Zelf worst en/of gehakt maken

Alexandra

New member
Zijn er mensen op t forum die zelf hun eigen worst en/of gehakt maken? Ik ben me aan het orienteren om dit in de nabije toekomst te gaan doen. Ik zal de volgende keer als ik bij de slager kom vragen of hij ook darmen heeft. (Om de worst zijn jasje te geven.)

Tips en trucs zijn van harte welkom!

 
geprobeerd en truuk misluukt :roll:

leverworst om precies te zijn in de darm dan.

Poekie's manier gaat prima.

 
Ja, de leverworst is me bekend. Maar ik wil ook graag saucijzen maken. En eigen gehakt.

Trouwens, de leverworst is bij mij meer een gehaktprut (zo ziet t er uit), maar heb nu een vleesmolen. Ik denk dat de volgende lading er "echter" uit zal zien. Zit ook in potjes in de vriezer :D

 
Volgens mij stelt gehakt maken niks voor, zeker als je al een vleesmolen hebt. Ik heb laatst een paar plakken spek in een hakmolen tot pasta vermalen. Dit vermengd met rundergehakt en tot een prima half-om-half gekneed...

 
Welk vlees kan je beste nemen voor het maken van gehakt?

Op die manier kan je dus ook eerst je varkensvlees fermenteren en daarna gehakt van maken.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.459
Berichten
489.132
Leden
8.625
Nieuwste lid
Muriëlle
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan