Warmt de aarde op, of koelt deze juist af?

Of hij nu opwarmt of afkoelt, de milieuvervuiling speelt toch een grote rol. De uitlaatgassen, de fabrieken, vervuild water ... Mensen doen geen moeite om onze aarde proper te houden. Onze aarde moet op deze manier om zeep... Welk organisme kan deze mate van verontreiniging aan? Onze bomen krijgen dit allemaal niet meer gefilterd. (zijn er nog genoeg gezonde bomen?) Vissen zitten vol zware metalen...

 
Ik vind dat het op de nuance aankomt. Door CO2 als de grote boosdoener aan te wijzen worden schadelijke stoffen in de schaduw gezet. Het zijn juist deze schadelijke stoffen die onze gezondheid geen goed doen. CO2 is in die zin geheel onschadelijk, terwijl fijn stof juist schadelijk is. In de jacht op automotoren die minder CO2 uitstoten zijn de nieuwste auto nu met motoren uitgerust die 20% minder CO2 produceren, maar 1000 keer zoveel fijsntof!

 
hallo Gerard, hoe kan het zo zijn dan ineens dat er zoveel meer fijnstof vrijkomt uit de nieuwste auto's ten opzichte van vroeger?

 
Fabrikanten doen war ze het meest aan verdienen en als overheden vinden dat CO2 de grote boosdoener is, dan maken ze auto's die minder CO2 uitstoten. Bijwerking: meer utrafijnstof. Tegen de tijd dat overheden daar weer wat aan willen doen gaan fabrikanten ultrafijnstoffilters maken, ook weer snel verdiend.

Ooit was regeren vooruit zien, maar dàt is lang geleden! Nu is regeren zakken vullen.

 
Quote:
HITTEGOLVEN IN AUSTRALIË ZIJN TEGENWOORDIG MEER REGEL DAN UITZONDERING. DINSDAG WERD HET LOKAAL BIJNA 48 GRADEN.

Hittegolven in de Australische zomers zijn tegenwoordig meer regel dan uitzondering: je moet dan ook buitengewoon naïef zijn om te ontkennen dat dit niets met 'global warming' te maken heeft! Gisteren, dinsdag 14 januari, zinderde het kwik in Adelaide, South Australia, naar 45,1º. In het verleden werden het slechts 4 keer eerder tenminste 45º. Dat was in januari 2013, in januari 2009 (45,7º) en op twee dagen in de zomer van 1939 toen het 46,1 en 45,9º werd. Op Tasmanië registreerde Scotts Peak gisteren 38,6º. Voor westelijk Tasmanië is dat een evenaring van het alltimerecord. In Laverton, zijnde het zuidwestelijk deel van Melbourne, steeg het kwik kort voor middernacht naar 38,7º. 'At midnight' was het nog 37,4º en dat is voor de staat Victoria de op een na hoogste waarde ooit voor dat tijdstip.

Op de luchthaven van Melbourne werd het overdag trouwens 43,5º en in Mardie, Western Australia, bedroeg de maximumtemperatuur 47,8º: een 'winst' van ruim 10 graden ten opzichte van maandag. Begin deze maand, 2 januari, meldde Moomba Airport in South Australia reeds 49,3º. Een jaar geleden beleefde Australië de heetste januari (en zomer!) sinds het begin van de metingen ruim 100 jaar geleden. De gemiddelde maximumtemperatuur bedroeg toen (nationwide) 36,92º. Op 12 januari 2013 werd het in Moomba 49,6º; op 13 januari vestigde Birdsville in Queensland met 49,0º een 'staterecord' voor de eerste maand van het jaar.


Bron: buienradar

Hoezo geen opwarming als de hittegolven toch veel extremer zijn geworden en ook veel vaker voorkomen?

Gezondheid,

 
En dat komt door teveel CO2 in de atmosfeer door menselijke activiteit?

 
"De warmste januari-dag ooit!"

"De koudste dag van maart ooit!"

Ooit gemeten in Nld of waar dan ook, maar komop zeg, we meten pas een goede 100 jaar en denken dan de wijsheid in pacht te hebben? Laat Moedertje Aarde maar draaien, die weet heus wel wat ze doet. Het zal ergens goed voor zijn de tijden van ijstijd en de tussenliggende periodes.

 
Dat komt omdat er te veel landbouw is en er ook nog veel grondwater wordt onttrokken uit de grond voor landbouw, drinkwater, zwembaden, airconditioning enz.

Kijk even naar dit filmpje:

Daarnaast hangt het er ook heel veel van af hoe je naar statistieken kijkt of er niet naar kijkt. Op het nieuws vertellen ze altijd wat de normale temperatuur en hoeveelheid regen is in die tijd van het jaar. Maar het is natuurlijk nooit de gemiddelde temperatuur de echte temperatuur is altijd anders. Ze zouden moeten kijken wat het gebied is waar 90% of 95% van de temperatuur van die maand (of een aantal dagen om die dag heen) van de afgelopen jaren. En dan moet er gekeken worden of de temperatuur van die dag in dit gebied erin past.

Daarnaast beschouwen ze een klimaat als het gemiddelde van het weer van de afgelopen 30 jaar. Dat is veel te kort, er zijn altijd kleine veranderingen in het gemiddelde weer gedurende een mensen leven en wat onze opa en oma weten te vertellen van vroeger. In de jaren 70 dachten ze nog dat de aarde zou al koelen en werd iedereen daar bang voor gemaakt.

Dus als je de periode waar op je je baseer om het klimaat van Nederland te berekenen veel groter maakt en kijkt naar het gebied van 90% van de temperatuur zal duidelijk worden dat er helemaal niet zo veel extremer wordt.

 
Quote:
En dat komt door teveel CO2 in de atmosfeer door menselijke activiteit?


Misschien is dat ook wel zo, ondanks dat we global warming door CO2 op het forum als een hoax wegzetten, dat lijkt mij niet zo heel onaannemelijk.

Gezondheid,

 
Wat is 100 jaar op een cyclus van de Aarde? Volgens mij hetzelfde als een minuut of een uur op een mensenleven. Gevoelsmatig dus helemaal niets.

 
Mythe 1

De gemiddelde wereldtemperatuur is de laatste jaren gestegen.

Feit 1

Binnen de foutmarges is de gemiddelde wereldtemperatuur sinds 1995 niet gestegen. De temperatuur is gedaald sinds 2002, ondanks een stijging in de atmosferische koolstofdioxide van 8% sinds 1995.



Mythe 5

Opwarming van meer dan 2 °C zal catastrofale gevolgen hebben op ecosystemen en de mensheid.

Feit 5 Een verandering van 2 °C valt binnen de natuurlijke grenzen. Ecosystemen hebben zich sinds onheuglijke tijden altijd aan zulke veranderingen aangepast. Dat proces noemen we evolutie. De mensheid kan zich aanpassen aan allerlei extreme klimaatomstandigheden.

Mythe 6

Verdere menselijke toevoeging van koolstofdioxide aan de atmosfeer zal gevaarlijke opwarming veroorzaken en is over het algemeen schadelijk.

Feit 6

Opwarming door mensen veroorzaakt kan niet apart worden opgespoord. Atmosferische koolstofdioxide is in tegendeel juist gunstig: als meststof voor planten en graanoogsten en een efficiënte verdamping/ transpiratie.

En lees de rest van het artikel ook even:

http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M26&s=M68&ss=P2299&l=NL

 
Quote:
Dat komt omdat er te veel landbouw is en er ook nog veel grondwater wordt onttrokken uit de grond voor landbouw, drinkwater, zwembaden, airconditioning enz.

Kijk even naar dit filmpje:


Ja, dat heb ik inderdaad keer eerder gezien dat filmpje. Als er door de mensheid steeds meer groene gebieden steeds meer in de woestijn lijken te veranderen dan kan dat ook voor versterkte opwarming(door de zon) veroorzaken. Dat zal de "teveel CO2 door de mensheid-theorie" wel kunnen ontkrachten.

Gezondheid,

 
Een periode van 30 jaar om een klimaat te bereken en daarmee te kijken of het veranderd is gewoon veel te kort, dan kom je altijd veranderingen tegen. En zo als ik hier boven al citeerde koelt de aarde juist af ondanks dat er meer CO2 is.

 
Dat vind ik moeilijk om te geloven dat de Aarde afkoelt, maar door de verwoestijning van de Aarde kan het naast de extra versterkte opwarming door de zon ook een versterkte afkoeling optreden als de zon lang afwezig of te zwak(in de wintermaanden) is om de boel op te warmen, waardoor we vaker met weersextremen(zowel koude als hitte) te maken kunnen krijgen.

Gezondheid,

 
Gezondheid, waardoor komt de verwoestijning? Door opwarming van de aarde?

Misschien de vetten weer eens verhogen? Je zit de verkeerde verbanden te zoeken.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.470
Berichten
499.072
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan