Aardappelen en brood

Aardappelen zijn nachtschades, ze bevatten solanines(een neurotoxin), het tast je centraal zenuwcentrum aan. Daarnaast bevat het veel oxaalzuur, bekijk maar op de site van Sally Norton wat dat allemaal met je doet. Brood bevat fytinezuur wat je beroofd van mineralen, gluten wat je darmwand aantast en ook veel oxaalzuur. Daarnaast bevat het netzoals aardappelen veel koolhydraten wat onder andere je bloedsuiker spiegel flink verhoogd. Kortom geen voedsel voor de mens.
.
 
Genesis 3:19
In het zweet uws aanschijns zult gij brood eten, totdat gij tot de aarde wederkeert, dewijl gij daaruit genomen zijt; want gij zijt stof, en gij zult tot stof wederkeren.
 
Aardappelen zijn nachtschades, ze bevatten solanines(een neurotoxin), het tast je centraal zenuwcentrum aan. Daarnaast bevat het veel oxaalzuur, bekijk maar op de site van Sally Norton wat dat allemaal met je doet. Brood bevat fytinezuur wat je beroofd van mineralen, gluten wat je darmwand aantast en ook veel oxaalzuur. Daarnaast bevat het netzoals aardappelen veel koolhydraten wat onder andere je bloedsuiker spiegel flink verhoogd. Kortom geen voedsel voor de mens.
.
De bessen inderdaad de knol niet
 
De bessen inderdaad de knol niet
Anekdote: ik kan dus niet goed tegen solanine. Maar die zit dus inderdaad niet zoveel in aardappelen en in de tomaat valt het ook mee, zolang je de pitjes maar skipt. Bij aubergines wordt het lastiger die pitjes te skippen. Uberhaupt kan ik minder goed tegen zaden. Terug naar solanine in nachtschades/aardappelen: vanaf dat je scheuten in de aardappelen krijgt neemt ter plekke van de scheuten de solanine in de aardappelen toe, dus die solanine zit ook in de plant denk ik. Ik at een keer aardappelen die veel scheuten gehad hadden en ik had ze niet heel goed weggehaald en daarna stond mijn lichaam onder de bulten.
 
Ossewit 🤮, roomboter op mijn brood met kaas😋, kaantjes dat is allang geleden dat ik die op heb.
 
Anekdote: ik kan dus niet goed tegen solanine. Maar die zit dus inderdaad niet zoveel in aardappelen en in de tomaat valt het ook mee, zolang je de pitjes maar skipt. Bij aubergines wordt het lastiger die pitjes te skippen. Uberhaupt kan ik minder goed tegen zaden. Terug naar solanine in nachtschades/aardappelen: vanaf dat je scheuten in de aardappelen krijgt neemt ter plekke van de scheuten de solanine in de aardappelen toe, dus die solanine zit ook in de plant denk ik. Ik at een keer aardappelen die veel scheuten gehad hadden en ik had ze niet heel goed weggehaald en daarna stond mijn lichaam onder de bulten.
Die bulten kan ook oxalaat zijn. Oxaalzuur gaat in het lichaam een verbinding aan met mineralen en vormt in het lichaam oxalaat, dat zijn kleine kristalletjes met hele scherpe punten die overal in het lichaam afgezet kunnen worden ook net onder de huid wat huiduitslag teweeg brengt. Een klassiek voorbeeld is als je chocola eet (in cacao zit heel veel oxaalzuur).
 
Als je toch brood wilt eten, eet dan zuurdesem brood, de fermentatie vermindert de fytinezuur met 90 %, ik vermoed dat fermentatie het zelfde doet met oxaalzuur en het zal de gluten misschien ook iets minder schadelijk maken. De fermentatie zorgt ook voor vitamine K2. Maar kwa voedingswaarde stelt brood niet zoveel voor.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.463
Berichten
493.743
Leden
8.626
Nieuwste lid
RobertApank
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan