Simply Raw: reversing diabetes in 30 days

Esther

New member
Ondanks dat deze film verschillende keren genoemd wordt in verschillende topics open ik een nieuwe topic omdat ik het Diabetes Fonds drie jaar geleden naar hun mening hierover heb gevraagd en die graag met jullie wil delen:

Mijn mail:

"Waarom stellen jullie dat diabetes niet te genezen is? Bekijk de website www.rawfor30days.com en de film waarin 6 patiënten deelnemen aan een 30-dagen behandelingen eens en doe er jullie voordeel mee. Patiënten worden dom gehouden en ontmoedigd door de negatieve diagnose. Mensen hebben voorbeelden nodig van patiënten die er wel vanaf zijn gekomen, om gestimuleerd te worden hun eetgewoontes te veranderen en hun eigen positieve resultaten te bereiken.

Ik heb er belang bij dat deze informatie verspreid wordt door experts, mijn vader van 66 is diabeet en heeft jarenlang hetzelfde verhaal (dat het niet om te keren is en dat er niets aan te doen is) van zijn specialist te horen gekregen. Ik hoop dat hij inziet dat er wel mogelijkheden zijn voordat het te laat is."

Dit was het antwoord:

"Bedankt voor uw bericht. Inderdaad is de documentaire 30 days bij ons bekend. Natuurlijk is het goed om op voeding te letten. Gezond eten waarbij wordt gelet op verzadigde vetten en koolhydraten is dan ook een hoeksteen van de behandeling en preventie van diabetes type 2.

Alleen blijkt dat gezond eten in onze maatschappij erg moeilijk is vol te houden. Bovendien zijn er ook andere oorzaken en mechanismen rond diabetes type 2. Er zijn namelijk ook veel gezond levende slanke mensen die diabetes type 2 krijgen. Daarom gebeurt er ook nog steeds onderzoek naar. En is er steeds meer druk op de voedingsindustrie om niet meer zo overdadig aanwezig te zijn.

Wat betreft 30 days: mensen eten in die maand onder strikte begeleiding een streng dieet zonder koolhydraten. Om die reden hebben ze geen medicijnen nodig (er komt immers nauwelijks bloedsuiker in het bloed). De lange-termijneffecten van eenzijdige voeding zijn niet bekend, behalve dat al snel tekorten kunnen optreden van belangrijke voedingsstoffen. Het is ook bekend dat van de mensen die een streng dieet volgen (zoals dit), maar een enkeling het ook naderhand zelf volhoudt. Bij alle extreme en kortdurende diëten is het zo dat na een tijdje bij vrijwel iedereen alle kilo’s er weer aan zitten, plus nog wat meer. Een streng dieet geeft inderdaad op de korte termijn een goed gevoel en hoop, maar op de lange termijn juist een psychische knauw: zie je wel, ik houd het niet vol.

Daarom raden voedingsdeskundigen aan om niet dergelijke extreme dingen te doen, en zeker niet zonder begeleiding van een arts. Mensen leren namelijk niet om op een normale manier te eten en krijgen bijna allemaal weer een terugval in hun oude gewoonten. Wij scharen ons daarmee achter het standpunt van hoogleraar voeding en diabetes prof.dr. Jaap Seidell van de VU in Amsterdam.

Concluderend: afvallen bij extreem overgewicht is heel verstandig, maar drastische diëten hebben meestal alleen tijdelijk effect en zorgen voor een terugval met juist daarna weer extra overgewicht. Het is wel goed om mensen bewust te maken van de effecten van voeding op hun diabetes, dat is wel goed van 30 days. Voeding en beweging blijven essentieel voor de behandeling van diabetes. Er gebeurt ook veel onderzoek naar hoe mensen het beste kunnen worden begeleid en gemotiveerd om in onze wat dat betreft moeilijke maatschappij hun leefstijl te veranderen."

Pikant detail is dat die specialist zelf op redelijk jonge leeftijd is overleden, maar als ik dat benoem dan heeft dat er natuurlijk helemaal niets mee te maken! ;-)

 
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het hier wel mee eens ben:

Quote:
Wat betreft 30 days: mensen eten in die maand onder strikte begeleiding een streng dieet zonder koolhydraten. Om die reden hebben ze geen medicijnen nodig (er komt immers nauwelijks bloedsuiker in het bloed). De lange-termijneffecten van eenzijdige voeding zijn niet bekend, behalve dat al snel tekorten kunnen optreden van belangrijke voedingsstoffen. Het is ook bekend dat van de mensen die een streng dieet volgen (zoals dit), maar een enkeling het ook naderhand zelf volhoudt. Bij alle extreme en kortdurende diëten is het zo dat na een tijdje bij vrijwel iedereen alle kilo’s er weer aan zitten, plus nog wat meer. Een streng dieet geeft inderdaad op de korte termijn een goed gevoel en hoop, maar op de lange termijn juist een psychische knauw: zie je wel, ik houd het niet vol.

Daarom raden voedingsdeskundigen aan om niet dergelijke extreme dingen te doen, en zeker niet zonder begeleiding van een arts. Mensen leren namelijk niet om op een normale manier te eten en krijgen bijna allemaal weer een terugval in hun oude gewoonten.


Dit is echter de grootst mogelijke flauwekul:

Quote:
Natuurlijk is het goed om op voeding te letten. Gezond eten waarbij wordt gelet op verzadigde vetten en koolhydraten is dan ook een hoeksteen van de behandeling en preventie van diabetes type 2.

Alleen blijkt dat gezond eten in onze maatschappij erg moeilijk is vol te houden. Bovendien zijn er ook andere oorzaken en mechanismen rond diabetes type 2. Er zijn namelijk ook veel gezond levende slanke mensen die diabetes type 2 krijgen. Daarom gebeurt er ook nog steeds onderzoek naar. En is er steeds meer druk op de voedingsindustrie om niet meer zo overdadig aanwezig te zijn.


Letten op verzadigde vetten? En 'gezond eten', wat is dat dan precies? Slanke mensen die 'gezond eten' krijgen ook diabetes? Diabetes is een VOEDINGSziekte, dus dan eten die slanke mensen dus niet gezond!

Zijn punt dat 30 dagen rauw plantaardig eten extreem is en vaak contraproductief snijdt echter wel hout. Hij constateeert ook terecht dat rauw veganistisch voedsel koolhydraatarm is. Waarom dan niet koolhydraatarm en VETRIJK eten, zodat je niet ondervoed raakt? Het kan soms zo simpel zijn!

Mike

 
Ik denk dat ze wel een punt hebben. Mensen willen niet blijvend hun eetpatroon aanpassen. Blijven liever verslaafd aan suikers en koolhydraten en om dat enigzins vol te kunnen houden spuiten ze zich vol met troep.

 
Quote:
Alleen blijkt dat gezond eten in onze maatschappij erg moeilijk is vol te houden.


Hieruit blijkt dat mensen hoe dan ook blijven snakken naar vet en zout. Dit is een NATUURLIJKE behoefte, alleen de VERTALING naar moderne voedingsmiddelen als chips en friet deugt natuurlijk niet. Als je echter gaat eten zoals wij hier op dit forum voorstaan raak je zo goed doorvoed dat het helemaal niet zo moeilijk is om vol te houden. Daarnaast is het geen voedingspatroon waarmee je sociaal heel erg buiten de boot valt. EN...tromroffel...het stabiliseert de bloedsuikerspiegel! TADAAAAAA...probleem opgelost!

Mike

 
Esther,

Is volgens jou een dieet van rauwe groenten, fruit en noten iets dat op de lange termijn goed is voor een mens?

 
Toevallig ben ik veel met diabetes bezig omdat een naaste van mij de type I heeft sinds 2 jaar.

Misschien loze interesse want ik moet het bij haar laten, maar punt is dat ik strax ook in de overgang kom en bij haar zijn de problemen sindsdien begonnen.

Afgelopen nacht zag ik een filmpje van over de oorzaken van diabetes dat door nota bene het diabetesfonds wordt gesteund en ik dacht dat ik van mijn stoel viel.

Klip en klaar had men het over glutenintolerantie, de lekke darm en het nut van probiotica voor suikerziekte tegen de lekke darm (het ging over diabetes type I).

Dit is het filmpje:

 
Net zoals dat mijn internist mij pas vertelde dat dat veel vaker voorkwam toen ik vertelde dat ik denk dat ik gluten intolerant ben en opeens wil die daar nu naar gaan kijken, terwijl ik al jaren met verschillende dingen elke keer weel kwam. Tja, je moet het dus lekker zelf eerst uitzoeken.

 
Ja Kavana, dat is zuur vind ik, wat je beschrijft.

Ze laten je zwemmen en als je er zelf aan gaat trekken doen ze ineens mee.

Ik denk dan: ze wisten het best wel, maar ze mogen er niet over beginnen.

Trouwens ik zag ook een filmpje van Sergei Boutenko die van diabetes type I genas. Ze zeiden eerst altijd nog dat het een ongeneeslijke ziekte was, maar nu is men daar men anders over gaan denken door recent onderzoek.

Hier is het filmpje van hem: geen echte Weston price aanpak, maar hij is er mee van zijn diabetes afgekomen:

 
@Lievergezond,

Ik heb het filmpje gezien en ben echt verbaasd. Het 'lekke darm syndroom' werdt voorheen altijd afgedaan als onzin en nu ineens komt het diabetes fonds ermee? Heel merkwaardig.

Maar goed ze komen langzaam maar zeker wel in de goede richting lijkt het wel...

 
Ik ben hoopvol dat ik het misschien voor elkaar krijg om er van af te komen of in ieder geval niet meer te hoeven spuiten. Het probleem is wel dat op dit moment mijn lichaam helemaal geen insuline aanmaakt, dus ook niet de basis die je voor de eigenlijke functie van insuline nodig hebt. Dut het is heel lastig, hoe zorg je er voor dat je lichaam weer in zoverre gaat regenereren dat mijn eilandjes van Langerhans het weer gaan doen. Tot zover word mijn insuline resistentie wel steeds minder, dat scheelt al enorm in wat ik dagelijks in mijn lichaam moet pompen.

 
hoi Kavana, ik was even naar je persoonlijke verhaal gegaan en ik zie dat je ook diabetes type I hebt. Ik vind het echt een raar fenomeen.

In het filmpje dat ik zag gisteren van David Wolfe daarin zei hij ook dat melkproducten moeilijk liggen bij type I diabetes en mijn zus had altijd al een intuitieve afkeer van melk.

Maar ik geloof dat Wolfe zei dat hij wel gefermenteerde melkproducten aanraadt.

Hoe ga jij daarmee om?

Ik las dat melk bij jou ook niet goed viel/valt.

Hoe ga jij nu met voeding?

Eet je nog wel granen?

Heb je jezelf goed op voedselintoleranties laten checken?

Ik zag nog interessante filmpjes:



hier een youtubefilmpje van een arts die zegt dat als je diabetes type 1 hebt, dat het een autoimmuunziekte is, maar dat je vaak meer dan 1 autoimmuunziekten naast elkaar hebt.

En dat het belangrijk is om uit te zoeken is wat je parten speelt waardoor je lichaam zichzelf aanvalt en welke autoimmuunziekten je nog meer hebt (denk ook aan voedingsallergieen: dat zijn ook autoimmuunziekten- uit laten zoeken bij de huisarts).

Hij zegt dat veel mensen met diabetes type I een probleem hebben met gluten en caseine (beide proteinen): gluten zitten in granen en caseine in melk.

http://www.youtube.com/user/clarkchiro?feature=watch

Hier nog een webinar:

De spreker heeft het over ene D.R. Gilmore en het boek: "Nutrition in your child's sole" http://www.csom.ca/wp-content/uploads/2013/01/Book-Review-26.3.pdf

En dan refereert spreker vanaf 43min50 min aan Weston Price in relatie tot dit boek.

Hier het Bernsteindieet: dit is het verhaal van deze arts http://www.diabetes-book.com/book/mylife.shtml: dit is het dieet: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/dieet/42477-het-bernstein-dieet-voor-mensen-met-diabetes.html

Hij hoeft niet meer bij te spuiten.

 
Ik zou alle koolydraten schrappen uit het menu als je diabetes hebt. Ik ben het gaan doen en ik voel me nu kiplekker. Ik heb dan geen diabetes maar ik denk dat je kan minderen met spuiten als je de koolydraten schrapt. Het is in het begin wel een risico voor de gezondheid, want je lichaam is dit niet gewend. Mijn hart ging de eerste dagen harder pompen en ik was wit in het gezicht daarbij kreeg ik een blaar op mijn lip.

Ik raad daarom aan om je lichaam er 4 weken aan te laten wennen en dus de eerste periode nog wel koolydraten te nuttigen. Ik ben nu redelijk op gewicht en mijn wangen zijn mooi rood geworden.

 
Quote:
Hieruit blijkt dat mensen hoe dan ook blijven snakken naar vet en zout. Dit is een NATUURLIJKE behoefte, alleen de VERTALING naar moderne voedingsmiddelen als chips en friet deugt natuurlijk niet. Als je echter gaat eten zoals wij hier op dit forum voorstaan raak je zo goed doorvoed dat het helemaal niet zo moeilijk is om vol te houden. Daarnaast is het geen voedingspatroon waarmee je sociaal heel erg buiten de boot valt. EN...tromroffel...het stabiliseert de bloedsuikerspiegel! TADAAAAAA...probleem opgelost!


Ik ben het hier helemaal eens. Ik denk echt nooit meer na over een zak chips of wat dan ook. Het zien van mensen die junkfood eten maakt me ook niet hongerig meer of trek hebben in een kroket etc.

Wat ik echter wel raar vind is dat die geur van junkfood restaurants (subway etc.) nog steeds zo lekker ruikt. Maarja, dat is makkelijk te weerstaan :)

 
Sterker nog, zo af en toe vindt ik dat ik zogenaamd mag zonderen en mag ik van mezelf een zak chips ofzo kopen. Maakt niet uit of ik in de gewone of eko supermarkt ben, het lukt me gewoon niet om iets te kopen wat niet goed is. Het spreekt me gewoonweg niet meer aan. Thuis neem ik dan lekker een beker melk, slagroom met beetje cacao ofzo en ik ben weer helemaal blij. Hetzelfde geldt voor friet. Alleen het idee al dat ik dat helemaal moet gaan halen enzo, nee hoor. Ik neem wel een lekker stukje vlees!

Van de week sprak ik een vriendin, zij gaat verhuizen naar een klein dorp. Je hebt er niet veel, wel een warme bakker. Dus ik zeg automatisch, lekker! En toen wij beiden tegelijk, maar we eten geen brood meer! Maar het ruikt nog steeds lekker :lol:

MacDonalds enzo vindt ik tegenwoordig echt stinken.

 
Waarom zou je af en toe nog chips eten? Niet dat het heel ongezond is om het eens op te eten maar het zet je aan om te velangen naar meer. Je lichaam herkend deze signalen.

Ik zie parralel met drugs. Je hebt zeker een paar jaar nodig om helemaal geen drang te hebben naar junkfood. Inmiddels ben ik aardig op weg. Geen verlangens geeft rust in je lichaam!

 
O, maar het is heel erg leuk hoor om in de supermarkt te staan en alles van jezelf te mogen kopen, alles te bekijken en vervolgens alleen met een zooi wc-papier naar buiten te gaan. Compleet voldaan, lichamelijk en geestelijk.

Het heilige moeten en niet mogen is er compleet vanaf.

 
@lievergezond

Ik heb melk nooit lekker gevonden, zelfs nu ook de rauwe melk niet, wel drink ik de kefir en yoghurt die van de rauwe melk gemaakt wordt. Ik probeer nu ook zo veel mogelijk een wapf voeding patroon te volgen wat van goede invloed is dus. Ik eet nu ook gluten vrij, rijst heb ik niet zo last van maar als ik bijvoorbeeld aardappelen zou eten wordt ik daar eigenlijk niet echt lekker van, echt zo'n koolhydraat waas. Bij mij zin verschillende allergie testen gedaan en het enige dat ik weet dat daar uit is gekomen is een allergie voor huisstofmijt. Voor de rest is het heel moeilijk om andere test gedaan te krijgen om te kijken wat er nog meer aan de hand is want alles wordt gewoon op de diabetes afgeschoven en volgens mij gaan ze er van uit dat (vooral als je jong bent) ja maar een ding tegelijk kunt hebben. Maar goed de testen die gedaan zijn komt voor de rest niks bijzonders uit. En tja, alles zit altijd (net) binnen de norm.

 
Zo'n raw dieet zou ik ook nooit kunnen doen. Ik vind veel groenten rauw best lekker maar sommige groente zoals bloemkool, als ik die rauw eet heb ik onmiddellijk erge maagpijn.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.500
Berichten
519.510
Leden
8.647
Nieuwste lid
Syllie
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan