roomboter, kaas en AGEs

Stasis

New member
In mijn gezin eten we veel grasboter. Ongeveer een pakje per dag. (deze: http://www.zuiverzuivel.nl/producten/boter/grasboter-pakje-250-g.aspx)

Nu las ik dat roomboter en ook kaas volgens onderzoek van Helen Vlassara relatief veel AGE's (advanced glycation end products) bevatten. (https://melchiormeijer.wordpress.com/2014/05/01/de-terugkeer-van-de-ages/)

Zelf dacht ik meteen; het zal wel met de standaard (graangevoerde) of fabrieksboter uit de supermarkt zo zijn, maar ik ben toch nieuwsgierig of iemand er wat meer over weet te vertellen. Ik kan er niet veel over vinden, wellicht moet ik toch echt overstappen op de rauwmelkse varianten?
 
We zien steeds meer pseudowetenschap vanuit de 'alternatieve' orthomoleculaire hoek die hun uiterste best doen om zuivelproducten te demoniseren. Vanuit Belgie is daar Flamend met zijn 'exorfinen' en nu zijn er ineens weer die vermeende AGEs. Don't believe the hype!

Mike
 
Sowieso ontstaan AGEs bij verhitting, dus bij boerenkaas is het überhaupt geen issue. Maar ik denk dat het bij gepasteuriseerde zuivel ook geen probleem is.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.459
Berichten
487.988
Leden
8.623
Nieuwste lid
Elaine-vdb
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan