• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

Verzorging huid

sprout

Well-known member
@Lia: kefir heb ik ook wel eens op mijn huid gesmeerd. Het ruikt wel apart na verloop van tijd.

Heb ook wel eens een roomboter en honing combi op mijn huid gesmeerd, de boter gaat alleen wat stinken. :mrgreen:

Begin dit jaar heb ik zelfgemaakt smeerwortelpoeder gemengd met kokosolie en dat op mijn huid gesmeerd, van smeren is overigens niet echt sprake aangezien het hele goedje door de smeerwortel meteen een grote 'kauwgombal' vormt. Misschien kan er nog wat kefir bij om het meer smeerbaar te maken...?

 
G

Guest

Guest
@ Maurik

De shampoo wordt vervaardigd uit plantaardige vetten die tijdens het vervaardigen van de zeepblokken in olie worden omgezet.

De zeep wordt vloeibaar van zodra er contact met water komt.

Het werkt hier heel goed :

Onze bevindingen na peride van ca. 5 weken :

* mijn man zijn uitdunnende haardos wordt voller en er komen heel wat nieuwe haartjes

tevoorschijn (Herb Garden)

* dochterlief haar fijn lang haar klit niet langer en valt mooi vol (Babassu Marsh

mallow)

* zelf geen gevoelige hoofdhuid meer en inmiddels weer mooi volle bos gehydrateerde

krullen door combinatie van shampoo Ayurvedic Herb afgewisseld met Babassu Marsh

Mallow (in 1e fase enkele malen gewerkt met Jojoba Grapeseed Oil ter behandeling van

gevoelige hoofdhuid voor het aanbrengen van shampoo en in 2e fase 1 maal gewerkt met

hairbalm Cocoa Butter voor aanbrengen van shampoo).

Nu volstaat enkel wassen het met shampoo en stylen met klein beetje creamy shea of

Coconut Primrose

* grove poriën op het voorhoofd weggekregen met Grapeseed Tomato Complexion (zelfs mijn

man zag het al na 2 keer wassen hiermee)

* dochterlief haar benen inmiddels urticaria vrij met zeep op basis van

Chamomile @ Calendula

 

Zonne

New member
Haar ook gewoon wassen met aleppo zeep. Ik vond de zeep van chagrin valley een beetje tegenvallen eigenlijk. Het heeft de meest lekkere namen , maar het ruikt eigenlijk net zo als de aleppo zeep.....

En ook in nederland zelf zijn er genoeg websites te vinden die zelf zeep maken, daarvoor hoef je niet de vs te zijn. Geen idee of chagrin valley zeep te vergelijken is met b.v. http://www.bijzeep.nl/Zepen/cat797493_709559.aspx of http://www.evarita.nl/ http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/soapandsimplicity/of hoor !? wel jammer dat het geen geur-sites zijn ....

 
G

Guest

Guest
Qua site opbouw vind ik Chagrin Valley enorm duidelijk opgezet en kan je opzoeken welke zeep / shampoo bar / olie / conditioner het meest geschikt is om een bepaald huid- of haarprobleem aan te pakken. Wij hebben er hier heel veel aan gehad en om deze reden geen miskopen gedaan.

Bij ons voldeden ze ruimschoots aan alle verwachtingen.

Soap and simplicity lijkt het meeste in de buurt te komen van Chagrin Valley. Echter vanuit hun site wordt niet duidelijk welke zeep voor welk probleem het meest passende is. Als ze daar moesten meelezen is dit een cruciale tip om hun klantenkring nog verder uit te breiden.

 
G

Guest

Guest
Mocht je je haar gekleurd hebben, 2 weken wachten met aleppo zeep als shampoo.

Anders is de kleur er snel(ler) uit.

 
G

Guest

Guest
Ook mensen die aan dry brushing doen? Ik vind het heerlijk, niet alleen een soort schubben, maar ook goed voor doorbloeding en afvalstoffen afvoeren (lymfe). Ik heb het altijd koud en hier warm je lekker van op.

 

pautje

New member
@muis, wat is dry brushing?

Ik kan me haar echt niet wassen met Aleppo zeep, lijk wel of het er haast niet uit te spoelen is. Me haar is amper door te kammen. Voelt heel stroef en vet aan. Moet me haar er aan wennen of is het niet geschikt voor lang haar?

 
G

Guest

Guest
Dry brushing is je lichaam borstelen zonder water. Zie de post.

Dat klopt wel een beetje van de zeep, stroef/stug.

Het scheelt misschien als je met laurierolie neemt, die schijnt geschikter voor je haar te zijn.

 
G

Guest

Guest
Dag Muis en Pautje,

Hier een hele kluif gehad aan andere zaken, vandaar dat dit hier nog blijven liggen was.

Aleppo zeep is volledig gemaakt op basis van olijfolie waaraan soda en zeezout zijn toegevoegd. Geen succes voor als je van nature droog haar hebt.

De zeep van Chagrin Valley is een mengeling van verschillende soorten olie en is qua samenstelling nader op het haartype en haarprobleem afgestemd, denk hierbij aan o.a. olijfolie, kokosnootolie, babassu olie, zonnebloemolie en shea butter.

Dit verklaart de hogere prijs ten opzichte van aleppo zeep.

Hier een variant waarvan wij door het gebruiken hiervan inmiddels weten dat deze geschikt is voor droog en lang haar.

http://www.chagrinvalleysoapandsalv...shampoo-bars/babassu-marsh-mallow-shampoo-bar

http://www.chagrinvalleysoapandsalv...-the-hair/shampoo-bars/caf-moreno-shampoo-bar

Quote:
Mocht je je haar gekleurd hebben, 2 weken wachten met aleppo zeep als shampoo.


Dit probleem heb je niet bij de shampoo bars van Chagrin Valley. De haarkleur houdt hierbij zelfs langer dan bij de traditionele shampoo.

Quote:
Ik kan me haar echt niet wassen met Aleppo zeep, lijk wel of het er haast niet uit te spoelen is. Me haar is amper door te kammen. Voelt heel stroef en vet aan. Moet me haar er aan wennen of is het niet geschikt voor lang haar?


In jouw geval zou ik eens denken aan deze

http://www.chagrinvalleysoapandsalv...nditioners/butter-bar-conditioner-shampoo-bar

en hier ook goede ervaringen met dit maskertje wat dient aangebracht te worden voor het wassen of een klein beetje styling product na het wassen.

http://www.chagrinvalleysoapandsalv...hair/hair-conditioners/hair-balm-cocoa-butter

 

Melkmeisje

Well-known member
ik heb een shampoo gevonden voor mijn dochter dacht ik, niet te duur (meeste shampoo's bio zijn rond de € 10,- per halve liter:
http://www.gezondheid-aanbiedingen.nl/Sante-Familie-XL-bio-sinaasappel-kokos-shampoo-BDIH-500ml

Een aantal ingredienten had ik opgezocht waarvan ik dacht, dit is chemisch, zoals lauryl glycoside en vind ik op internet dat het uit natuurlijke bestanddelen wordt gemaakt. Meerdere namen lijken chemisch of valt het mee? Misschien begrijp ik de uitleg van bv. lauryl glycoside ook niet goed.

Mijn dochter woont elders (huis voor verstand.gehand.) en ik zoek iets dat redelijk veilig is maar ook werkbaar voor de medewerkers.
Zelf ben ik al een maand of 4 aan het experimenteren met zuiveringszout en appelazijn en dat werkt goed bij mij, maar vind ik heel lastig om dit van medewerkers te vragen. Dochterlief heeft zowiezo de schurft aan haren wassen en dingen aan haar hoofd en dan zou je toch 2x moeten inwassen en uitspoelen van bica en azijn en dat wil ik liever vermijden op dit moment.
 

-B.arr

New member
Sante, Lavera, Logona, Weleda, Urtekram zijn allemaal makkelijk verkrijgbare merken die allen goede shampoos maken.

Echter is het met deze natuurlijke shampoos wel zo dat je het haar vaak wel 2x moet wassen. Urtekram heeft dit het minst dus het haar is sneller 'schoon' maar dat zal ook inhouden dat het iets minder natuurlijk is dan de rest.

De shampoo die jij in je link hebt staan is volgens mij een uitlopend product. Sante heeft nieuwe lijnen ontwikkeld en de familie lijn gaat eruit. Helaas, want dit waren fijne producten voor een goede prijs.

Mocht je de ingrediënten toch niet erg vertrouwen zou je ook shampoo kunnen maken van Alepzeep (olijfoliezeep). De verhouding is veelal 1/2 zeep, 1/2 water. Dan heb je een mooie zuivere shampoo voor een hele mooie prijs.
Zoek dan wel een goede zuivere zeep, want ze liggen ook bij de winkels van De Tuinen echter zijn deze naar mijn idee niet zuiver.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.191
Berichten
321.332
Leden
7.666
Nieuwste lid
Wim R
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan