Verband adrenal en insulinebehoefte

G

Guest

Guest
Ik heb een 1,5 maand zonder adrenal gezeten doordat ik het veel te laat heb besteld. Nu ik het weer een paar dagen neem valt het volgende op. In die tijd had ik erge moeite om mijn bloedsuiker goed te houden. En nu ik weer adrenal neem gaat her opeens weer een stuk beter en heb ik zelfs weer eens een hypo, wat natuurlijk niet beter is maar in die 1,5 maand kreeg ik het nauwelijks onder de 10.

Is er daadwerkelijk een verband of zie ik spoken. Als het wel zo is dan kan ik misschien proberen door de adrenal op te voeren zo van mijn metformine af te komen. Dan heb ik dat probleem ook opgelost.

 
De bijnieren regelen samen met de alvleesklier de bloedsuikerspiegel. De huidige 'behandeling' van diabetes richt zich uitsluitend op de rol van de alvleeskler in deze en gaat volledig voorbij aan die van de bijnieren. Je ziet dus allerminst spoken!

Mike

 
Ik vergeet er bij te zetten dat ik Diabeet ben maar volgens mij wist je dat nog. Maar wat denk je is het het proberen waard om de metformine te vervangen met adrenal? Ik neem nu 300mg in de ochtend. Hoeveel is het maximum?

 
Ik heb meerdere keren capsules Adrenal van 250 mg drie keer per dag bij de maaltijd ingenomen zonder negatieve bijverschijnselen. Ik beschouw dit echter wel als het maximum!

Mike

 
Dus als ik in de middag ook 300mg ga nemen dat valt er nog binnen. In de avond eet ik nooit voor 6 uur en ik heb ergens gelezen om het niet te laat in te nemen in verband met slaapproblemen.

 
Uit de nieuwsbrief van Ron Fonteine van vandaag 13 sep 2013:

http://www.leefbewust.com/130913.htm

Quote:
Metformine: verlaagt het glutathiongehalte en daarmee de oxydatieve stress omdat er een relatie is tussen de vitamine c-huishouding en het glutathiongehalte: zie deze studie uit Israel: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23994636?dopt=Abstract

Juist die oxidatieve stress in het lichaam speelt een rol bij insuline resistentie, dus dat je ongevoeliger wordt voor insuline, dit speelt o.a. bij diabetes.


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1448694/

http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?cod=506&id=602&page=9

Ik (Lievergezond) ben er zelf sinds kort achter dat ik door hoge vitamine c-doseringen minder last heb van de insulineresistentie: vermoeidheid en suikerspiegelschommelingen.

Quote:
Verder was dit al bekend van metformine: chronisch gebruik van deze stof kan naast braken, buikpijn en diarree ook een B12 tekort veroorzaken: www.ntvg.nl/publicatie/Metformine-veroorzaakt-wel-degelijk-Bltsubgt12ltsubgt-deficiëntie

Blijkbaar verstoort het ook iets in de calciumhuishouding want deze studie naar cognitieve problemen bij ouderen die dit goedje slikken wordt eigenlijk aangeraden om b12 en calcium te gaan slikken.


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24009301?dopt=Abstract

 
Ik gebruik Adrenal Cortex, dat bevalt beter dan Adrenal, daar werd ik een tikje hyper van. Adrenal Cortex lijkt eerder rust te geven. Als experiment een keer 3 x 250 mg gebruikt, dat kan je beter niet doen :lol: Hartoverslag, soms een paar keer achter elkaar, bijna flauw gevallen.

Dus nu weer gewoon 1 x 250 per dag.

 
Gerard, ben je ook diabet? Of gebruik je het voor ondersteuning bijnieren.

 
Ik gebruik het voor ondersteuning bijnieren. Ik heb geen idee of ik diabeet ben, soms zijn er wel lichte verschijnselen die in die richting wijzen, maar dat is altijd als ik erg moe ben. Ik laat zelden of nooit iets meten, het leven laat zich niet becijferen.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.487
Berichten
511.547
Leden
8.642
Nieuwste lid
Davidbrownm05
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan