieve kracht van het O-isn atoom. Het levengevende zuurstof kent namelijk 3 verschijningsvormen: O1 AKA als O-isn (in statu nascendi, in staat van wording), O2-de normale in de atmosfeer voorkomende vorm waar op onze stofwisseling in zijn algemeenheid op draait, en O3 -meer bekend als ozon-.
Wel nu, zowel ozon als H2O2 zijn dus in staat om het uiterst reactieve O-isn af te scheiden. Dat geeft zowel of wasgoed, of o tanden een blekend effect, maar het kan even zo goed in overmaat een kanker veroorzakend effect hebben door het zeer actieve oxidatieve effect...
Naar de vraag van de TS, idd, het gebruik van H2O2 wegens zijn zeer extreem karakter tot oxidatie kan aanleiding zijn tot de vermelde problemen.
Het zal ook niet het punt zijn of je nu de "food-grade" of de gewone variant gebruik, zoals al eerder gesteld in deze draad, in het geval van TS is er iets anders aan de hand.
En gezien de complexiteit van deze materie moet dat op een verantwoorde manier degelijk uitgevlooid worden!
@Elkedageenei: Die bevriende tandarts van jou staat dus in zijn benadering met zijn beide benen serieus op de grond, negeer dat niet en doe er je voordeel mee!
Wouter B