@bizzkwiekje
Ik heb vandaag navraag gedaan bij onze biologische winkel. Het blijkt dat Ravenswaard 2 soorten rauwmelkse kaas maakt: zowel met vegetarisch stremsel als met dierlijk stremsel van de lebmaag van het kalf. Het vegetarisch stremsel wordt van een speciaal plantje gemaakt.
Zij vertelde mij dat het dierlijk stremsel niet biologisch is. Omdat er zo weinig stremsel in de kaas gaat (maar 0,0001 % of zoiets) krijgen deze bedrijven ontheffing daarvoor, het wordt alleen niet officieel naar buiten gebracht. Het schijnt namelijk erg moeilijk te zijn om biologisch dierlijk stremsel te verkrijgen.
Bij onze biologische winkel hebben ze ook een biologische slagerij. Zij vertelde dus dat hetzelfde gebeurt met de biologische worsten. De inhoud is zeker biologisch vlees, alleen het omhulsel (de darm) is niet altijd biologisch, ook daarvoor krijgen de biologische slagerijen ontheffing vanwege dezelfde reden.
Dus het maakt eigenlijk niet zoveel uit of je vegetarisch of dierlijk stremsel neemt.
Het is alletwee niet wat je wilt.