Voorstellen Louise

Hallo mensen,

Wat ben ik blij dat dit forum er is! Ik zie al zoveel interessante onderwerpen staan! Ik ben een GROTE fan van de ideeën over voeding van Weston A. Price en de natuurlijk de mensen die zijn werk als basis hebben genomen. Nourishing Traditions is mijn voedingsbijbel.

Ik heb me eerder voorgesteld op het GAPS forum. Mijn verhaal is inmiddels wat veranderd omdat ik nu weer langer bezig ben met het dieet. Ik ben inmiddels nog positiever over deze manier van eten geworden, omdat mijn gezondheid zo enorm vooruit is gegaan.

Bijna vier maanden geleden ben ik terecht gekomen bij elektro-accupunctuur. Jarenlang had ik veel gezondheidsklachten, maar bij de reguliere geneeskunde kwam ik nooit verder. Op een gegeven moment had ik soort van geaccepteerd dat ik altijd moe was en om de haverklap een griepje had. Ook aan mijn darmproblemen was ik (soort van) gewend. Ik had mijn leven erop afgestemd zodat ik veel rust en slaap kreeg. Ik dacht dat er verder weinig aan te doen was. Ik had een aantal jaren intensieve therapie gevolgd, waardoor ik psychisch heel erg was gegroeid. Dit hielp een beetje voor mijn gezondheid, maar niet zoveel als ik had gehoopt.

Via de elektro-accupunctuur werd het duidelijk wat er aan de hand was. Ik had o.a. candida/schimmels, een sluimerend pfeiffer virus, een groot tekort aan vitaminen en mineralen, een heel laag energie-niveau en problemen met schildklier, bloedsuikerspiegel (pre-diabetes), weerstand, nieren, darmen, maag, etc... Een hele lange lijst... Ik ging op zoek naar een gezond dieet en kwam uiteindelijk uit bij Weston A. Price, Nourishing Traditions en vele websites hierover. Ik vind het zo extreem logisch dat de voeding van oude culturen het beste bij ons lichaam past! Ik was mijn halve leven vegetarisch geweest (ik ben 29 jaar) en at naar mijn idee best gezond, maar duidelijk werkte dit dieet niet voor mij. Na bijna vier maanden van dit dieet, begin ik pas echt het belang van gezonde voeding te begrijpen. Vooral omdat ik de resultaten van goede voeding (en supplementen en homeopathie) duidelijk zie.

Hieronder een aantal dingen waar ik de grootste verandering zie:

- Veel minder moe

- Nauwelijks acne/ puisjes! (wat heb ik hier een last van gehad)

- Darmen veel rustiger, betere ontlasting, niet gassig meer

- Nauwelijks nog ziek door eten/ misselijk door eten

- De laatste 6 weken geen griepachtige verschijnselen gehad (heeel wonderbaarlijk ook!)

Door de elektro-accupunctuur weet ik ook dat bijvoorbeeld bloedsuikerspiegel, pfeiffer, schildklier, nieren, hormonen, maag etc. goed zijn. De schimmel is nog niet weg en mijn dikke darm is ook nog niet goed. Verder zijn alle voedselintoleranties er nog. Ook heb ik nog steeds behoorlijke haaruitval. Hier heb ik iets homeopathisch voor gekregen, aangezien de oorzaak niet op fysieke gebieden te vinden is. Op dit moment ben ik begonnen met mijn lichaam meer te gebruiken, zoals wandelen en fietsen. Ik moet de belasting rustig opbouwen. Ik wil ook weer standaard mijn dag beginnen met mediteren, omdat ik denk dat dit mijn lichaam en geest goed doet.

Lang verhaal geworden! Ik hoop dat het dieet dat aangeraden wordt door Weston A. Price en 'volgelingen' populairder wordt in Nederland. Het is extreem helend!

Eet smakelijk,

Louise

 
goedemorgen Louise,

ook welkom op dit forum...

een aantal van je klachten herken ik..mag ik vragen waar je de elektro accupunctuur krijgt ?

 
hoi Louise, valt best wel mee hoor, dat lange verhaal. Ik ben echt blij met iedereen die zijn ervaringen en kennis wil delen.

Welkom:)

 
Het zijn er 4 of 5 (kan er 4 herinneren) die samenwerken in Nederland. In elke regio een (Waalwijk, Alkmaar, Almere en Kloosterhaar). Ze komen regelmatig samen en gebruiken bijvoorbeeld hetzelfde apparaat en supplementen. Ze hebben wel hun eigen specialisaties. Ik ben de afgelopen keer naar een ander geweest, omdat die waar ik eerder was op zwangerschapsverlof is. Het apparaat test heel uitgebreid en diepgaand en is (voor zover ik weet) behoorlijk uniek. Als je web-adressen wilt, kan ik die ook geven.

 
Quote:
Ook heb ik nog steeds behoorlijke haaruitval. Hier heb ik iets homeopathisch voor gekregen, aangezien de oorzaak niet op fysieke gebieden te vinden is.


Weet je dat zeker, Louise? Datis Kharazzian heeft een fantastisch boek geschreven met de klinkende titel Why Do I Still Have Thyroid Symptoms While My Lab Tests Are Normal? Er kan dus wel degelijk iets aan de hand zijn met je schildklier!

Mike

 
Hoi Mike,

Ik dacht ook dat het misschien toch schildklier is. Maar mijn schildklier is volgens 2 verschillende elekto-accupuncuur apparaten sinds +/- 2 maanden ok. Het was trouwens eerder niet goed. Ik ga eerst afwachten hoe ik reageer op het homeopathisch middel, want ik heb dat pas sinds afgelopen maandag. Als dat niet werkt zal ik zeker verder onderzoek doen.

Een schat aan informatie staat er trouwens op dit forum! Veel vragen die ik heb worden hier beantwoord!

Louise

 
Hoi Louise, leuk dat je je hier meldt en dat je ook al zo veel effect hebt gevoeld van dit dieet.

Ik ben ook lang (15 jaar minimaal) vegetarier geweest, dus ik kan ook in die zin invoelen waar je het over hebt, naast dat ik CVS heb en nog zoveel meer ellende en dat ik ook een therapeut heb die aan resonantie doet.

Aangaande de schildklier: het kan ook zijn dat de schildklier het misschien op zich doet, maar dat er dan iets mis gaat met die hormonen, dat ze niet aanslaan of zo. Maar ik weet niet of ik dit nou verzonnen heb. Dus misschien dat de energetische tests het dan ook over het hoofd kunnen zien, geen idee.

Toevallig dat ik vandaag vergeleken met vorige week rond deze tijd helemaal niet zo moe was/ben (ook niet zo uitgesproken bij opstaan) na 2 dagen werken en ik kon dus vorige week woensdag ochtend door die vermoeidheid mezelf ook niet naar mijn werk gesleept krijgen, donderdag evenmin.

Nu wel.

Ik vermoed dat het te maken heeft met het nieuwe gaps/westernpriceachtige dieet (ik zit nog in een overgang), al wil ik de noeste arbeid van mijn therapeut zeker niet uitvlakken.

Ook heb ik niet meer van die vreetkicks ineens, wat een opluchting zeg!

Het maakte me zo'n slaaf van mijn berehonger die me ineens kon overvallen, vooral na een vermoeiende werkdag.

Tot later!

 
Hoi Lievergezond,

Wat goed zeg dat je je nu energieker voelt. Je bent dan zeker op de goede weg!

Fijn dat je zo meedenkt over de oorzaak van de aanhoudende haaruitval. Ik denk dat het sowieso altijd belangrijk blijft om zelf na te denken bij reguliere of alternatieve gezondheidszorg. Misschien heb je wel een punt. Maar goed, nu afwachten wat de homeopathie voor haaruitval doet.

Nog een aanvulling, ik volg het GAPS dieet op bepaalde punten, maar ik eet wel gluten-vrije granen (met mate). Ik voel me daarom meer op mijn plaats in dit forum, dan op het GAPS forum. Op het GAPS forum voelde ik me een beetje een valsspeler, hhihihi.

Tot later,

Louise

 
Louise, als ik het zo eens bekijk dan lijkt die electro-acupunctuur sprekend op Bio Meridian Healing. Daarbij houd je ook een staafje in je hand terwijl een machine je door meet. Je moet er dan wel in 'geloven'!

Ik ben onder behandeling van een arts die bloed- en ontlastingsonderzoek heeft gedaan, zodoende weet ik dat mijn IgA hopeloos laag is. Als dan het Bio Meridian apparaat vervolgens zegt dat mijn IgA 'goed'is, dan gaan bij mij toch alle alarmbellen rinkelen!

 
Hoi Rapunzel, Wat apart dat je er in moet 'geloven' om het te laten werken. Lijkt me niet heel solide... Dat is mij nooit verteld bij electro-accupunctuur. Ik denk wel dat het ene apparaat (en bediener) het andere niet is. Een aantal jaar geleden heb ik een soortgelijk iets geprobeerd en ik vond het helemaal niets. Ik ben daarom nooit een tweede keer gegaan.

Deze electra-accupunctuur ben ik gaan doen door de ervaringen van een goede vriendin. Ze was arbeidsongeschikt geworden en het ziekenhuis kon niets meer voor haar doen. Ze kreeg als diagnose spastische darmen. Na 10 maanden van helen is ze nu weer begonnen met een nieuwe baan en haar gezondheid is heel goed. Haar darmen blijven een zwak punt, maar ze kan tenminste goed functioneren. Ze heeft haar leven terug.

Ik denk dat iedereen een andere weg heeft. Je kan alleen doen wat goed voor jou voelt en goed bij jou past. Kritisch blijven is altijd belangrijk. Daar heb je helemaal gelijk in. Een bloed en ontlastingsonderzoek klinkt in ieder geval erg betrouwbaar.

 
Nou Louise... wat ik bedoel te zeggen is het volgende. Als uit bloedonderzoek is gebleken dat je erg allergisch bent voor alle zuivel en dat apparaat zegt: zuivel is totaal geen probleem, wat ga je dan doen?? Ga je erin geloven ja of nee?

Geweldig dat je vriendin weer functioneert! Voorlopig houd ik het op mijn natuurarts en het GAPS dieet.

 
Nou had ik het geluk dat ik eerst bij een arts was geweest maar iemand die bij zo'n apparaat aan klopt, kan dan wel eens bedrogen uitkomen.

 
Ik heb ook de ervaring van verschillende bevindingen qua allergieen.

Allergieen kunnen ook vrij makkelijk verspringen, dus dat is dan ook lastig testen.

Wat mij verbaast is het standpunt dat er niets tegen de allergie op zich te doen valt, behalve erom heen leven.

Hoe kan het dan dat ze er eerst niet waren en daarna wel?

Als ze kunnen opkomen kunnen ze ook verdwijnen.

 
Zo is het! Alternatieve artsen en therapeuten laten je net zo goed met je zwakheden doorgaan. Terwijl ze deze juist moeten oplossen! Sterker nog, al dat vermijdingsgedrag maakt je alleen maar zwakker en zorgt voor nog meer, nieuwe allergieen!

Mike

 
Hoe kan het dan dat ze er eerst niet waren en daarna wel? Als ze kunnen opkomen kunnen ze ook verdwijnen.

Een goeie vraag waar zeker een antwoord op te geven is --> darm dysbiose

Lees daarom vooral dit stuk tekst.

Een goed functionerende darmflora is de rechterhand van ons immuunsysteem! De gunstige bacteriën in de darmen zorgen voor een adequate productie van de verschillende immuuncellen, immunoglobulines en andere delen van de immuniteit. Maar het meest belangrijk is wel dat ze het immuunsysteem in de juiste balans houden. Wat vaak gebeurt bij een persoon met darmdysbiose, is dat de twee belangrijkste armen van hun immuunsysteem, de Th1 en Th2 uit balans raken door een onderactieve Th1 en overactieve Th2. Het resultaat is dat het immuunsysteem op de vele prikkels uit de omgeving begint te reageren op een allergische – of atopische manier.

Tijdelijk vermijden is wel degelijk een oplossing, vermijd je het niet, dan zal het systeem blijvend overbelast zijn én kan het systeem nooit herstellen!

Uiteindelijk zal het doel zijn: je allergieën overwinnen en weer kunnen eten waarvoor je eerst allergisch was.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.493
Berichten
512.978
Leden
8.642
Nieuwste lid
Davidbrownm05
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan