Dat is denk ik mijn grootste bottleneck als ik erover nadenk.
Dat probleem werd gisteren nogal manifest in mijn leven.
Dit zou misschien kunnen als ik geen baan had.
Maar zo ziek als ik nu ben, een baan hebben en dan ook nog zo lang in de keuken staan kokkerellen en zo moe zijn.
Ik geef het een mens te doen.
De ellende is met eten dat je eigenlijk pas moet gaan eten als je trek hebt.
Dan valt de keuze ook pas als het goed is wat het gaat worden.
Maar als je naar je werk gaat zoals ik, dan moet je vooruit denken, en dat is het probleem.
Want de snacks die ik op mijn werk zou kunnen krijgen of zelfs daarbuiten, ik zit in een winkelgebied met mijn werk, daar kan ik ook meestal niet zoveel mee.
Ik heb nu nog een vaste baan en dat gaat denk ik noodgedwongen veranderen.
Dat zou vanuit het oogpunt van meer rust om een eetmoment zelf te bepalen (ook in de zin van wat het gaat worden) wel ideaal zijn, alleen niet voor mijn portemonnee:-(
Zie hier het vreselijke dilemma waar ik in zit.
Ik vind op het moment de rust niet om ook maar een moment van honger af te wachten terwijl ik weet dat het heel goed voor me zou zijn.
Geen idee waarom ik het op het moment zo moeilijk vind.
Het is vooral bij elk nieuw dieet (niet in de zin van calorieen tellen dieet) dat die hongerangst op komt zetten bij me.
Eten is wel belangrijk, maar het zou niet zo´n rol moeten hoeven spelen als het nu doet bij me.
Ik verlang ernaar dat ik tijden zonder zou kunnen zonder dat ik me verder echt heel erg druk zou hoeven maken.
Nu omdat ik ook weer aan het omschakelen ben naar een nieuwe manier om te eten (liefst zo min mogelijk en dan nog zo gezond mogelijke koolhydraten) moet ik soms ook te veel nadenken voor die omschakeling van hoe ik dat nu toch allemaal georganiseerd krijg.
En dat nadenken gaat ook weer ten koste van mijn gevoel, dat voor eten heel belangrijk is.
Het zal vast wel weer kunnen stabiliseren: de relatie tussen wat de dieetmogelijkheden zijn en wat mijn lichaam mij zegt.
Het idee van vasten of bijv ¨juice feasting¨ staat me van een bepaalde kant ook best wel aan in de zin van: niet te veel hoeven nadenken over eten en de schaarste welig durven laten tieren.
Maar daar is ook rust voor nodig.
Schaarste heeft ook veel charme voor mij.
Maar ik sla doodsangsten uit als ik eraan denk: aan honger.
Terwijl het ook wel lekker kan zijn misschien: een beetje honger of trek voelen.
En dan vervolgens rustig durven vragen: waar heb ik nu eigenlijk trek naar?
En dan maar hopen dat dat het voorhanden is en in het dieet past en dat het me dan niet gelijk ontmoedigt om aan het kokkerellen te slaan.
Ik ben het ff kwijt zoals jullie zien
Het is zo raar.
Mijn ouders hebben de oorlog meegemaakt.
Trouwens mijn moeder heeft de echte schaarste met eten ook toen niet meegemaakt.
Maar ergens moet ik iets van die angst van hun hebben meegekregen of zo.
Geen idee!
Dat probleem werd gisteren nogal manifest in mijn leven.
Dit zou misschien kunnen als ik geen baan had.
Maar zo ziek als ik nu ben, een baan hebben en dan ook nog zo lang in de keuken staan kokkerellen en zo moe zijn.
Ik geef het een mens te doen.
De ellende is met eten dat je eigenlijk pas moet gaan eten als je trek hebt.
Dan valt de keuze ook pas als het goed is wat het gaat worden.
Maar als je naar je werk gaat zoals ik, dan moet je vooruit denken, en dat is het probleem.
Want de snacks die ik op mijn werk zou kunnen krijgen of zelfs daarbuiten, ik zit in een winkelgebied met mijn werk, daar kan ik ook meestal niet zoveel mee.
Ik heb nu nog een vaste baan en dat gaat denk ik noodgedwongen veranderen.
Dat zou vanuit het oogpunt van meer rust om een eetmoment zelf te bepalen (ook in de zin van wat het gaat worden) wel ideaal zijn, alleen niet voor mijn portemonnee:-(
Zie hier het vreselijke dilemma waar ik in zit.
Ik vind op het moment de rust niet om ook maar een moment van honger af te wachten terwijl ik weet dat het heel goed voor me zou zijn.
Geen idee waarom ik het op het moment zo moeilijk vind.
Het is vooral bij elk nieuw dieet (niet in de zin van calorieen tellen dieet) dat die hongerangst op komt zetten bij me.
Eten is wel belangrijk, maar het zou niet zo´n rol moeten hoeven spelen als het nu doet bij me.
Ik verlang ernaar dat ik tijden zonder zou kunnen zonder dat ik me verder echt heel erg druk zou hoeven maken.
Nu omdat ik ook weer aan het omschakelen ben naar een nieuwe manier om te eten (liefst zo min mogelijk en dan nog zo gezond mogelijke koolhydraten) moet ik soms ook te veel nadenken voor die omschakeling van hoe ik dat nu toch allemaal georganiseerd krijg.
En dat nadenken gaat ook weer ten koste van mijn gevoel, dat voor eten heel belangrijk is.
Het zal vast wel weer kunnen stabiliseren: de relatie tussen wat de dieetmogelijkheden zijn en wat mijn lichaam mij zegt.
Het idee van vasten of bijv ¨juice feasting¨ staat me van een bepaalde kant ook best wel aan in de zin van: niet te veel hoeven nadenken over eten en de schaarste welig durven laten tieren.
Maar daar is ook rust voor nodig.
Schaarste heeft ook veel charme voor mij.
Maar ik sla doodsangsten uit als ik eraan denk: aan honger.
Terwijl het ook wel lekker kan zijn misschien: een beetje honger of trek voelen.
En dan vervolgens rustig durven vragen: waar heb ik nu eigenlijk trek naar?
En dan maar hopen dat dat het voorhanden is en in het dieet past en dat het me dan niet gelijk ontmoedigt om aan het kokkerellen te slaan.
Ik ben het ff kwijt zoals jullie zien
Het is zo raar.
Mijn ouders hebben de oorlog meegemaakt.
Trouwens mijn moeder heeft de echte schaarste met eten ook toen niet meegemaakt.
Maar ergens moet ik iets van die angst van hun hebben meegekregen of zo.
Geen idee!