Een hele goede vrijdagmiddag! 
Langzamerhand gaan we steeds meer over naar WAPF eten. Grasgevoerd vlees, bouillons, rauwe melk zijn heel gewoon geworden. Maar ik merk dat ik steeds automatisch biologische groente en fruit probeer te kopen, terwijl ik met de volgende twijfels worstel:
- Paul Blokker vertelde op de WAPF dag over grondarmoede en vermindering van mineralen en vitamines in zowel gangbare als biologische groenten (http://www.natuurlijkvoedsel.nl/Mineralen_Vitaminen/index.php). Dat is ook in de lijn met Consumentenbond onderzoek. Qua voedingsmiddelen zou het dus weinig uitmaken?! (tussen bio en non-bio dus, ik begrijp uit de tekst dat het beste is als je een boerderij kunt vinden die volgens dat William Albrecht systeem werkt, maar daar zijn geen labeltjes voor in de supermarkt)
- Even speculeren: Sally Fallon is Amerikaans. VS is een derdewereldland wat betreft controles op (productie van) voedingsmiddelen, Nederland is een stuk vooruitstrevender. Het zal me niet verbazen als in VS nog bepaalde bestrijdingsmiddelen worden gebruikt die in Nederland al lang verboden zijn. Qua restanten van de bestrijdingsmiddelen zou het ook meevallen?
- Dit artikeltje suggereert dat de gangbare groente vaak gezonder zijn: http://www.scientanova.com/2006/06/19/612-jammie-biologische-groenten/ Ik ken deze man persoonlijk en hij is diegene die een paar jaar geleden speciaal naar VietNam is geweest om te ontdekken hoe ongezond Pangasius is. Hij is absoluut tegen voedsel waarmee "geklooid" is, lees ook de rest van de site…
Duus… gevoelsmatig klinkt "bio" groenten wel goed, maar ik kan geen bewijs vinden dat de hoge prijs rechtvaardigt.

Langzamerhand gaan we steeds meer over naar WAPF eten. Grasgevoerd vlees, bouillons, rauwe melk zijn heel gewoon geworden. Maar ik merk dat ik steeds automatisch biologische groente en fruit probeer te kopen, terwijl ik met de volgende twijfels worstel:
- Paul Blokker vertelde op de WAPF dag over grondarmoede en vermindering van mineralen en vitamines in zowel gangbare als biologische groenten (http://www.natuurlijkvoedsel.nl/Mineralen_Vitaminen/index.php). Dat is ook in de lijn met Consumentenbond onderzoek. Qua voedingsmiddelen zou het dus weinig uitmaken?! (tussen bio en non-bio dus, ik begrijp uit de tekst dat het beste is als je een boerderij kunt vinden die volgens dat William Albrecht systeem werkt, maar daar zijn geen labeltjes voor in de supermarkt)
- Even speculeren: Sally Fallon is Amerikaans. VS is een derdewereldland wat betreft controles op (productie van) voedingsmiddelen, Nederland is een stuk vooruitstrevender. Het zal me niet verbazen als in VS nog bepaalde bestrijdingsmiddelen worden gebruikt die in Nederland al lang verboden zijn. Qua restanten van de bestrijdingsmiddelen zou het ook meevallen?
- Dit artikeltje suggereert dat de gangbare groente vaak gezonder zijn: http://www.scientanova.com/2006/06/19/612-jammie-biologische-groenten/ Ik ken deze man persoonlijk en hij is diegene die een paar jaar geleden speciaal naar VietNam is geweest om te ontdekken hoe ongezond Pangasius is. Hij is absoluut tegen voedsel waarmee "geklooid" is, lees ook de rest van de site…
Duus… gevoelsmatig klinkt "bio" groenten wel goed, maar ik kan geen bewijs vinden dat de hoge prijs rechtvaardigt.