Van Paul Blokker kreeg ik de volgende email met zeer belangrijke en nuttige informatie, die ik jullie niet wil onthouden:
Quote:
Wij hadden het nog over gisteren en ilse noemde op dat het zo jammer is dat je het stukje bodem en kwaliteit van de rauwe melk niet op noemt naar mensen. Daarop zei jij dat het al mooi is als mensen rauwe melk binnen krijgen voor de enzymen. Ik wil daar toch nog een kant tekening bij plaatsen. Onze ervaring is dat onze melk als je deze weg zet bij kamertemperatuur gewoon zure dikke melk wordt wat je gewoon kan eten, de zogenaamde dikmelk, de yoghurt van vroeger voor de arme mensen. Veel melk van tegenwoordig, zeker als er geïnjecteerd wordt (mest), wordt niet zuur, maar gaat rotten. Dit gebeurt ook als veel krachtvoer en mais wordt gevoerd. De vraag is wat er in onze darmen gebeurt als je zulke melk drinkt. Volgens mij krijgt het anaerobe bodemleven in de bodem een vervolg in de darmen van mensen. Bovendien bevat deze melk hoogst waarschijnlijk veel giftige fenolen , zoals lijkengif. Mensen zouden eerst de proef op de som moeten nemen en melk van een boer bij kamertemperatuur wegzetten en kijken of deze zuur wordt. Dit moet je dan wel doen van melk van koeien waarbij er geen extreem weer is geweest zoals erg heet weer of heel erg koud, want dan kan de koe door het stress moment andere melk produceren. Als mensen dit doen komen ze vanzelf bij boeren die nog goede melk produceren.
Doe er je voordeel mee!
Mike
Quote:
Wij hadden het nog over gisteren en ilse noemde op dat het zo jammer is dat je het stukje bodem en kwaliteit van de rauwe melk niet op noemt naar mensen. Daarop zei jij dat het al mooi is als mensen rauwe melk binnen krijgen voor de enzymen. Ik wil daar toch nog een kant tekening bij plaatsen. Onze ervaring is dat onze melk als je deze weg zet bij kamertemperatuur gewoon zure dikke melk wordt wat je gewoon kan eten, de zogenaamde dikmelk, de yoghurt van vroeger voor de arme mensen. Veel melk van tegenwoordig, zeker als er geïnjecteerd wordt (mest), wordt niet zuur, maar gaat rotten. Dit gebeurt ook als veel krachtvoer en mais wordt gevoerd. De vraag is wat er in onze darmen gebeurt als je zulke melk drinkt. Volgens mij krijgt het anaerobe bodemleven in de bodem een vervolg in de darmen van mensen. Bovendien bevat deze melk hoogst waarschijnlijk veel giftige fenolen , zoals lijkengif. Mensen zouden eerst de proef op de som moeten nemen en melk van een boer bij kamertemperatuur wegzetten en kijken of deze zuur wordt. Dit moet je dan wel doen van melk van koeien waarbij er geen extreem weer is geweest zoals erg heet weer of heel erg koud, want dan kan de koe door het stress moment andere melk produceren. Als mensen dit doen komen ze vanzelf bij boeren die nog goede melk produceren.
Doe er je voordeel mee!
Mike