Roomijs maken

G

Guest

Guest
Ideetje om zelf roomijs te maken zonder machine (wel nog niet zelf uitgeprobeerd).

Hier is alvast een recept (vervang de witte suiker door billington suiker of een ander gezond zoetmiddel, hoewel misschien niet elk zoetmiddel hier van pas komt om de eidooiers met suiker tot 'romige massa' te kunnen kloppen)

Terwijl je de bereiding maakt, steek een kom in de diepvries en gebruik een elektrische slagroomklopper of zo'n ouderwetse klopperdie ze bij Dille & Kamille (nr. 5 op het plaatje) verkopen en doe het mengsel in de kom wanneer die door en door koud is en klop de roomijs, hopelijk niet te lang :wink: tot ze klaar is.

Een andere manier, is om het mengsel in een plastiek zak te doen met zo'n sluiting en deze in een andere plastiek zak te doen waar je ijsblokken en zout in steekt en dan ovenwanten aandoen om het geheel te schudden voor slechts 5 minuten (zie video).

Indien je geen plastiek wilt gebruiken, denk ik dat je evengoed een grotere en kleinere kom kunt gebruiken, waarin je in de grootste ijs doet en de kleinere je roomijs mengsel ingiet. Net zoals een bain-marie, maar dan om je bereiding koud te maken ipv te verwarmen.

Idealiter gezien, zou je zo'n tulbandvormige cakevorm als binnenpan kunnen gebruiken (in plaats van die weg te smijten omwille van de anti-aanbaklaag, want zolang je zo'n pan niet opwarmt komen die toxische gassen niet vrij voor zover ik weet. Dan wel best een zachte spatel gebruiken om te roeren en geen ijzeren klopper anders kan er toch nog wat van die anti-aanbaklaag loskomen)

Of op deze manier zonder machine kan ook.

Yum! :p

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.469
Berichten
498.196
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan