Transvetten

alexes

New member
Ik stuitte onlangs op een artikel van Prof Martijn Katan over transvetten in pindakaas. Verderop in het artikel meldt hij het volgende:

" De belangrijkste bron van transvetzuren is tegenwoordig melkvet, dus kaas, volle melk en roomboter. Er is een tijd lang gedacht dat natuurlijke transvetzuren uit melk geen effect op het cholesterol hebben, maar dat idee is achterhaald, het is nu goed onderzocht en alle transvetzuren doen hetzelfde.[4] Wat we nu nog binnenkrijgen komen eerder uit kaas dan uit pindakaas. U hoeft dus niet terug met de pindakaas"

Toen ik nog margarine bij de natuurwinkel kocht ( eens lang geleden :) stond ook daar 0.1 % transvet op de verpakking. Men vertelde mij aldaar dat dat een natuurlijk transvet is. Iemand een idee hoe dit zit?

 
Disinfo van Martijn Satan en de zijnen. Jarenlang hebben ze het bestaan van transvetten ontkend, maar nu ze er niet meer omheen kunnen worden ineens ALLE transvetten (incl. de natuurlijke in botervet) op 1 hoop gegooid. Erger nog, natuurlijke en onnatuurlijke transvetten worden nu op 1 lijn gezet met verzadigd vet en beide worden weggezet als schadelijk. Don't believe the hype, de natuur maakt geen fouten, maar wel zij die denken het beter te weten dan de natuur!

Mike

 
En dan doen ze ook nog is onderzoek met melk afkomstig van koeien die grotendeels graan,mais en soja te eten krijgen en niet buiten komen.

 
Onderzoeker in de VS op het gebied van hartziekten heeft de Amerikaanse overheid aangeklaagd vanwege dat er geen verbod komt op transvetten: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/09/07/ban-artificial-trans-fat.aspx?e_cid=20130907Z2_DNL_art_2&utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art2&utm_campaign=20130907Z2

 
Quote:
Door gefrituurd voedsel verhoogd risico op zwangerschapsdiabetes

Een nieuw onderzoek, gepubliceerd in Diabetologia (het

tijdschrift van de Europese Vereniging voor de Studie van

Diabetes) toont aan dat vrouwen die, voor het bevruchten,

regelmatig gefrituurd voedsel tot zich nemen een verhoogd

risico hebben op het ontwikkelen van zwangerschapsdiabetes

tijdens de zwangerschap. Het onderzoek wordt geleid door

Drs Cuilin Zhang Wei en Bao, Eunice Kennedy Shriver van

het National Institute of Child Health and Human Development

(NICHD, onderdeel van de Amerikaanse National Institutes of

Health) Rockville, MD, USA, en collega's.

http://www.leefbewust.com/2014/nieuws/baby6.html via http://www.leefbewust.com/171014.htm

 
Over de nieuwe labelwetgeving die 13 december 2014 ingaat:

Quote:
Voedingswaardes verplicht op de meeste levensmiddelen en land van herkomst op fruit en groente, vlees en vis. Maar het vreemde is dat het belangrijkste wat al tientallen jaren ontbreekt zijn wederom transverzuren. Waarom mogen we al sinds de jaren 50 niet weten welk fabrieksproduct transvetzuren bevat en maakt men zich druk over verzadigd vet? De labels blijven qua vetzuren dus nog altijd industrievriendelijk i.p.v. consumentvriendelijk. Denemarken wilde allang transvet labeling maar het o.a. land van Unilever, Nederland, lag dwars. Zelfs in de VS is men een stuk verder op dit gebied. Hier is de voedingsindustrielobby weer te machtig geweest.

De goedkope margarines in de ban gedaan, hier eten hele volksstammen nog koekjes en brood met geharde vetten. Maar er zijn gelukkig ook mensen die ons nuttige kennis willen doorgeven.

http://www.leefbewust.com/311014.htm

 
Wat doen transvetzuren ?

- Zorgen voor een verhoogde kans op aderverkalking
- Hebben negatieve effecten op groei van de foetus
- Zorgen voor een verhoogde kans op diabetes
- Zorgen voor 10 keer grotere kans op hart en vaatziektes
- Zorgen voor verhoogde kans op allergie bij kinderen
- Amerikaanse onderzoekers noemen ook een verhoogde kans op
galstenen bij mensen die een hogere inname van transvetzuren
hebben. http://www.leefbewust.com/columns/190615.htm

 
En dat ontkennen van risico's zie je steeds weer terug.
Waarom mogen we 35 jaar na de ontdekking van deze gevaarlijke
vetten nog altijd niet weten hoeveel transvetten er in onze
voeding zit, waarom blijft men ons bang maken voor verzadigd
vet en cholesterol terwijl de echte ziekmakers de vele industrie
suikers en geharde vetten zijn. Wil je sneller verouderen dan
helpt de industrie je namelijk graag een handje mee, men heeft
financieel baat bij een grotere eetlust en versuikerde bevolking. http://www.leefbewust.com/columns/250915.htm

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.500
Berichten
519.514
Leden
8.647
Nieuwste lid
Syllie
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan