Verwarring!

Biebs

New member
Hai,

ik heb waarschijnlijk bijnieruitputting en ben bezig in het boek van James L Wilson over bijnieruitputting. Hij noemt wel zonnebloemolie als olie om te gebruiken in de keuken. Maar WAPF zegt dat je echt geen zonnebloemolie moet eten. Ik vind het zo verwarrend om verschillende dingen te horen!?

Verder: ik eet al 13 jaar geen vlees en lees dus dat bottenbouillon en het eten van rood (toch?) vlees goed is voor het herstellen. Als ik lees over kraakbeen/mergpijpjes en wat ik allemaal zou moeten gebruiken in een bouillon, dan krijg ik echt de kriebels. Vis eten heb ik wel altijd gedaan, dus wellicht heb ik minder moeite met een stuk vlees eten dan een bouillon. Welk vlees raden jullie aan?

Verder loop ik bij een orthomoleculair arts en heb ik daar o.a. een bijnier- en hypothalamusinjectie gekregen. Ik vraag me af hoe lang men over het algemeen doet om van bijnieruitputting te herstellen. Zal natuurlijk per persoon enorm verschillen, maar moet ik denken aan maanden of jaren?
 
Hallo Roos,

Je zal over voeding nog wel veel meer tegenstrijdige berichten horen. Dat is nu eenmaal zo, je zal op een gegeven moment zelf moeten beslissen wat jij het meest aannemelijk vindt.
Wilson is denk ik niet zozeer specialist in voeding en heeft gewoon klakkeloos het verzadigd vet is slecht dogma overgenomen voor zijn dieet advies.
Rood vlees is inderdaad goed om te eten zeker bij bijnieruitputting. Hier zitten veel vitaminen, goede eiwitten en goede vetten, dwz verzadigd en wat onverzadigd, in.
Nog beter is om ook een a twee keer per week wat lever te eten. Daar zitten nog veel meer vitaminen in.
Het beste is grasgevoerd rundvlees.

Bouillon is eigenlijk bijna een must om beter te worden Het maken van de bouillon valt eigenlijk best wel mee hoor je moet er alleen even aan wennen.

Heb je die testen al gedaan die Wilson beschrijft? Je kan ook een speeksel cortisol test doen.
Als je beschrijft hoe je nu eet dan kunnen wij eventueel advies geven hoe dat beter kan, als je wil.
 
Verder loop ik bij een orthomoleculair arts en heb ik daar o.a. een bijnier- en hypothalamusinjectie gekregen.
Een eenmalige bijnier en hypothalamusinjectie? Of moet dat vaker? En dat is voor bijnieruitputting en iets met je hypothalamus? Schildklier gerelateerd neem ik aan?
 
Oké, dus ik kan gewoon de WAPF richtlijnen wat betreft vetten aanhouden, dat is fijn. Lever durf ik echt nog niet aan, maar ik zal voorzichtig eens wat rood vlees proberen. En de bouillon dan toch ook echt.. Alles voor het herstel he ;)

Ik heb de pupilreflex test gedaan en die is overduidelijk positief voor bijnieruitputting. De rest niet gedaan. De orthomoleculair arts dacht het nav zijn ervaring en mijn klachten. Ik dacht er zelf ook al aan.

Ik heb nu één bijnierinjectie en één hypothalamus injectie gehad. Ook een infuus met vitamines, mineralen en anti oxidanten en een injectie met vit B-complex. We kijken na een tijdje of ik er meer nodig heb. Hypothalamus injectie niet voor mijn schildklier maar ook voor mijn bijnieren.

Wat eten betreft ben ik nog zoekende, ook om te zoeken waar mijn buik op reageert. Voor de hack ook wel eens opgenoemd wat ik at, maar meer tips zijn altijd welkom.

Vlees/vis:
Ik eet dus geen vlees, wel vis. Ik eet een paar keer per week gerookte zalm. Om de week tonijn uit blik. Heeeeel soms makreel uit blik, maar ik weet dat hier kwik in zit dus beperk het.

Tussendoortjes:
Mijn favoriete tussendoortje zijn 3 rijstwafels met kaas en keltisch zeezout. Ik eet dit elke dag.
Ik eet ook graag ongebrande ongezouten noten: amandelen, walnoten, hazelnoten, paranoten. Maar las weer dat dit ook niet goed is?

Zout:
Alleen keltisch zeezout.

Drinken:
Alleen water en kruidenthee. Gestopt met koffie sinds twee maanden.

Zuivel:
Volle kwark en soms biogarde yoghurt (niet elke dag).

Brood:
Zuurdesembrood van de biologische winkel (elke dag twee boterhammen).

Groenten:
Elke dag zo veel mogelijk groenten. Als lunch bijvoorbeeld paprika, komkommer, wortel, pijnboompitten salade.
Avondeten is ook het grootste deel groente, verder rijst/quinoa met vis/ei. Heel soms biologische pasta, eens in de 2 weken. Aardappels eens per maand.

Sushi:
Ik ben dol op sushi en eet dit elke week wel een keer (mijn vriend neemt dit mee van zijn werk). De laatste tijd eet ik ook 3-4 keer per week de zeewiersalade met sesamzaad. Durf alleen niet te vragen of/hoeveel suiker er in zit...

Suiker:
Zo weinig mogelijk. Ik voeg NOOIT ergens suiker aan toe en zal altijd proberen zo min mogelijk suiker te eten. De dingen waarvan ik weet dat er suiker in zit en ik toch eet zijn pepermunt en een cracker/toastjes.
Oh en bijna elke dag een stukje 70 - 85% cacao chocolade. Maar ook daar moet ik vanaf geloof ik...

Vetten:
Ik bak in roomboter, eet ook graag roomboter op brood. Door salade doe ik extra verge olijfolie.


Misschien vergeet ik iets, maar dan horen jullie dat ;)
 
Hoi roos89,
Als je een keer aan lever zou beginnen, neem dan kippenlever, deze kun je bakken en vervolgens in een gebonden saus met klein gesneden groenten doen welke jij lekker vind. Eventueel eten met rijst
Dit valt erg mee qua smaak, niet erg sterk.

Bouw het eten van vlees langzaam op aangezien je dit zo lang niet gegeten hebt.

Je kan ook zelf sushi rolletjes maken met Nori vellen (Albert Heijn) rijst en wilde vis naar keuze.
 
Roos,
In noten zit veel omega 6 wat ontstekingsbevorderend is daarbij zijn noten en zaden vaak een bron van schimmels en moeilijk te verteren.
Ik denk ook dat je wel wat meer eiwitten kan gebruiken, elke maaltijd zou toch wel minimaal 25 gram eiwit moeten bevatten het liefst uit dierlijke bron.
Daarbij zou ik wat meer vet eten maar misschien doe je dat wel genoeg dat is moeilijk te beoordelen zo.
Als je dagelijks bottenbouillon en 200 gram lever per week (dat is nog geen 30 gram per dag! :) ) zou toevoegen dan kom je al een heel eind.
Ik heb nu één bijnierinjectie en één hypothalamus injectie gehad

Wordt dat niet uitsluitend gegeven aan mensen met bijnier insufficiëntie? Ziekte van addison.
Dat zijn toch corticosteroïden?
 
Bedankt voor de reacties! Duidelijk ook over de noten zo.

Pike,
nee niks chemisch! Ik heb de bijniercellen van, ik geloof, een varken ingespoten gekregen. Hij heeft het allemaal uitgelegd, maar mijn geheugen is niet op zijn best de laatste tijd dus kan het niet helemaal na vertellen. Maar niks chemisch dus, maar iets om mijn bijnieren weer "aan de praat" te krijgen.
 
Oh, en iemand nog een idee op mijn vraag hoe lang men over het algemeen doet over het herstellen van bijnieruitputting?
 
Hier een link over de injecties waar ik het over had, "orgaantherapie":

http://orthokliniek.nl/orgaantherapie/
 
Roos hoe lang je er over doet om te herstellen van bijnieruitputting is voor iedereen anders, afhankelijk van veel factoren. Geen geduld hebben is wel een symptoom ervan ;)
 
en bijna elke dag een stukje 70 – 85% cacao chocolade. Maar ook daar moet ik vanaf geloof ik

Lijkt mij niet verkeerd hoor. Ligt er wel aan wat jij een "stukje" vindt.Oh, en iemand nog een idee op mijn vraag hoe lang men over het algemeen doet over het herstellen van bijnieruitputting?


Dat is zo individueel bepaald en ligt aan zoveel factoren dat je daar niet echt wat van kan zeggen.
Het ligt er ook aan wat je wel en niet doet, heb je misschien ook andere dingen die er spelen bijvoorbeeld schildklier, darm dysbiose, en vitamine en/of mineralen tekorten.
Hoe goed doe je aan stress reductie, kan je goed en veel slapen etc 
Tanja: Haha, klopt.. Niet heel veel geduld meer. Zit "al" vanaf begin november thuis in de ziektewet. Alleen pas sinds januari herstellend bezig.

Pike: Een stukje is 25 gram.

Hm, jammer. Wat ik doe: ik werk niet dus, slaap elke nacht zo'n 8 - 9 uur. In de middag ga ik ook nog liggen en als ik in slaap val is dat een uurtje.
Ik heb twee honden dus wandel en fiets elke dag. Ik sport redelijk intensief 1 x keer per week (kracht).
Ik doe elke dag 10 minuten ademhalingsoefeningen. Neem elke dag vitamine C en twee pillen "Executive Stress Formula" van Douglas Laboratories.
Vanaf vandaag, jaja, ook kruiden in huis gehaald ter ondersteuning van mijn bijnieren. Heb minimale stress, want ik moet nu even niks.
Verder geen andere dingen die spelen, zo ver ik weet :)

Alsnog is hierover natuurlijk weinig te zeggen, dat begrijp ik. Maar ik heb het idee dat ik wel goed op weg ben.
Aankomende week ga ik me na 13 jaar geen vlees te hebben gegeten, ook aan het
 
Nou biebs, no guts no glory. Succes! Geen stress, niet te intensief sporten hoor dat helpt niet en veel slapen klinkt goed. Welke kruiden gebruik je?
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
504.721
Leden
8.636
Nieuwste lid
Jerosteo
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan