Voedingstekorten en het UWV

-B.arr

New member
Hallo

Ik doe al een tijdje Weston Price.. maar.. de koffie laten staan lukt nog niet. Dat moet ik er wel bij zeggen, en suiker heb ik ook nog niet geheel afgeschaft. Ik weet het dat is niet goed.

Nu merk ik dus dat ik steeds moe ben....

Ik ben vanmorgen bij het uwv geweest en meldde hun dat ik steeds moe ben - ben ook duizelig - (ikzelf weet dat dit door voedingstekorten komt... ik heb jarenlang natuurlijk heel anders gegeten en ik eet pas sinds 2 jaar weston price eigenlijk.. en smokkel dus met de koffie soms.. en de chocola..) :( En eergisteren speltkoekjes ook helemaal niet goed.

Of koffie weglaten lukt weet ik niet...

Maar mijn vraag is eigenlijk het volgende, het UWV begrijpt er natuurlijk helemaal niets van en voor mij is het toch nog wel overleven momenteel..
Je kunt het uwv niet duidelijk maken dat je voedingstekorten hebt.. het is erg lastig..
zij vinden nu dat ik psychologische hulp nodig heb, dus dat doe ik dan maar.... maar voel aan mijn lijf dat ik nog steeds veel te korten heb. Zeer irritant..

herkennen meer mensen dit? Gesprekken met het uwv/hoe hier mee om te gaan?

Heb ook veel emotionele stress gehad de laatste tijd, misschien heeft dat er ook mee te maken dat het nu weer extra slecht gaat.
 
Beste Celticmyst,

Misschien dat toegepast psychologe Femke de Grys een idee voor je is.
http://psychologie-praktijken-zuid-holland.startpagina.nl/

 
@Celticmyst. Ik heb zelf ook ervaring met gesprekken bij het UWV. Met wie had je een gesprek? Met een arts of een arbeidsdeskundige? Meestal de laatste en hij of zij mag niet op medische details ingaan en vragen naar je klachten en behandelingen.
Als het gesprek bij een arts is dan kan je vertellen dat je samen met je huisarts op zoek bent naar de oorzaak van de vermoeidheid en dat het een lange weg is omdat er geen duidelijke oorzaak is. Niet teveel in detail treden. Zij snappen ook echt niets van voeding in verhouding tot gezondheid. Laat vooral weten dat je je bloed hebt laten prikken etc. Dat willen ze graag horen. Ze willen niet horen dat je zelf wat aan het proberen bent omdat je er met de huisarts niet uitkomt.
De arts bij het UWV bepaalt ook niet of jij met een psycholoog moet gaan praten, daar heb je een eigen huisarts voor. Je kan zeggen dat je dit met je eigen arts zal bespreken en het verder in het midden laten.
 
Ik zit zelf sinds 2014 in de bijstandsuitkering en getrouwd, en nog kamp ik met emotionele problemen. Ik krijg de druk niet eens meer, of het aandacht van hoe het met mij nu is. 26 jaar, en alsnog word ik dan ook overal geweigerd, ook met opleidingen. En UWV betekent dan ook niks voor mij. Dus ben ik maar begonnen met een psycholoog te spreken over mijn klachten. Maar, gaat dit mij stimuleren om stress te verminderen? Ontspanningsproblemen, twijfels.. stille sluipers. Succes verder!
 
@gif-vrij: geen arts, geen arbeidsdeskundige. Iemand van personeelsdiensten.
Het enige wat ze maar liep te roepen was "Dit is niet normaal dat je moe bent op jouw leeftijd" blabla. En dat ik op de dag zelf nog een afspraak moest maken met de psycholoog. Of, erin berusten. Die opties had ik.
Dus ik heb een afspraak met de psycholoog gemaakt.
Maargoed ik vraag me toch af wat ik bij de psycholoog moet. Zucht.
Bloed laten prikken enz heb ik niet verteld idd. Wel dat ik al zovaak bij de huisarts ben geweest. "Ja laat je desnoods doorverwijzen naar een specialist" zei ze daarop. Valt gewoon geen gesprek mee te voeren. Wat zij proberen te bereiken is een daginvulling, meer dan wat ik nu heb dus. 
ik heb besloten er maar niet over te lopen stressen want dat is funest voor mijn bijnieren. Ik ga wel naar die poh ggz en dan leg ik het wel op tafel. Geen stress.

Ik merk dat lezen mij erg goed doet. Dat haalt mijn aandacht eventjes af van al die stressfactoren, geweldig!

Het is toch meer dan alleen voeding....
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
505.348
Leden
8.637
Nieuwste lid
nataliedje
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan