zelf groente kweken

ad ligtvoet

New member
Ben sinds kort begonnen met het kweken van sla en prei.Niet echt goed voorbereid maar heb de grond eerst gevoed met keltisch zeezout weet verder niets van de aanwezige voedingsstoffen.

Van andere personen hoor ik dat ik voorzichtig moet zijn met slakken en er korrels voor moet strooien. Lijkt mij niet de juiste weg maar ben me niet zeker of de slakken echt van nadeel zijn.

Heeft iemand van jullie hier ervaring mee?

ad

 
Geen korrels strooien!!! dit gif komt dan ook in je sla terecht, de vogels en de egels die de slakken opeten worden vergiftigd. Ik heb gemalen eierschillen rond mijn aardbeienplantjes gestrooid en dat houdt ze ook op een afstand. Ook s' avonds of als het regent even langslopen en slakken met de hand verwijderen (ik breng ze dan naar het stukje gemeentegroen) of verzuipen in bier (bakje met bier in je tuin).

 
Laatst zijn mijn jonge slaplantjes ook helemaal opgegeten door slakken. Ik ben nu aan het experimenteren met koper (ringen om de plant heen zetten of koperplakband om je pot heen doen) zie bijvoorbeeld http://http://www.greenfingersonline.nl/tuin_nieuws/koperringen_tegen_slakken. Het idee is dat koper werkt als een soort schrikdraad.

Goedkoper is natuurlijk om koperdraad uit oude elekticiteitsdraden te gebruiken maar dan moet je wel eerst de (onzichtbare) coating van het draad af krabben (dus eerst de draden eruit halen en dan de kale draden nog eens afkrabben) want anders werkt het niet.

 
Bedankt voor de info.

Ben nog een beetje groen achter de oren mbt zelf groente kweken.Ik hoop echter dat dit groen langzaam naar de vingers afdaalt. :mrgreen:

ad

 
Quote:
http://etenuitdevolkstuin.nl/2014/03/11/bleekselderij-kweken/


Dat is me al bij meerdere kruiden ook gelukt.

 
Hoi Lievergezond,

Basilicum, selderij en rozemarijn. Deze stekjes heb ik in een glaasje met een beetje sole voor het raam gezet.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.459
Berichten
487.987
Leden
8.623
Nieuwste lid
Elaine-vdb
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan