Jim1618242587
Administrator
Dag allemaal,
Ben hier nog niet zo heel lang maar hoe meer ik lees hoe meer vragen er bij me opkomen. Zal bij het begin beginnen.
Mijn interesse in voeding begon bij het zien van de film "Foodmatters" (http://www.foodmatters.tv/). Dit jaar kwam het vervolg daarop; "Hungry for a change" (http://www.hungryforchange.tv/). In deze documantaires komen verschillende kenners van voedsel aan het woord (waaronder ook David Wolfe).
Iets wat ik uit die documataires haalde was dat fruit en groentes eten heel belangrijk is. Vooral de groenten en het eten/drinken van rauwe groeten en fruit (zie ook de film "Fat, sick & nearly dead" waarin de hoofdpersoon 60 dagen alleen leeft op het drinken van groente sap.
Daarop heb ik zelf ook een juicer aangeschaft en begonnen, aangemoedigd door Jason Vale (ook in één van de films) die veel fruit en rauwe groente promoot.
Ook iets wat erg duidelijk naar voren kwam in mijn speurtocht is dat het slechtste wat de mens is overkomen is de uitvinding van vuur. Toen de mens is begonnen het eten te verwarmen; daar is het misgegaan.
Ook de stelling dat de mens niet is voorbestemd om vlees te eten was een duidelijke boodschap. Het verteren van vlees is voor het lichaam ook een erg zware taak en de voordelen van vlees wogen niet op tegen de nadelen. Er zijn veel betere alternatieven...
Een optimale voeding zou bestaan uit hoofdzakelijk rauw eten en geen vlees.
Via via hier beland en op dit forum lees ik steeds meer dat wat ik dacht dat goed was eigenlijk helemaal niet zo heel goed is. De rauwe groenten zijn heel vaak niet zo gezond en moeten juist eerst gekookt worden (? huh dat verminderen toch juist de voedingsstoffen en de zo goede enzymen...).
En dat juist het eten van vlees goed is (? huh, wa stoch slecht en zwaar voor het lichaam en betere alternatieven..)
Bij de (juiste) vetten kan ik me nog iets voorstellen dat dat goed is.
Doet me overigens steeds meer lijken op het Atkins dieet...
Het begin van mijn zoektocht dat juist de (biologische) fruit en groenten goed voor je zijn daar kon ik me goed in vinden en klonk logisch en maakte het begrijpelijk en ook uit te leggen naar anderen. Maar dit is toch weer even andere koek
Wilde het gewoon even kwijt en was benieuwd of er nog meer zijn die deze omschakeling vreemd vonden.
Nog vreemder lijkt het mij dat een persoon als David Wolfe het niet bij het rechte eind zou hebben. Hij lijkt mij de kenner van voeding en gezondheid.
Heb ik het fout, of kloppen beide theorieën of is het goed naast elkaar uit te leggen? Ik hoor graag jullie mening.
Na ja, ik heb een hele hoop boeken inmiddels en samen met dit forum hoop ik de waarheid te gaan vinden.
Jim
Ben hier nog niet zo heel lang maar hoe meer ik lees hoe meer vragen er bij me opkomen. Zal bij het begin beginnen.
Mijn interesse in voeding begon bij het zien van de film "Foodmatters" (http://www.foodmatters.tv/). Dit jaar kwam het vervolg daarop; "Hungry for a change" (http://www.hungryforchange.tv/). In deze documantaires komen verschillende kenners van voedsel aan het woord (waaronder ook David Wolfe).
Iets wat ik uit die documataires haalde was dat fruit en groentes eten heel belangrijk is. Vooral de groenten en het eten/drinken van rauwe groeten en fruit (zie ook de film "Fat, sick & nearly dead" waarin de hoofdpersoon 60 dagen alleen leeft op het drinken van groente sap.
Daarop heb ik zelf ook een juicer aangeschaft en begonnen, aangemoedigd door Jason Vale (ook in één van de films) die veel fruit en rauwe groente promoot.
Ook iets wat erg duidelijk naar voren kwam in mijn speurtocht is dat het slechtste wat de mens is overkomen is de uitvinding van vuur. Toen de mens is begonnen het eten te verwarmen; daar is het misgegaan.
Ook de stelling dat de mens niet is voorbestemd om vlees te eten was een duidelijke boodschap. Het verteren van vlees is voor het lichaam ook een erg zware taak en de voordelen van vlees wogen niet op tegen de nadelen. Er zijn veel betere alternatieven...
Een optimale voeding zou bestaan uit hoofdzakelijk rauw eten en geen vlees.
Via via hier beland en op dit forum lees ik steeds meer dat wat ik dacht dat goed was eigenlijk helemaal niet zo heel goed is. De rauwe groenten zijn heel vaak niet zo gezond en moeten juist eerst gekookt worden (? huh dat verminderen toch juist de voedingsstoffen en de zo goede enzymen...).
En dat juist het eten van vlees goed is (? huh, wa stoch slecht en zwaar voor het lichaam en betere alternatieven..)
Bij de (juiste) vetten kan ik me nog iets voorstellen dat dat goed is.
Doet me overigens steeds meer lijken op het Atkins dieet...
Het begin van mijn zoektocht dat juist de (biologische) fruit en groenten goed voor je zijn daar kon ik me goed in vinden en klonk logisch en maakte het begrijpelijk en ook uit te leggen naar anderen. Maar dit is toch weer even andere koek
Wilde het gewoon even kwijt en was benieuwd of er nog meer zijn die deze omschakeling vreemd vonden.
Nog vreemder lijkt het mij dat een persoon als David Wolfe het niet bij het rechte eind zou hebben. Hij lijkt mij de kenner van voeding en gezondheid.
Heb ik het fout, of kloppen beide theorieën of is het goed naast elkaar uit te leggen? Ik hoor graag jullie mening.
Na ja, ik heb een hele hoop boeken inmiddels en samen met dit forum hoop ik de waarheid te gaan vinden.
Jim