In mijn gezin eten we veel grasboter. Ongeveer een pakje per dag. (deze: http://www.zuiverzuivel.nl/producten/boter/grasboter-pakje-250-g.aspx)
Nu las ik dat roomboter en ook kaas volgens onderzoek van Helen Vlassara relatief veel AGE's (advanced glycation end products) bevatten. (https://melchiormeijer.wordpress.com/2014/05/01/de-terugkeer-van-de-ages/)
Zelf dacht ik meteen; het zal wel met de standaard (graangevoerde) of fabrieksboter uit de supermarkt zo zijn, maar ik ben toch nieuwsgierig of iemand er wat meer over weet te vertellen. Ik kan er niet veel over vinden, wellicht moet ik toch echt overstappen op de rauwmelkse varianten?
Nu las ik dat roomboter en ook kaas volgens onderzoek van Helen Vlassara relatief veel AGE's (advanced glycation end products) bevatten. (https://melchiormeijer.wordpress.com/2014/05/01/de-terugkeer-van-de-ages/)
Zelf dacht ik meteen; het zal wel met de standaard (graangevoerde) of fabrieksboter uit de supermarkt zo zijn, maar ik ben toch nieuwsgierig of iemand er wat meer over weet te vertellen. Ik kan er niet veel over vinden, wellicht moet ik toch echt overstappen op de rauwmelkse varianten?