Voeding voor onze huisdieren.

G

Guest

Guest
Onze hond eet bio-dynamisch orgaanvlees. Sinds eergisteren hebben we er een dwergpapagaai bij uit de dierenwinkel die in NL gefokt is. Omdat ik weigerde het zogenaamde krachtvoer aan te schaffen (inclusief suiker), kreeg ik geen garantie op de vogel. Gelukkig kan mij dat geen bal schelen omdat ik zelf wel uitmaak wat dat dier krijgt, maar nu wel de vraag: wat geef ik hem te eten???

Wat geven jullie aan je huisdieren?

 
P.s wij geven onze hond ook geen vaccinaties (oei?!).

 
Ik heb alleen een kat en die drinkt rauwe melk en regenwater

Verder Yarrah brokjes, drie soorten gemengd

Wil absoluut geen orgaanvlees, of wat ook. En katten kunnen zeer eigenwijs zijn :)

 
Hoi Tinuz,

Gefeliciteerd met je dwergpapegaai! Is het gezellig om in huis te hebben zo'n beestje?

Wij hebben 2 franse bulldogjes. Ik laat ze sinds 1,5 jaar niet meer enten. Anti vlo en anti tekenmiddeltjes geef ik al jaren niet meer want dat vind ik ronduit gif. Wij wonen in een soort van bos dus vanaf april controleer ik elke dag op teken bij ze. Een vlo hebben ze nog nooit gehad.

Ik geef ze dagelijks rauwe eieren, kokosolie en kliekjes van ons en wat FarmFood brokken. Het liefst zou ik deze eruit willen halen, maar daar ben ik nog over aan het lezen en denken.

Wellicht dat voor je papegaai de sole, h2o2, appelazijn en kefir wat is?

Appelazijn schijnt tegen parasieten te werken.

Verder krijgen ze kefir, water met sole, h2o2 en appelazijn.

Mijn oudste hond heeft vaak een schimmel bij de neusplooien en tussen haar tenen, die hou ik nu schoon met h2o2. De oorinfecties waren chronisch maar dat gaat nu al een tijd goed door om de dg te behamdelen met h2o2 en teatree olie. Grappig genoeg werken deze middeltjes beter dan de hydrocortison cremes en al die andere oor- en huidsmeersteltjes van de dierenarts.

Veel plezier met je papegaai!

groeten,

Edith

 
Dwergpapegaaien leven in kleine groepen (beter houdt je er dus minimaal 2!) en eten hoofdzakelijk fruit, groenten, sommige grassoorten en zaden.

De Agapornis taranta eet ook graag vijgen.

Papegaaien eten niet dezelfde dingen als mensen en zijn ook geen zoogdieren...hoewel je een hond met de pot kan laten meeeten...tenminste als je eet volgens wap en zonder nachtschade's...zou ik zelf een hond nooit met een mens of een papegaai willen vergelijken...misschien is de aangeraden voeding door de dierenspeciaalzaak in deze situatie nog helemaal zo slecht niet!

 
Hoi Edith, wij gaven onze honden eerst ook farmfood brokken...1 van onze honden had ook last van een chronische oorontsteking...nu, sinds 4 weken al bijna helemaal niet meer!

Wij zijn gestopt met farmfood brokken(op hetzelfde moment als wijzelf zijn gestopt met het eten van graan) en ze krijgen nu 1 x per dag orgaanvlees van de slager of de bio-slager (bij veel bio-slagers is er een diepvries met daarin orgaanvlees speciaal voor honden en dat is zelfs helemaal niet duur!) Farmfoodbrokken bestaan voor een groot deel uit granen (iets wat honden van nature niet eten)en zijn nog behoorlijk duur ook!

Honden zijn faunaten, d.w.z. dat ze voor tenminste 75 procent leven van vlees...

In tegenstelling tot katten kunnen honden ook voorverteerde planten verdragen...voornamelijk als zij van hun prooidier de inhoud van de maag verorberden...maar tot snot gekookte worteltjes en sperziebonen als extra maagvulling willen ook wel verteren.

Honden hoeven in principe maar 1 x per dag te eten...wil je ze toch 2 x per dag voeren dan kun je de porties verdelen of bvb 1 x een rauw of gekookt ei geven.

Sommige honden eten ook graag yoghurt en kaas.

 
mijn honden krijgen in de ochtend kefir (ze zijn er gek op) en in de avond vlees (en 1x in de week en ei), verdeeld in spiervlees, bevleesd bot en orgaan. Dat hoort in de juiste verhouding. Kijk eens bij www.versvoer.nl zij bezorgt dacht ik in Nederland en Belgie. Een "goede"brok kost hetzelfde als rauwvoer. Ik vind zelf KVV het makkelijkst, ingevroren portie's schijven waar alles in verhouding inzit.

 
Wat is dat duur zeg,de kvv.Kan best hartstikke goed zijn.Maar dat kost je rond de 4 euro per dag voor een maaltijd?

 
Tja, kwaliteit kost geld.

Ik betaal voor mijn twee Weimaraners gemiddeld 100 euro aan goede brok per 30 dagen.

Dan is vers voer zo gek nog niet.

Maar dat is een keuze. Ik ga dat zeker eens onderzoeken. Vroeger kregen de honden thuis altijd pens, maar dat stonk verschrikkelijk.

Dat hield mij altijd tegen om op vers over te stappen. Misschien moet ik het gewoon eens proberen. Alleen zal ik dat wel in stappen doen, ineens omschakelen belast hun gestel teveel. Zeker bij mijn bejaarde hond. De melkkefir vinden mijn honden zalig.

Onze katten krijgen brok, maar wij wonen in een buitengebied. Hun voer bestaat uit brok en muizen.

 
Hallo.

Dit is ons adres voor rauw orgaanvlees voor onze hond: lotgering.nl

Ben er ondertussen achter dat het een Valkparkiet is.

Het krachtvoer voor dit beest in de dierenwinkel bestaat gewoon uit gedroogde vruchtjes en zaadjes, maar ook SUIKER. Lijkt me niets voor een dier.

Daarom zelf een pakketje samengesteld, gemengd met kokosvet in een halve kokosnoot. In zijn water Sole, H2o2 alleen nog geen appelazijn. Heb een heerlijke soort uit Cornwall in de kast staan dus morgen er ook in :)

 
Trouwens net het voer zelf uitgetest door te bakken in de farofa (Braziliaans gerecht). Beetje chewy maar verder erg lekker.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.493
Berichten
512.979
Leden
8.642
Nieuwste lid
Davidbrownm05
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan