schaliegas

ruud

New member
http://www.trouw.nl/tr/nl/4332/Groe...t-van-hun-leven-zwijgen-over-schaliegas.dhtml


Quote:
Kinderen (7 en 10) moeten de rest van hun leven zwijgen over schaliegas

Redactie − 06/08/13, 20:00© reuters. Een waarschuwing voor een gas pijplijn in North-Dakota.Een Amerikaanse familie heeft een omstreden schikking getroffen met een olie- en gasbedrijf.Twee Amerikaanse kinderen van 7 en 10 jaar mogen de rest van hun leven niet meer over schaliegas praten. Het spreekverbod is opgelegd in een schikking die de ouders van de kinderen hebben getroffen met een olie- en gasbedrijf.De familie Hallowich woonde tot voor kort in Mount Pleasure in de staat Pennsylvania, waar veel naar schaliegas wordt geboord. Ook de boerderij van de familie stond tussen de boorinstallaties in. Ze verontreinigden de grond en zorgden voor gezondheidsklachten als brandende ogen, een zere keel en hoofdpijn, zo vertelde de familie aan de rechter.Het olie- en gasbedrijf, de Range Resources Group, en de familie besloten tot een schikking van 750.000 dollar. In ruil daarvoor kregen de vier leden van de familie een levenslang spreekverbod over schaliegas opgelegd.De ouders van de kinderen gingen akkoord met de schikking omdat zij toch wilden verhuizen. Uit de verslagen van de zittingen bleek dat de moeder van de kinderen zich wel zorgen maakte over de consequenties van het spreekverbod.Ik ben bezorgd omdat ze nog minderjarig zijn. […] We weten dat we tekenen om voor altijd te zwijgen, maar hoe zit het met de rechten van onze minderjarige kinderen? Ik bedoel, mijn dochter wordt vandaag 7, mijn zoon is 10.Milieuactivisten en voorvechters van vrije meningsuiting spreken schande van de schikking tussen de familie Hallowich Range Resources Group. Volgens actievoerders zijn spreekverboden een probaat en beproefd middel om allerlei misstanden onder tafel te vegen. Daarmee ontkomen de olie- en gasbedrijven aan strengere regelgeving.De zaak in Pennsylvania werd al in 2011 geschikt, maar kwam pas onlangs naar buiten nadat de Pittsburgh Post Gazette met een beroep op de Amerikaanse Wet Openbaar Bestuur de transcripties van de rechtszaak in handen kreeg.

 
Livestock Falling Ill in Fracking Regions, Raising Concerns About Food

http://livinggreenmag.com/2012/12/17/energy-ecology/livestock-falling-ill-in-fracking-regions-raising-concerns-about-food/#IpgXvlQW8clK0hkm.99

 
Zeer informatieve site: http://www.schaliegas.nl/

Even terug nog naar bovenstaande schikking met de psychopaten om kinderen in de toekomst het zwijgen op te leggen over de gevolgen van schaliegas.

Dit doet me denken aan de film The Box (2009): http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Box_(2009)

Geen aanrader voor als je in een romantische bui bent.

Wel een getrouwe weergave van hoe de psychopaten mensen tegen elkaar opzetten en hoe mensen er ook nog intuinen, al knaagt het geweten gelukkig altijd ook.

 
Quote:
Fracking = verkrachting van de aardkorst. [...]Het gaat er de monopolisten om natuurlijke voorraden schoon drinkwater te verzieken; dan kunnen zij met hun monopolie op drinkwater en bv het maken van zoet water uit zeewater (lekker vol met radioaktieve elementen!) flink veel winst slaan uit de hieruit voortkomende ellende. Overal worden aquifers leeggetrokken, verspild en verziekt momenteel. Met dank aan Nestle.


Reactie op een artikel op Zaplog: http://zaplog.nl/zaplog/article/schaliegas_zal_onze_industrie_niet_redden#rss

 
Nahja zeg, ik blijk een tijdelijke ban te hebben op nu jij.nl.

Ik heb gisteren 2x gereageerd met dat men kan stemmen tegen schaliegas met daarbij de link :D

 
Ja puurnatuur: in de ogen van sommigen ben je kennelijk aan het "reclame maken" als je opkomt voor de gezondheid van de mensheid en als je anderen daarbij de weg wil wijzen.

 
Grappig dat hier ook meer mensen zijn die ook op nujij actief is, nou mij niet meer gezien hoor. Mijn status daar is zelfs "gebruiker verwijderd door de redactie"

Omdat er veel te veel mensen op nujij actief waren die gewoon niet in je waarde kan laten en zonder reden meteen op je gaan aanvallen/schelden, werd dat op een gegeven moment zo erg dat ik daar helemaal klaar mee was en wou ik zelfs dat de redactie mijn account verwijderde.

En ik was iemand die daar in enkele jaren tijd meer dan 6000 reacties had geplaatst, dus dat ik mijn nujij-account heb laten verwijderen was dan ook erg veel voor nodig geweest.

Gezondheid,

 
Dit was slechts mijn 3e reactie in de paar jaar dat ik daar een account heb.

Gistermorgen mijn gegevens ingevuld op hun site met de vraag waarom ik een tijdelijke ban heb,

maar een antwoord, ho maar.

Nou sorry hoor, als ik de ene keer wel een oproep mag doen tegen schaliegas dan is het heel vreemd dat ik dat niet mag doen op een ander bericht dat weer over schaliegas gaat.

 
Heb nog steeds een ban, maar antwoord waarom krijg ik niet.

Maar ik vond een 'onpartijdige' url over schaliegas, of het is ons zand in de ogen willen strooien!

http://fibronot.nl/nieuwsartikel2012-274-chemicalien-die-bij-het-boren-naar-schaliegas-worden-gebruikt/

 
Quote:
Bizarro Earth

Is there a media blackout on the fracking flood disaster in Colorado?

TXsharon

Blue Daze

Sun, 15 Sep 2013 11:05 CDT

Map Print

I will update this post as residents send me pictures and video.

We need the national news stations to go cover the environmental disaster that's happening in Colorado right now.

From an email.

I see you've noticed the underwater wells in Weld County, Colorado. Amazing; we've emailed the Denver TV stations, other media, and state and local politicians. We've sent pictures that our members have taken. It's like the media and politicians have been TOLD not to say anything about it. There has been no mention of the gas wells on the Denver newscasts either last night or this evening although all stations have had extensive and extended flood coverage. You can see underwater wells in the background of some of the newscast videos, and yet the reporters say absolutely nothing.

Here's a picture one of our members took yesterday in Weld County, Colorado. We've got tons more on our website. Check it out. The tanks are tipping and, in some cases, have fallen over. They have to be leaking toxins into the flood waters. There have to be hundreds if not thousands of underwater well pads in Weld County as a result of the flooding.

Please publicize this in Texas since our media people and politicians have gone silent!

https://www.facebook.com/EastBoulderCountyUnited

East Boulder County United

Lafayette, Colorado

http://www.sott.net/article/266396-...ut-on-the-fracking-flood-disaster-in-Colorado

 
Quote:
Schaliegas-ramp na watersnood in Colorado?

Boorputten onder water, vrees voor grootschalige vervuiling met chemicaliën ... Industrie spreekt van 'bangmakerij' via sociale media

Schaliegas boren, of fracken, gaat gepaard met ernstige risico's voor het milieu waarschuwen tegenstanders. De industrie wuift die bezwaren weg als overdreven bezorgdheid. Maar uit de Amerikaanse staat Colorado, waar zich een watersnood voordeed die eens in de 1000 jaar voorkomt, komen verontrustende beelden.

De staat is bezaaid met boorgaten waar schaliegas gewonnen wordt met behulp van agressieve chemicaliën. Wat voor stoffen dat precies zijn, blijft voor de overheid onbekend want ze vallen volgens de Amerikaanse wetgeving onder 'fabrieksgeheim'. Dat geheim wordt een probleem nu duizenden boorgaten zijn ondergelopen en tanks omgevallen.

Activisten verbazen zich er in de clip nog over dat de media amper aandacht hebben voor de gevaren. Volgens de industrie verspreiden de activisten 'valse informatie', is iedere bron afgesloten en loopt de volksgezondheid geen enkel gevaar. Een woordvoerder spreekt van 'bangmakerij' via sociale media. Van de beelden zou onduidelijk zijn waar ze zijn gemaakt.

De autoriteiten hebben volgens de Colorado Independent geen idee van de omvang van de ramp omdat er maar heel weinig inspecteurs (17) zijn aangesteld. De overheid is daarom aangewezen op rapportages van de industrie zelf.

http://www.joop.nl/groen/detail/artikel/22894_schaliegas_ramp_na_watersnood_in_colorado/

 
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PuU1LWdYrAE#t=59

Published on Sep 5, 2013
Quote:
This interview originally aired on September 1st, 2013 episode of Ring of Fire on Free Speech TV. The state of Texas is experiencing one of the worst droughts in their history, but that hasn't stopped them from giving the gas industry access to fresh water for fracking. Ring of Fire's Mike Papantonio talks about this with Farron Cousins, executive editor of The Trial Lawyer Magazine.


 
Ik maak me wel bezorgd over dat schaliegas. Ons grondwater zal dan giftig worden.... En dan? Ik hoop zo dat een of andere heldere Harry het toch nog een halt gaat toeroepen...

 
Nee, in Heerenveen. Maar kreeg vandaag de nieuwsbrief van A Healthy Life, waarin stond dat het grondwater giftig zou worden :-(

 
http://www.trouw.nl/tr/nl/4332/Groe...n-pas-als-milieueffecten-duidelijk-zijn.dhtml

http://www.naturalnews.com/042415_fracking_wastewater_stream_pollution_heavy_metals.html#

Quote:
A new study from Duke University published in the journal Environmental Science & Technology reports alarming levels of pollutants coming from Pennsylvania fracking waste water. The pollutants, including radioactive chlorides and bromides, are discharged into the surrounding environment, where they settle into the sediment. Radium is showing up at levels 200 times greater where the Josephine Brine Treatment Facility discharges treated wastewater. This is important, as near the treatment facility is Blacklick Creek, which can carry radioactive waste water beyond the area for many miles to the Allegheny River.


 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.468
Berichten
496.900
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan