Weston Price kooktechniek?

AbuKaliem

New member
Weston Price kooktechniek?

Heeft de tandarts/onderzoeker Weston ook iets verteld over kook technieken?

Bv wokken, braden, stoven, grillen etc.

En kwam hij bijvoorbeeld ook gezonde gemeenschappen tegen die frituurde met gezonde vetten?

Ik weet dat bij ons in het dorp in Marokko de oudere generatie bijna altijd gebruik maakte van de tajine, dus langzaam stoven op laag vuur liefst op houtskool. Ik weet ook dat ze de ingewanden van de schaap, geit, of koe altijd boven houtskool (barbecue) klaar maakte.

En geiten, schapen kop werd altijd gekookt met veel kruiden.

Tegenwoordig hebben we veel kooktechnieken dus ben benieuwd of Weston daar advies over heeft gegeven.

Alvast bedankt.

 
Nee, Price schrijft daar niets over. Maar ik wel! Recentelijk heb ik een artikel geschreven over soepen en stoofschotels, die in alle culturen ter wereld al eeuwenlang bereid worden:

https://www.fatsforum.nl/topic/vlees-gaat-niet-rotten-in-je-darmen

Al eeuwenlang wordt voedsel botermals gestoofd, waardoor kauwen niet of nauwelijks nodig is en waardoor het energierovende spijsverteringsproces ontlast wordt. Hoe minder kauwen en hoe minder spijsvertering hoe beter!

Mike

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.459
Berichten
489.169
Leden
8.625
Nieuwste lid
Muriëlle
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan