• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

Zuid-Amerika

fatsnotbad

Administrator
Forumleiding
Wat ik niet helemaal begrijp aan alle ophef over de Amazone is, dat ze nu in verschillende nieuwsartikelen oproepen om meer biologisch en lokale producten te gaan consumeren, en ook het Mercosur handelsverdrag willen dumpen.

De agenda is boeren zonder enige fatsoenlijke omschakelingsperiode ineens te dwingen naar 'groene' biologische bedrijfsvoering. De powers-that-be hebben zich de afgelopen jaren steeds meer richting het 'groene' model bewogen, dat hadden ze immers afgesproken op diverse Bilderberg-meetings. Idem met de pulsvissers. Kortom, men gaat achter de voedselvoorzieners aan en dwingt ze tot kleinschaligheid, met grote verliezen en zelfs faillissementen tot gevolg.

Hierdoor wordt er minder voedsel geproduceerd, waardoor voedsel schaarser wordt en de kostprijs omhooggaat, wat zich zal vertalen naar een hogere verkoopprijs voor de consument. Het idee is nl. dat er een groene elite ontstaat die wel alles kan betalen en het 'klootjesvolk' dat het niet kan betalen zal het moeten doen met goedkope rommel uit landen als Oekraine en andere foute landen waar NL een associatieverdrag mee heeft. Exact hetzelfde is gebeurd met het verplaatsen van de maakindustrie naar lageloonlanden als China, India, Korea etc.

Het uiteindelijke doel is het uithollen van de middenklasse en daarmee de economie. Men wil een permanente onder- en bovenklasse, een terugkeer van het feodalisme van meester en slaaf, heer en knecht.Was dit vroeger niet juist wat ze wilden voorkomen?:
Gezond lokaal voedsel voor iedereen, en verdragen zoals Mercosur gebruiken zodat er allemaal goedkope rommel van de derde wereld op ons bord beland. Voedsel vol met e-nummers waarmee onze boeren nauwelijks kunnen concurreren.

Klopt. Het uitbuitende monopoliekapitalisme op basis van grootschaligheid was het vorige model. Je ziet nu ook CEO's van grote bedrijven meedoen met al die klimaatnonsens. Dit hebben ze weer met z'n allen besproken in Davos. De verliezen die deze bedrijven hierdoor lijden worden gecompenseerd door overheidssubsidies (lees: belastinggeld). Uiteindelijk dient het exact hetzelfde doel: uitholling van de middenklasse/economie en de creatie van een feodaal systeem.

Mike
 
G

Guest

Guest
Niet alleen in Europa zijn er demonstraties. In Zuid Amerika is ook al een paar weken e.a aan de hand.Economieën donderen in elkaar, burgers zijn de ongelijkheid en corruptie zat en gewelddadige protesten zetten steden in brand. Wat is er aan de hand in Zuid-Amerika?

https://www.ad.nl/buitenland/een-heel-continent-met-boze-burgers-wat-is-er-aan-de-hand-in-zuid-amerika~afd6167e/
 

fatsnotbad

Administrator
Forumleiding
Ze zullen het niet snel leren daar, helaas. Gelukkig hebben we Bolsonaro nog in Brazilie!

Mike
 

Colloquial

New member
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/4901466/libanon-premier-hariri-treedt-af

Libanon is voor nu ook verlost van de elite, ben benieuwd wat het volgende land wordt.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.166
Berichten
314.479
Leden
7.580
Nieuwste lid
One Love
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan