Parasietenkuren info

Ikzelf heb tamelijk last van Rosacae. Ik zie nu dat er creme beschikbaar is die ivectermine bevat. Rosacae wordt veroorzaakt door een huidmijt, dus ook een parasiet.

Ik weet niet of ik het aandurf.
Dorothé
 
Dat verspreiden via Aerosolen horen we dus ook over Corona. Dat geknutselde Coronavirus zou dus spike-eiwitten veroorzaken. Toch even een puntje wat ik niet begrijp. We zien nu toch dat dit geknutselde virus helemaal niet zo gevaarlijk is met zijn IFR van 0,15%.
Moeten we nu dan toch bang zijn voor dit virus of lees ik het verkeerd?

Wat de powers-that-be in de loop der jaren hebben gemerkt is dat ze potentieel dodelijke 'griepen' kunnen creeren bij mens en dier (denk ook aan vogelgriep, varkenspest, mond- en klauwzeer) via aerosolen, maar een werkelijk dodelijke pandemie zal het nooit worden, dat krijg je alleen maar door INSPUITING van de spike-eiwitten. De echte pandemie moet dus nog volgen a.g.v. de 'vaccins'.

Ik heb echter eens een filmpje hierover gezien en dat gaf aan dat ivermectine niet op het vaccin werkte, maar wel op een binnenkomend (knutsel)virus.
Dus, het werkte niet op het vaccin, wel op het virus. Maar is het virus wel zo gevaarlijk?

Het werkt op beide, zijn dezelfde spike-eiwitten. Ik weet niet wat je hebt gezien en wat daarin werd verteld, dan zul je met bronvermelding moeten komen.

Ik huiver toch voor het innemen van die middelen en wacht het graag nog even af en zie hoe het hier verloopt met Joost en Mike. Joost is al begonnen hoe ik begrepen heb.

Dus als Joost en ik niet dood neervallen durf jij het ook? Je lijkt mijn vriendin wel! ;)

Mike
 
Ik ben vandaag begonnen met Ivermectine als profylaxe.
Hierbij houd ik het volgende schema aan:
1621860004450.png
 
Dank je Mike, voor je antwoorden hierboven.
Naar aanleiding van die creme met Ivectermine heb ik ook nog tabletten gevonden die ook wel eens voor dit probleem worden voorgeschreven. Ik zou met het probleem naar de dokter kunnen gaan en vragen voor tabletten zoals onderstaande

Dorothé
 
Zie het schema van Medusa, je moet gaan voor 12 mg per dag, dus dan ben je snel door je voorraad heen. Vraag de dokter voor een langdurige kuur.

Mike
 
Hetzelfde spul, alleen lagere dosis.

Mike
Dus even voor de duidelijkheid: Het gaat dus allemaal letterlijk over dezelfde bestandsdelen? We hoeven dus niet huiverig te zijn als er op de verpakking staat dat het voor een hond of paard bedoelt is?

Kevin
 
Precies dat. En zo hebben ze MEDISCHE DOORBRAKEN al die tijd voor ons verborgen weten te houden! Denk als je leest 'ontwormer': eiwitoplosser.

Mike
 
Hoe zit het eigenlijk met ontwormingsmiddelen voor kinderen?
Mijn moeder vertelde mij dat ze mij ooit een ontwormingskuur gaf toen ik klein was, want ik speelde heel vaak in het zand van de speeltuin waar ook katten in poepte en ik had toen dus last van wormen.

Kevin
Kan ook prima. Ik zit vandaag op dag 3. Ik heb hoofdpijn gehad, ben vermoeider dan anders en merk verandering op in mijn smaak. En minder jeuk/irritatie bij ontlasting. De werkzame stof is mebendazol. Ik heb dat knutselvirus vorig jaar al gehad en mijn gezondheid laat te wensen over dus beter zo snel mogelijk een kuur leek me. Paardenmiddelen wil ik me ook nog wel aan wagen..
 
Hoppa, nou komen we ergens! In mijn geval gewoon 1 tablet nemen, zit iets boven de dosis maar dat moet volgens mij gewoon kunnen.

Mike
Lees ik het goed dat je van dit paardenmiddel maar 1 tablet hoeft te nemen wat gelijk is aan een kuur? 1 buisje met 8 tabletten is voor een gezin genoeg.
 
Johnny:
Lees ik het goed dat je van dit paardenmiddel maar 1 tablet hoeft te nemen wat gelijk is aan een kuur? 1 buisje met 8 tabletten is voor een gezin genoeg.
Ik denk dat er zo'n 4 kunt nemen (bv 8x een halve per dag), en dat 8 een hele kuur is voor een paard. ( 1 tablet per keer/dag voor een lichaam van 100 kg )
 
Aanbevolen dosis bij ivermectine is 0.2 mg per kg lichaamsgewicht bij paarden en koeien, maar bij honden schijn je tot 0,4 kg/kg te mogen gaan.
Stel: je weegt 58 kg, dan zou je 11,6 mg moeten toedienen, maar omdat dat lastig te doseren is en overdosering (5-10%) beter is dan onderdosering, lijkt mij een dosis van 12 mg prima te doen voor iemand van dat gewicht.

Waar ik nog wel over zit te denken, is het verschil in spijsvertering van koe (meerder magen), paard (achterdarmverteerder) beiden herbivoor met bijbehorend darmstelsel (lengte ca. 40 meter) en mensen met een darmstelsel van ca 9 meter. Qua lengte darm en werking van spijsvertering, passen we meer bij de carnivoren dan herbivoren en zet ik de focus meer op middelen die bij hen werkzaam zijn.
Al wordt ivermectine bij alle dieren gebruikt.

Onze veearts heeft altijd de stelling beter iets teveel geven dan te weinig i.v.m. mogelijke resistentie bij de dieren, omdat in het verleden de mensen die uit voorzorg te kleine hoeveelheden gaven ervoor zorgden dat de sterkste parasieten overleefden en zodoende voor ervoor gezorgd hebben dat de sterkste exemplaren konden overleven en beter bestand werden tegen de werkzame middelen met alle ellende van resistentie.

Aanstaande week nemen we weer monsters, voordat de dieren naar de zomerweiden gaan. Wie wil kan wel een sample krijgen om daarvoor een ontwormkuur te bestellen. Heb er een aangekochte merrie bij, waarvan ik nu al weet dat ze positief test, slecht verharen en niet bijkomen in het volle gras. Dus daar moet geheid een kuur in..... Aanstaande week komt de veearts, ga met hem overleggen dat ik wat op voorraad wil leggen, om net zoals vroeger direct te kunnen bestrijden. lijkt me niet verkeerd om wat te hebben liggen, is jaren houdbaar.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
504.330
Leden
8.636
Nieuwste lid
Jerosteo
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan