ongelovigethomaz
New member
Het haring seizoen is net begonnen en de eerste vissen zijn heerlijk!
Ik las net op een Amerikaanse real-food website een reisverslag over Nederland. Hierin werd met bewondering over haring als 'streetfood' geschreven. Toen bedacht ik dat we in Nederland geluk hebben dat deze rauwe/gefermenteerde vette vis overal verkrijgbaar is. Als ik aan het winkelen ben en ik krijg honger, ga ik het liefste naar een viswinkel om haring te eten. Je ziet trouwens rijen voor de viskramen, dus haring blijft gewild.
Toen Ancel Keys in de jaren '50 de correlatie tussen hartaanvallen en verzadigd vet beschreef, liet hij niet voor niets Nederland buiten beschouwing. Ik ben totaal niet nationalistisch (meer het tegenovergestelde), maar soms is het wel goed te beseffen dat ik het zo slecht niet heb.
Welke andere traditionele Nederlandse voeding is ook zo gezond en lekker?
Ik las net op een Amerikaanse real-food website een reisverslag over Nederland. Hierin werd met bewondering over haring als 'streetfood' geschreven. Toen bedacht ik dat we in Nederland geluk hebben dat deze rauwe/gefermenteerde vette vis overal verkrijgbaar is. Als ik aan het winkelen ben en ik krijg honger, ga ik het liefste naar een viswinkel om haring te eten. Je ziet trouwens rijen voor de viskramen, dus haring blijft gewild.
Toen Ancel Keys in de jaren '50 de correlatie tussen hartaanvallen en verzadigd vet beschreef, liet hij niet voor niets Nederland buiten beschouwing. Ik ben totaal niet nationalistisch (meer het tegenovergestelde), maar soms is het wel goed te beseffen dat ik het zo slecht niet heb.
Welke andere traditionele Nederlandse voeding is ook zo gezond en lekker?