tijdbesteding aan het forum

ad ligtvoet

New member
Hallo,

Ik zie dat er nogal wat forum leden zijn die regelmatig op verschillende topics reageren. Hoeveel tijd besteden jullie zoal aan dit forum , het lezen van boeken mbt voeding , op zoek naar informatie op het web?

Hebben jullie de antwoorden/reacties mbt de vragen op dit forum direct klaar(goed geheugen)of wordt er veel opgezogd?

ad

 
Ad Ligtvoet: ik geef het toe, ik ben forum- en boekenleesverslaafd.

Uiteraard allemaal in het teken van mijn gezondheid die nog te wensen overlaat en me niet heel veel energie geeft voor een actief buitenleven op het moment.

Ik ben sinds een tijd niet meer wie ik was qua gezondheid en sindsdien ben ik als een razende roeland nog meer info aan het zoeken (wat echt loont).

Internet is een geweldige encyclopedie, ook om boeken te downloaden.

De ervaringen van mensen zijn goud waard, die vind je dan weer onterecht vaak niet snel genoeg terug in boeken of in een encyclopedie.

Hippokrates zei: je bent een dwaas als je niet voor je veertigste je eigen dokter geworden bent al.

Ik ben misschien net iets te laat, maar wel hard bezig met een inhaalslag.

Geen idee hoeveel tijd ik stop in boeken en internet, maar je zou kunnen zeggen: bijna al mijn vrije tijd.

 
Ik heb een kantoorfunctie en zit de hele dag achter de pc.

Wat me boeit(Weston Price forum) daar vind ik tussendoor wel tijd voor.

Op heel veel dingen kan ik nog geen antwoord op geven, maar natuurlijk

wel op de meeste voedingsvragen.

Ook ben ik aan 4 boeken begonnen wat betrekking heeft op dit forum,

maar hier lezen en forummen gaat me beter af.

 
Heel veel tijd. En mijn geheugen is echt niet altijd even goed, maar ik weet wel ongeveer waar ik info terug kan vinden dankzij google. En ik geef meestal advies vanuit mijn eigen ervaringen, dus die kennis heb ik altijd paraat :D

Voorheen ging er veel tijd zitten in zinloos zappen voor de tv. Tegenwoordig zoek ik bewust informatie op en kijk wat dat voor mij persoonlijk kan betekenen. En als ik zie hoeveel onderwerpen er hier besproken worden waar ik totaal nog geen idee van heb, dan ben ik voorlopig nog niet klaar met leren, onderzoeken en ervaren.

 
Ad, daar wil ik eigenlijk helemaal niet over nadenken! ;)

Veel tijd dat wel. Er lopen hier 2 kinderen rond en ik doe een opleiding gezondheidstherapeut, tussen de bedrijven door kijk ik dan nogal eens en reageer, meestal met parate kennis. Daarnaast lees ik als de computer uitgaat boeken en studieboeken/materiaal. Heel veel van mijn tijd (naast de kinderen, huishouden en praktijkje) besteed ik of aan het kopen, bereiden of opeten van voeding of aan het vergaren van kennis over voeding, gezondheid of andere meestal gezondheidsgerelateerde onderwerpen. Uiteraard heb ik ook nog een sociaal leven en andere activiteiten. Gelukkig barst ik eigenlijk altijd van de energie.

 
@ Alexandra,

Zinloos zappen doe ik gelukkig al jaren niet meer(kijken ook niet,je kunt zappen wat je wilt ,99% is toch zinloos!).Ik merk wel dat ik "op zoek naar informatie" teveel "zap" op het web. Daarom ben ik weer meer boeken gaan lezen en vooral blijven nadenken en verbanden opsporen tussen de informatie.

@ Tanja,

Ben zelf nog bezig met een opleiding tot orthomoluculair voedingsspecialist en dat vergt veel tijd naast mijn fulltime job en de personal training.Vergt natuurlijk ook de medewerking van vrouw en zoon. Ik probeer natuurlijk wel om de tijd zo goed mogelijk te verdelen. Ook ik heb voldoende energie maar ik merkte dat ik op het web teveel dezelfde informatie verkreeg en er te lang op rond bleef hangen. Nu gebruik ik mijn tijd en energie gestructureerder.

Dit gezegd hebbende vindt ik dit forum een zeer goede bron die tot denken aanzet.

ad

 
Zoveel boeken, zoals mike of andere forumleden lezen over gezondheid, daar heb ik geen geduld voor! Dit komt denk ik ook, omdat ik op dit moment geen ziekte of klachten heb, en me helemaal top voel op het wapf lifestyle; daarom is het voor mij ook niet noodzakelijk om andere boeken te lezen!

Ik heb wel het boek van weston price, en hou daarnaast een aantal websites goed in de gaten.

Ik lees dan vaak korte artikelen, die op goede websites staan. Verder luister ik elke dinsdag

naar gezondheidsradio. Aan bod komen dan meestal ron fonteine; juglen zwaan, en mike donkers.

Dit zijn mensen die enorm veel energie en tijd, in voeding en gezondheid steken, en vaak met

nuttige tips, en info komen; al ben ik niet met alles eens, in de grote lijnen, denk ik dat ze vaak

wel bij het goede eind hebben. Goede websites voor mij zijn o.a.: ahealthylife.nl; hoezithetnuecht.nl; uitdaging.net; naturalnews.com, leefbewust.com; kijkbewust.com, en dit forum natuurlijk!

zizou789

 
Ik lees regelmatig op het forum. Ik ben niet zo erg van de reacties maar ik slurp informatie op als een spons. Ik vind het fijn ervaringen te lezen van anderen en zodoende voor mijzelf de puzzelstukjes bij elkaar te verzamelen en passend te maken. Alles wat te maken heeft met voeding, gezondheid, bewustzijn, psychologie boeit mij, voedt mij en inspireert mij. Ik lees wel gericht op feiten.

 
De zoektocht naar het reine leven vind ik interessant en dus een zoektocht naar je eigen geluk. Als je het hebt gevonden dan is het leven een stuk gemakkelijker ongeacht wat er om je heen gebeurt. Ik ben geintereseert in de bewegingsvormen van het leven.

Ik lees graag over de kunst van het leven. Voeding is een onderdeel van het leven en heeft invloed op wie we zijn daarom lees ik dit forum. Andere forums zijn leuk maar zijn niet op westonprice gebaseerd. Ik kan niet tegen suiker dus kwam ik hier op uit.

 
Ik besteed veel te veel tijd aan internet. Eerst was ik super verslaafd aan Ron Fonteine. Die heb ik ingeruild voor Weston Price. Maar nu ik ook nog zelf blog is de bok helemáál vet!!!

Ik merk aan mezelf dat de straling mij geen goed doet en toch kan ik het niet laten, ben wellicht verslaafd.

Nu zeg ik steeds tegen mezelf, als het mooie weer begint ga ik stoppen...... maar het mooie weer komt(ik ben bijna geneigd te zeggen gelukkig)niet ;-)

Nee, zonder gekheid, het loopt de spuigaten uit.

Als ik eens een dagje niet vóór dat ding zit, voel ik me lichamelijk veel beter.

Ik zit er dicht tegen aan om helemaal met alles te stoppen. Niet bang zijn, ik loop niet met zelfmoordgedachten,maar ik verlang soms wel terug naar die tijd vóór de PC.

 
@Food en Mood, hier de bril, waar ik het laatst over had, om je melatonine productie in de avond niet te laten ontregelen door laat op de dag nog lang naar een beeldscherm te staren.

Of het werkt weet ik niet maar het klinkt logisch.
Quote:
In 2001 it was discovered that it is only the blue component in ordinary white light that causes melatonin suppression. Melatonin is the hormone that promotes sleep and is a powerful cancer fighter. This book traces the story of how research with animals and humans has demonstrated the health benefits of long periods of darkness that maximize melatonin. By blocking just the blue light a condition of “virtual darkness” allows enjoyment of normal evening activities while maximizing melatonin flow. The benefits go far beyond better sleep and reducing cancer risk. They include helping to avoid postpartum depression, improving symptoms of ADHD, and helping to stabilize mood in patients with bipolar disorderhttp://www.amazon.com/Great-Sleep-Reduced-Cancer-Scientific/dp/1419690388/ref=pd_bxgy_hi_img_z

http://www.amazon.com/Uvex-S1933X-E...115&sr=8-1&keywords=melatonin+glasses

 
Oke, dat is mooi Gadsie dan ga ik deze denk ik ook maar eens kopen. Je hebt ook echt dit type of een ander?

 
Ik zit ook teveel naar mijn zin achter de computer. Ik lees liever van papier. Mijn laptop heb ik op schoot, wordt veel te warm, is waarschijnlijk ook niet gezond. Ik trek af en toe de stekker eruit, totdat ik weer moet opladen. Ik heb vandaag een muziekstandaard genomen, kan op schoot met de laptop erop. Even afwachten of dit prettiger is. Meestal heb ik ook TV aan.

Nu het buiten koud is heb ik uiteindelijk mijn muziek-instrum. weer gepakt, dan taal ik niet naar laptop.

Vandaag in de Bib woontijdschriften zitten kijken, daarna wil ik meestal wat info na-zoeken. Ach ja, zo blijf je bezig.

 
Ik zie regelmatig dat enkele forum leden gelijk hele teksten kopieren en/of links aangeven mbt de vragen/topics.Hoe krijgen jullie dit voor elkaar? Natuurlijk op alfabetische volgorde de teksten etc.op jullie pc ordenen denk ik,maar toch,dat kost toch ook veel tijd.

Zelf geef ik liever mijn ideen direct uit het hoofd(voor zover te herinneren)of in het uitzonderlijkste geval zoek nog eens op in een boek hoe het ook alweer zat.Dit kan dan natuurlijk soms een verwarrend verhaal lijken en hoop dan toch dat men er iets aan heeft.

Hoe zien jullie zoiets.Wat vinden jullie prettiger?

ad

 
Ad, ik vind jou bijdragen altijd heel waardevol, al mag de lay-out wel wat lees-vriendelijker ;) (Misschien een spatie na de punt?). Verder ieder zijn ding denk ik, de ene haalt teksten van anderen/sites aan, de ander doet het uit z'n blote hoofd.

 
Ad,

Ik zoek veel op via Google, bijvoorbeeld: hartkloppingen westonprice.nl

Dan moet je natuurlijk die links wel even doorlezen.

Voor de rest bewaar ik niet veel op mijn computer, behoudens dan de website www.voedingisgezondheid.nl natuurlijk.

Daar verwijs ik dan ook regelmatig naar, en ook andere leden ondertussen.

Vindt het knap als je veel uit je hoofd weet, zoals jij.

Ook als iets 'verwarrend' opgeschreven is is het toch te begrijpen hoor, in ieder geval wel jouw teksten.

Lia

 
Hoeveel tijd ik op het forum zit? Eigenlijk een beetje teveel als ik eerlijk ben. Ik lees niet alles, maar kijk echt vaak per dag "effe snel" of er nog wat interessants is geschreven.

En dan niet alleen op dit forum, maar ook nog andere websites of youtube waar interessante info te vinden is.

Tja, beter dan naar televisie kijken, maar eigenlijk ook wel een beetje teveel van het goede. Zou eigenlijk best wat minder mogen. Ben wel een beetje verslaafd geraakt aan Wapf :oops:

 
Hoi Ad en allemaal:

Ik loop eerst alles na in mijn hoofd, wat ik herinner zet ik even apart op papier. Daarna ga ik na af alles klopt door via herinneren van de website of boeken of als ik hem opgeslagen heb bij mijn favorieten daar ook na te lezen. Verder kijk ik hier op WAP via de zoekfunctie of er al ooit op geschreven is en pak daar ook uit wat overeenkomt met wat ik herinner. Verder zet ik alles tegen elkaar af en kijk ook bij NCBI en andere databases, en verder stik ik hier van de boeken over alles en nog wat, die ik al spaar vanaf mijn 16 de jaar. Dus tijd gaat er altijd inzitten. En als ik iets doe, doe ik het goed. Verder kan ik ook met sommige dingen mijn ervaring erbij halen, van wat ik meegemaakt heb of ervaren heb of geleerd heb.

Verder ga ik dan ook links maken zodat mensen het zelf na kunnen lezen, en ook zelf wat doen met de informatie. Ieder leert via gesproken woord of via boeken of nu via internet. Dan kom er nog je eigen intuïtie erbij dat je het wel weet maar nog niet mee op papier kunt zetten, nou daarvoor kunnen we dat opzoeken, en het verbaasd me wel dat ik altijd toch uitkom naar wat ik zocht. Er is veel wat we uit het hoofd kunnen opschrijven, maar voor de zorgvuldigheid check ik dat nog na. Dan staat alles ook veel beter geordend.

Ik had ooit een discussie met een arts, dat de medicijnen die mijn vader kreeg dat die de oorzaak waren dat mijn vader daardoor eiwitten in zijn urine uit plaste. De arts zei je vader heeft iets aan zijn nieren, ik zei dat kan, maar het is pas bij hem begonnen na andere medicijnen gekregen te hebben. Het was moeilijk de arts te overtuigen, toen ben ik gaan zoeken op internet en heb hem de link door gegeven zodat hij zelf zijn conclusie kon trekken. Hier werkte samen intuïtie, inzicht, herinnering, scholing, iemand in zijn waarde laten, eerlijkheid, vertrouwen, zorgvuldigheid, opzoeken, en bewijs.

Toevallig stond vandaag ook in het AD: Schadelijk effect geneesmiddel zichtbaar in urine

Als een patiënt leverschade oploopt door medicijngebruik, ontstaan er eiwitten die in de urine terechtkomen. Zo is in urine te zien of een patiënt last krijgt van deze bijwerking. Dat blijkt uit een onderzoek waarop Rachel van Swelm promoveert bij het UMC St Radboud.

Jaarlijks krijgen naar schatting een miljoen mensen wereldwijd ernstige leverschade door medicijngebruik. Het gaat om zeldzame bijwerkingen die lastig zijn op te sporen. Meestal komen ze pas aan het licht als het leed al is geschied. Van de veelgebruikte pijnstiller paracetamol is bekend dat deze bij overdosering kan leiden tot leverschade.

Leverschade opsporen

Van Swelm onderzocht leverschade als gevolg van paracetamol, diclofenac en methotrexaat. Bij muizen die zij een hoge dosering paracetamol toediende, zag ze dat er bepaalde eiwitten in de urine terechtkwamen. Deze hielden verband met de hoeveelheid leverschade die was veroorzaakt door de paracetamol.

Een aantal van deze eiwitten kon ze ook aantonen in urine van patiënten met een paracetamolvergiftiging. "Hoewel we maar enkele monsters van patiënten tot onze beschikking hadden, lijkt het inderdaad mogelijk om leverschade in urine op te sporen."

Voorbode

Ook bij muizenexperimenten met diclofenac lukte het om (nier)schade aan te tonen via eiwitten in urine. In urine van enkele psoriasispatiënten die langdurig methotrexaat gebruikten, werden eiwitten gevonden die eveneens duiden op een verhoogd risico op leverschade. "Deze patiënten hadden nog geen leverschade, dus de toekomst zal moeten uitwijzen of de aanwezigheid van eiwitten in urine daarvan een voorbode is."

Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. GezondheidsNet. Op www.gezondheidsnet.nl vindt u meer informatie over dit onderwerp.

http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/...-effect-geneesmiddel-zichtbaar-in-urine.dhtml

Op deze manier heb ik mijn vader veel ellende bespaard, en de arts een levensgevaarlijke fout bespaard. En zo wil ik ook mijn informatie door geven gebaseerd op zorgvuldigheid etc......................................

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.499
Berichten
518.387
Leden
8.647
Nieuwste lid
Marco777
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan