wat te doen bij een blaasontsteking

Poekie

Administrator
Ik heb zelf geen blaasontsteking.

Maar iemand die 29 januari bij de lezing van Mike is geweest.

Ze heeft het niet daar opgelopen hoor. :?

Heb even de zoekfunctie gebruikt maar daar kom ik niet tegen wat te doen bij een blaasontsteking.

Zal ook wel een kwestie zijn van vet eten en gefermenteerde producten.

Ik hoor het graag.

 
Zure dingen zijn vooral goed voor de blaas. Dus denk aan appelazijn, cranberrysap, yoghurt, kefir, kombucha, citroen(sap).

Volgens mij werd een blaasontsteking vooral "veroorzaakt" door candida schimmel. En dan kom je inderdaad weer uit bij veel vet, weinig suiker en gefermenteerde producten.

Denk ook aan h2o2, of bijv colloidaal zilver, zapper.

 
Poekie,

Nou, ik heb veel blaasontstekingen gehad en nog.

Bij mij hielpen op een gegeven moment nog maar 2 dingen als ik het eenmaal had: antibiotica of een vorm van resonantietherapie zoals bioresonantie/SCIO of kleurentherapie (dat doe ik nu nog, maar voor chronische infecties is het een veel langduriger verhaal dan een acute blaasontsteking).

Bij mij was/is resonantietherapie de meest gewenste vorm van behandeling op het moment van een blaasotnsteking omdat antibiotica schimmelvorming in de hand werkt en een slechte darmflora heb ik al.

En van een slechte darmflora krijg je juist weer blaasontsteking: op een gegeven moment wordt het een vicieuze cirkel.

In een zeer vroeg stadium van de blaasontsteking hielpen mij de pillen die cranmax/blase heten en bijv. te koop bij de kruidvat in combinatie met d-mannose (poeder te koop bij de specialistischere drogist) om het gelijk met man en macht de kop in te drukken.

Deze site geeft ook tips: http://www.gezondheidswijzer.info/content/wat-te-doen-zij-een-blaasontsteking

De kunst is op een gegeven moment dat je de blaasontsteking voelt aankomen en dan gelijk erboven op met die cranmax/blasepillen (blauwe pot, witte deksel) en de d-mannose.

En extra vitamine c-pillen bijv.

Verder ter voorkoming hielpen mij de probioticapillen (in mijn geval van het merk now acidophilis/bifidus - 8 bilion).

Ik kon geen drie dagen zonder die pillen of ik kreeg weer een blaasontsteking.

Ik heb trouwens ook een zapper hier, de biowave, en die heeft ook een antiblaasontstekingschip: maar die hielp mij ook alleen in het beginstadium.

Overigens vermoed ik ook dat waterstofperoxide belangrijk kan zijn bij de bestrijding van blaasontstekingen, maar daar heb ik geen ervaring mee.

Schimmels zijn volgens mij zeker een belangrijke onderliggende factor bij blaasontstekingen.

Die wakkeren bacteriele infecties aan.

Colloidaal zilver, wat Janse hierboven noemt, doodt ook schimmels en dat is ook handig.

Maar of het krachtig genoeg is voor blaasontstekingen weg te krijgen, durf ik te betwijfelen.

 
Vééél water drinken is mij destijds geleerd. Je voorkomt er geen blaasontsteking mee, maar als die er eenmaal is, schijn je 'm wel als het ware "uit te plassen". Overigens is dat ook geen pretje, maar dat terzijde. Of het daadwerkelijk werkt, weet ik niet: de enige (en laatste) keer dat ik het geprobeerd heb, is een jaar of 6 geleden. Toen wist ik helemaal weinig over gezondheid e.d.

Ter preventie gok ik dat H2O2 helpt.

 
Pinklady, helemaal gelijk. Ik had vanaf mijn vijftiende verscheidene keren per jaar blaasontstekingen. En ook regelmatig anti-biotica gehad, grrrr.

Tot ik een nieuwe huisarts kreeg, en die zei mij: drink voor iedere maaltijd 2 glazen lauw water. Daar ben ik mee begonnen en heb dit gedaan tot ongeveer vorig jaar, en nooit meer blaasontsteking gehad.

Nu houd ik mij aan het protocol van water minstens half uur voor de maaltijd, met sole/H202/appelazijn/honing.

 
mijn oma had vaak last van blaasontsteking en kreeg eens de tip het sap van een citroen op je nuchtere maag

ze nam dit daarna iedere morgen,en had nooit meer last van blaasontsteking

groetjes Danielle

 
Hallo

Ik heb nu zes maanden blaasontsteking en al vanalles geprobeerd. Zoals cranberriepillen en vets of bio sap colostrum probiotica vit c homeopathie appelazijn wheatgrassjuice vasten.. maar niets helpt.. het branden heb ik niet meer zo erg maar ik moet gewoon altijd plassen.. om de vijf minuten.. echt heel erg vervelend... het beheerst mijn leven.. ik zit nu aan de medicijnen om de antibiotica uit mn lijf te krijgen.. ook dat helpt niet..

Ik hoop weer nieuwe hoop te krijgen hier..

Chantal

 
Chantal,

De antiobiotica helpt je van de regen in de drup. Het zijn schimmels (candida) die de blaasontsteking veroorzaken en deze zijn antibioticaresistent en kunnen daardoor juist in aantal vermeerderen! Ik raad je aan een H2O2-kuur te gaan doen. Waterstofperoxide voedt de aerobe darmbacterien en doodt de anaerobe. Het is dus antibiotica en probiotica tegelijk! Daarnaast raad ik je veel probiotische (gefermenteerde) voeding en beestenbottenbouillons aan ter heling van je darmen en darmflora.

Mike

 
Hoi Chantal, ik weet waar je het over hebt.

Ik werd depressief van de blaasontstekingen op afstand houden (gevecht tegen de bierkaai).

Bij mij hielpen huistuinkeukenmiddeltjes ook niet.

Ik heb nooit h202 geprobeerd, maar zou dat wel doen in jouw geval.

Wat mij hielp uiteindelijk, maar dat was een proces van 2 jaar minimaal:

iemand met verstand van darmfloraproblemen naar je ontlasting laten kijken wat in jouw geval de boeman is.

Bij mij was het overbevolkding door (slechte?) e-colibacterien en ik heb daar lange tijd spul voor gebruikt om die specifiek in te dammen (een bepaald type symbioflor -groene letters- van energetica natura).

En daarnaast een basisprobiotica (8 bilion bifidus / acidophilis van het merk now-deze moet je koelen: de probioticas die je moet koelen zijn de beste).

Maar bij iedereen is het weer anders scheefgegroeid in de darmen.

Ik kon in het begin geen kefir aan en yoghurt hielp me niet genoeg, ook niet de 24-uurs yoghurt.

Ik heb 2 jaar aan die probioticas gezeten: als ik ervan af ging dan kreeg ik acuut weer een blaasontsteking in die tijd.

Een goede natuurarts gespecialiseerd in darmflora is Saskia van As http://www.praktijkvanas.nl/ .

Degene die me hielp met de darmflora-onderzoeken interpreteren en aan de hand daarvan gericht op mijn situatie/persoon toegesneden preparaten vinden was deze http://www.acupunctuur-scio.nl/ en die heeft les gehad bij Saskia van As.

Oh haha ik zie nu dat ik hierboven al geschreven heb.

Trouwens ik heb op een gegeven moment in een blaasontstekingswanhopige bui mijn huidige behandelaar ontmoet die telkens de blaasontstekingen weghaalde met resonantietherapie totdat ik mijn darmflora heb opgebouwd en nu heb ik er geen last meer van.

 
Hoi Chantal,

Wil je ons laten weten wat je allemaal eet en drinkt, misschien kunnen we je daar verder mee helpen.

Kijk ook eens op mijn site, daar vind je informatie van dit forum overzichtelijk bij elkaar.

Lia

 
Vriendelijk bedankt allemaal vr de goede en snelle reacties! Wat een superontdekking dit forum..!

Mike ook superbedankt!

Ik heb helaas al heel erg veel geld geleend vr artsen dus ga nu de H2o2 proberen..

Lia.. wat is jouw site dan?

Wat ik eet.. is nu sindsdien al erg aangepast..

groene juice.. colostrum

eventueel smoothie

geen gluten zeer weinig zuivel.. muv geitenkaas heel af en toe..

ivm blaas geen koffie meer..

wel.. eieren roomboter kokosvet.. rijst groenten aardappel heel af en toe en vis en vlees af en toe en

water en groene thee

 
Als je in mijn tekst boven die van jou op 'mijn site' klikt......

Als een tekst groen gekleurd is dan is het een link.

Wat zit er in de groene juice? Waar bestaat je smoothie uit?

Wat eet je aan koolhydraten/zetmeel etc.?

Lia

 
Klinkt als een overwegend vegetarisch voedingspatroon. Candida en blaasontstekingen zijn aan de orde van de dag bij vegetariers. Verdiep je in de links die Poekie heeft gegeven.

Mike

 
Beste Mike,

Kan ik die H2o2 doen naast de homeopatische middelen doe ik gebruik van de arts vr t opruimen van de antibiotica?

en hoeveel raad je me dan aan om te nemen.. ?

Best Lia,

Ik heb deze site pas net ontdekt..

In mijn juice zit elke dag een andere groene groente.. samen met zure appel en komkommer en selderij tarwegras en vitamineral greens

Smoothie neem ik pas weer sinds een paar dagen met rauwe cacao en maca bijenpollen en honimg en kefir

 
Beste Mike

Ik eet twee tot drie keer per week vlees en veel ei dagelijks zelfs.. en ook nog twee keer vis

 
Chantal,

Blij dat je ook vlees en vis eet.

De H2O2 kun je rustig gebruiken naast je homeopathische middelen. Zie hier hoe de H2O2 te gebruiken.

Groentes moet je eigenlijk koken, vanwege de onafbreekbare cellulose bij rauw gebruik. Cellulose schuurt de darmen.

rauwe cacao en maca zijn niet goed om te gebruiken.

Rauwe cacao bevat oxaalzuur:
Quote:
Oxaalzuur en derivaten komen voor in verschillende planten, met name rabarber en klaverzuring. Voedingsmiddelen die aanzienlijke hoeveelheden oxaalzuur bevatten zijn cacao, chocolade, de meeste noten, bessen, bonen en bieten. Ook komt het voor in peterselie, postelein en spinazie.

Wanneer deze stof wordt ingenomen irriteert het de binnenkant van de keel en kan fataal zijn in grote doses. Oxaalzuur bindt zich met ionaire metalen zoals calcium in het lichaam, waarmee het oxalaten vormt die de keel en nieren kunnen irriteren. Sommige nierstenen bestaan voor het grootste gedeelte uit oxalaten. Langdurige of herhaalde blootstelling aan oxaalzuur kan schade aan de nieren toebrengen. Aan de ogen kan een kleine hoeveelheid stof oogirritatie (gekarakteriseerd door rode en waterige ogen) veroorzaken, langdurig contact kan schade aan het hoornvlies of zelfs blindheid veroorzaken. Herhaalde blootstelling aan de huid geeft letsel van de huid, huidontsteking of zelfs brandblaren, afhankelijk van de exposieduur. Inhalatie van oxaalzuur kan verschillende gradaties van longschade en irritatie aan de luchtwegen veroorzaken, gekarakteriseerd door branderig gevoel in de keel, kuchen en hoesten. Grote hoeveelheden kunnen verstikking, bewusteloosheid en zelfs dood veroorzaken.



Maca bevat goitrogenen, zijn dus schildklieronderdrukkers:
Quote:
- Goitrogenen (schildklieronderdrukkers) in kruisbloemigen.

Voorbeelden zijn bloemkool, romanesco, broccoli, spruitjes, witte kool, rode kool, groene kool, Chinese kool, koolrabi, rucola, tuinkers, waterkers, radijs, rammenas, mosterd, mierik en maca. (Rucola is een kruisbloemige en bevat schildklieronderdrukkers (goitrogenen).) Ze hebben als rauwe plant allemaal in meer of mindere mate een karakteristieke pittige smaak. Onder deze planten zijn ook nogal wat groentes die als kiemen gegeten worden. Ruil je dan niet het fytinezuur in voor goitrogenen? Maca is een kruisbloemige en moet niet rauw gegeten worden, vanwege de aanwezigheid van goitrogenen (schildklieronderdrukkers).



Die informatie vind je dus allemaal op mijn site bij 'juiste voeding'.

Lia

 
Wat verwarrend.

Ik kom net bij David Wolfe vandaan vorige week en werd helemaal geinspireerd en dacht ik ga maar eens beginnen.. met cacao en maca enz.. Zijn de verse juices ook niet goed dan?

Groetjes Chantal

 
Chantal,

rauwe cacao bevat oxaalzuur:
Quote:
Oxaalzuur en derivaten komen voor in verschillende planten, met name rabarber en klaverzuring. Voedingsmiddelen die aanzienlijke hoeveelheden oxaalzuur bevatten zijn cacao, chocolade, de meeste noten, bessen, bonen en bieten. Ook komt het voor in peterselie, postelein en spinazie.

Wanneer deze stof wordt ingenomen irriteert het de binnenkant van de keel en kan fataal zijn in grote doses. Oxaalzuur bindt zich met ionaire metalen zoals calcium in het lichaam, waarmee het oxalaten vormt die de keel en nieren kunnen irriteren. Sommige nierstenen bestaan voor het grootste gedeelte uit oxalaten. Langdurige of herhaalde blootstelling aan oxaalzuur kan schade aan de nieren toebrengen. Aan de ogen kan een kleine hoeveelheid stof oogirritatie (gekarakteriseerd door rode en waterige ogen) veroorzaken, langdurig contact kan schade aan het hoornvlies of zelfs blindheid veroorzaken. Herhaalde blootstelling aan de huid geeft letsel van de huid, huidontsteking of zelfs brandblaren, afhankelijk van de exposieduur. Inhalatie van oxaalzuur kan verschillende gradaties van longschade en irritatie aan de luchtwegen veroorzaken, gekarakteriseerd door branderig gevoel in de keel, kuchen en hoesten. Grote hoeveelheden kunnen verstikking, bewusteloosheid en zelfs dood veroorzaken.



En maca bevat goitrogenen; schildklieronderdrukkers:
Quote:
- Goitrogenen (schildklieronderdrukkers) in kruisbloemigen.

Voorbeelden zijn bloemkool, romanesco, broccoli, spruitjes, witte kool, rode kool, groene kool, Chinese kool, koolrabi, rucola, tuinkers, waterkers, radijs, rammenas, mosterd, mierik en maca. (Rucola is een kruisbloemige en bevat schildklieronderdrukkers (goitrogenen).) Ze hebben als rauwe plant allemaal in meer of mindere mate een karakteristieke pittige smaak. Onder deze planten zijn ook nogal wat groentes die als kiemen gegeten worden. Ruil je dan niet het fytinezuur in voor goitrogenen? Maca is een kruisbloemige en moet niet rauw gegeten worden, vanwege de aanwezigheid van goitrogenen (schildklieronderdrukkers).



En groene smoothies bevatten vaak rauwe groenten, terwijl je (de meeste) groenten juist moet koken omdat anders de (onverteerbare) cellulose je darmwand schuurt.

Lia

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.481
Berichten
507.263
Leden
8.638
Nieuwste lid
maartje.1234
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan