Zin en onzin van cryptovaluta

Dat is ook altijd mijn bezwaar geweest: het is fictief en digitaal. Toch denk ik dat de digitale revolutie niet meer te stoppen is, dus we zullen weinig andere keus hebben dan er in mee te gaan.

Mike

 
Ik ben ook nog een groentje op het gebied van bitcoin.

Via via kreeg ik het boek 'The bitcoin Standard' van Saifedean Ammous aangeraden. Deze is ook in het nederlands verkrijgbaar https://cryptomaan.nl/products/de-bitcoin-standaard/?gclid=Cj0KCQjw38-DBhDpARIsADJ3kjkNNhgnlH8lvjAHZ9Bu2yf4X2GwvecM4NxNxbj933_ACluYi8lJnG4aAsHnEALw_wcB

Ik heb deze besteld maar moet m nog gaan lezen.

Verder kreeg ik de volgende websites aangeraden:

Andreas Antonopoulos

https://aantonop.com/workshops/introduction-to-bitcoin-and-open-blockchains/

Op zijn site heeft Andreas een korte gratis introductie cursus.

Madelon Vos

https://madelonvos.nl/

Madelon heeft ook veel info video's op youtube

https://www.youtube.com/channel/UCHbXl8q3lcPyjPaGSLbGKcw

Plan B; hij is te vinden op Twitter (Madelon en Andreas ook).

En ik kreeg dit artikel toegestuurd (onderaan kun je ook klikken naar de nederlandse vertaling):

https://vijayboyapati.medium.com/the-bullish-case-for-bitcoin-6ecc8bdecc1

en deze 'Can governments kill Bitcoin':

https://danheld.substack.com/p/can-governments-kill-bitcoin

 
Volgens mij blijft mijn bericht weer hangen. Ik zal 'm in gedeeltes posten.

Ik ben ook nog een groentje wat betreft bitcoin.

Via via kreeg ik het boek The Bitcoin Standard van Saifedean Ammous aangeraden, deze is ook in het nederlands verkrijgbaar. Ik heb deze besteld maar moet m nog lezen

https://cryptomaan.nl/products/de-bitcoin-standaard/?gclid=Cj0KCQjw38-DBhDpARIsADJ3kjm3-IeokF5yXKtgpEMCcqJuf_338nyC9lOCPbrRmooXzorzCaC77asaAsw8EALw_wcB

En ik kreeg deze artikelen doorgestuurd:

Can governments kill Bitcoin?

https://danheld.substack.com/p/can-governments-kill-bitcoin

The bullish case for Bitcoin (onderaan dit artikel kun je klikken voor de nederlandse versie)

https://vijayboyapati.medium.com/the-bullish-case-for-bitcoin-6ecc8bdecc1

 
Het artikel 'The bullish case for Bitcoin' is overigens ook vertaald.  Onderaan het artikel kun je klikken voor de nederlandse versie.

 
Bitcoin: The End Of Money As We Know It traces the history of money from the bartering societies of the ancient world to the trading floors of Wall St. The documentary exposes the practices of central banks and the dubious financial actors who brought the world to its knees in the last crisis. It highlights the Government influence on the money creation process and how it causes inflation. Moreover, this film explains how most money we use today is created out of thin air by banks when they create debt. Epic in scope, this film examines the patterns of technological innovation and questions everything you thought you knew about money. Is Bitcoin an alternative to national currencies backed by debt? Will Bitcoin and cryptocurrency spark a revolution in how we use money peer to peer? Is it a gift to criminals? Or is it the next bubble waiting to burst? If you trust in your money just as it is - this film has news for you.

 
Interessante discussie tussen Frank Giustra (canadese zakenman, gold mining financier) en Michael Saylor (CEO Microstrategy) over gold vs bitcoin

<iframe width="560" height="315" src="" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
 
Ik heb van de week moed verzameld en voor 50 euro bitcoins gekocht.
Ik wou het via Bitvavo doen maar de identiteit verificatie lukte niet met mijn bejaarde smartfoon. Via de website van Madelon Vos (dank voor de tip Pymander!) kwam ik uit op https://www.bitmymoney.com/. Vind het nog steeds een beetje eng en spannend hoor!
 
Ik heb ook bij Bitmymoney wat bitcoin gekocht. Onlangs ook bij Bitvavo een rekening geopend en wat gekocht. Ik ben ook nog een groentje en mijzelf volop aan het inlezen hierover. Het boek van Saifedean Ammous 'De bitcoin standaard' en het artikel 'The bullish case for bitcoin' (zie eerder geplaatste linkjes) kan ik je ook zeker aanraden.
 
Heb Etherium. Op de wekelijkse Japanese Candles kaart van BTC/ETH, is deze opwaarts gebroken een tijdje terug en nu succesvol terug getest. Wat kan dit betekenen ? Indien BTC nu naar de 100.000 USD gaat, wat toch wel in de zomer verwacht wordt, kan ETH naar 16.000 USD gaan.
 
Hier ook net 1.5 week geleden voordat de markt naar beneden ging XRP, Ethereum en Chiliz aangeschaft en dus wat begonnen met altcoins.

Ik heb er wat podcasts over beluisterd en geabonneerd op een YT kanaal om wijzer te worden. Hoe e en a technisch werkt met blockchain ..mining, wat ik nu nog steeds niet goed snap.

Ik heb de Litebit app wat voor de beginner eenvoudiger of overzichtelijker is maar een beperkt aantal altcoins aanbiedt. Het heeft een eigen wallet en wat ik praktisch vind is inloggen met een pincode. Ik weet niet of die ander brokers dat ook hebben. Daarnaast heb ik de crypto broker Binance die juist geavanceerd is (heeft ook een sofware oplossing op de pc) en wat ik denk goed voor snel handelen is. Ik gebruik het nog niet om mee te traden.

Wat ik ontdekt heb is een widget waarmee je makkelijk de koersen volgt zonder elke keer in hoeven te loggen bij je app. Deze heet "the crypto app", daar heb ik uit de lijst met coins mijn munten als favoriet aangevinkt en zo kan ik de markt een beetje volgen.
 
Vandaag zal er statistisch gezien een break up of down plaats vinden, is het downwards dan is de volgende steun ca 46.000USD, dan 43.000USD en 38.000USD
Is het opwaarts dan is de target ca 54.000USD, maar dat is nog niet het einde van de 4h Candles bearmarket.
Betreffende ETH, die momenteel iets sterker is als BTC, met een eventuele opwaartse break van 2280USD weerstand naar ca2750USD.
2w Candles is zeer bullish
In het geval dat de steunlijnen niet behouden worden, spreken we wss wel over een laatste dump voor we weer opwaarts gaan.
Let wel, dit is geen advies, slechts een visie.
 
Mike als jij het niet begrijpt hoe zou ik het dan moeten begrijpen.
Geldzaken moet je kunnen begrijpen naar mijn idee.
Juist omdat ik er niks van snap zou ik er nooit aan meedoen.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.470
Berichten
500.276
Leden
8.631
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan