Ik ben nu begonnen in het boek 'Eet vet word slank' van Barry Groves. Het leest lekker weg, dus ik denk dat ik dit boek wel ga uitlezen. Ik stuit meteen al op een paar vragen / opmerkelijkheden.
- Eerst wordt er verteld dat je geen calorieën moet gaan tellen, maar vervolgens moet je wel je koolhydraten gaan tellen... Maar dat is misschien voor in het begin.
- Waarom bestond er geen overgewicht in de tijden van voor de Tweede Wereldoorlog bijvoorbeeld. Men at wellicht meer vet en misschien ook meer vlees, maar evengoed heel veel zetmeel-koolhydraten. Denk aan pap, pudding, brood en aardappels. Of ligt dit dan meer aan de hoeveelheid snelle suikers van tegenwoordig?
- Als je door middel van dit dieet in de vetverbranding komt, maar daarbij nog volop calorieën via het vet uit je eten binnen krijgt, waarom zou je lichaam dan nog toekomen aan lichaamsvet verbranden?
- Waarom wordt de ene persoon wel dik van veel (koolhydraten) eten en de ander totaal niet, al had die het graag?
- Kan je met dit dieet werkelijk zo veel (gezonde) vetten eten als je wilt zonder aan te komen of dien je toch wel te letten op niet te veel eten?
- Als je last van galstenen hebt gekregen, zitten die dan enkel in de galblaas of ook in de lever zelf. Barry beschrijf dat een vetarm dieet de lediging van de galblaas verhinderd waardoor galstenen ontstaan. Maar tijdens een leverspoeling komen er toch ook galstenen vanuit de lever in de galblaas? Of worden ze in de galblaas pas hard?
Misschien komen de antwoorden in het boek nog wel terug.
- Eerst wordt er verteld dat je geen calorieën moet gaan tellen, maar vervolgens moet je wel je koolhydraten gaan tellen... Maar dat is misschien voor in het begin.
- Waarom bestond er geen overgewicht in de tijden van voor de Tweede Wereldoorlog bijvoorbeeld. Men at wellicht meer vet en misschien ook meer vlees, maar evengoed heel veel zetmeel-koolhydraten. Denk aan pap, pudding, brood en aardappels. Of ligt dit dan meer aan de hoeveelheid snelle suikers van tegenwoordig?
- Als je door middel van dit dieet in de vetverbranding komt, maar daarbij nog volop calorieën via het vet uit je eten binnen krijgt, waarom zou je lichaam dan nog toekomen aan lichaamsvet verbranden?
- Waarom wordt de ene persoon wel dik van veel (koolhydraten) eten en de ander totaal niet, al had die het graag?
- Kan je met dit dieet werkelijk zo veel (gezonde) vetten eten als je wilt zonder aan te komen of dien je toch wel te letten op niet te veel eten?
- Als je last van galstenen hebt gekregen, zitten die dan enkel in de galblaas of ook in de lever zelf. Barry beschrijf dat een vetarm dieet de lediging van de galblaas verhinderd waardoor galstenen ontstaan. Maar tijdens een leverspoeling komen er toch ook galstenen vanuit de lever in de galblaas? Of worden ze in de galblaas pas hard?
Misschien komen de antwoorden in het boek nog wel terug.