Wat vinden jullie van muffins op basis van kokosmeel

Rox

New member
Ik kwam vanavond een heel lekkere recept tegen op basis van kokosmeel het is een chocolade muffin de ingredienten zijn kokosmeel cacao sucanat en beetje kokosbloemsemsuiker eieren kokosroom kokosolie himalayazout baksoda en beetje vanille.

en ik heb hem in de oven gedaan op 180 graden en ongeveer 19-20 minuten.

En ik vroeg me af of deze muffin gezonder is dan op basis van amandelmeel waar heel veel fytinezuur in zit?

ik vind gewoon lekker om paar keer in de week wat lekkers te eten zonder dat het me lichaam schade toe brengt en ik hoop dat dit een betere vervanger is dan amandelmeel.

 
Ik maak wel eens chocolademousse met rauwe eieren, boter en kokosolie, daar hoeft geen meel in dus dat scheelt al weer :)

 
oke dat klinkt ook heel lekker maar kokosmeel is wel betere optie dan amandelmeel ?

 
Dat lijkt mij wel Rox. Amandelmeel is geen goede optie vanwege de omega 6. Kokosmeel is een veel beter keuze. En als je het af en toe gebruikt en dan ook nog wat kokosvet erbij krijgt lijkt mij dat wel oke.

 
rox en iklustvet, willen jullie de recepten even vermelden?

 
ja idd en graag aub stap voor stap. je haalt de woorden uit mijn mond Marijan :)

 
Wat denken jullie hier van ? Je kan het amandelmeel weglaten of erg weinig erbij doen.

http://nourishedkitchen.com/grain-free-coconut-pineapple-upside-down-cake/

 
deze recept had ik ook nog opgeslagen http://wholelifestylenutrition.com/category/recipes/dessert/

ik kan verlopig wel voor uit met de recepten die ik tot nu toe gevonden heb

 
nou mensen dank jullie wel voor de links... ik ben er helemaal blij mee.

grt lola

 
http://www.eetgoedvoeljegoed.com/2013/01/traditionele-chocolademousse-maar-dan.html ik had dit recept gezien maar ik heb het wat aangepast.

Ik doe 100 gram chocolade (bijv die van vivani met 85% cacao) smelten met 30 gram boter.

4 eiwitten stijfkloppen

4 eigelen opkloppen, de eigelen doe je bij de chocolade goed door elkaar mengen en dat spatel je door de eiwitten. In de koelkast laten opstijven. Als het niet zoet genoeg is, dat ligt een beetje aan de chocolade doe ik er nog een lepeltje honing door. Ik serveer met opgeklopte slagroom. Of, wat ook heerlijk is, wat bruin gebakken cocosschilfers en een laagje kokosolie (van aman prana natuurlijk) mijn man dacht dat ik er bountys door gedaan had ;-)

Bij de volgende jarige wil ik dit maken:

http://nourishedkitchen.com/grain-free-coconut-pineapple-upside-down-cake/

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.500
Berichten
519.626
Leden
8.647
Nieuwste lid
Syllie
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan