Resveratrol in poedervorm

Epo

New member
Er wordt beweerd dat Resveratrol alleen in poedervorm goed opneembaar is. Van capsules zou slechts 0,5 procent opgenomen worden. Iemand anders beweert dat dit onzin is. Wie kan uitsluitsel geven?
 
hoi Epo, het lijkt me allemaal onzin: resveratrol zit o.a. in druiven, rode wijn, bepaalde kruiden: o.a. een plant: japanse duizendknoop: die hebben wij als mens jaar in jaar uit gebruikt: in elk geval die druiven en nu moet het ineens in poedervorm omdat we het anders niet opnemen. Wie kan dat serieus nemen? Capsules bevatten trouwens ook meestal poeder. De redenatie erachter schrijf je niet, maar het lijkt mij toch een beetje vergezocht allemaal.
 
Drink rode wijn! Als de redenatie is dat dit poeder een concentraat is, besef dan dat resveratrol beter opneembaar en krachtiger is in rode wijn, dat is al duizenden jaren zo.

Mike
 
Nee. De fermentatie en de alcohol als drager geven kracht en meerwaarde aan de ingredienten. Om diezelfde reden bestaan er traditionele kruidenbitters en andere medicinale alcoholische dranken (bijv. mede, honingwijn, en cider, appelwijn).

Mike
 
Alleen nog wel even een goede wijn vinden. Meen gezien te hebben in een uitzending van December 2015 dat 90 % van alle wijnen toevoegingen hebben. Zie ook:

https://www.mmv.nl/nieuws/veel-stoffen-wijn-zonder-dat-we-‘t-weten

Het volgende maakt het eigenlijk onmogelijk om erachter te komen wat erin zit:

"Dat de producenten vrijgesteld zijn van etikettering is het gevolg van een sterke lobby. De kwestie ligt “nogal gevoelig”, zoals een woordvoerder van de Europese Commissie verklaart. Vermelding van de toegevoegde stoffen zou de romantiek verstoren. “Als je alles erop zou moeten zetten wat erin zit, zou de fles te klein zijn”, grapt een kenner.

Dat de producenten vrijgesteld zijn van etikettering is het gevolg van een sterke lobby. De kwestie ligt “nogal gevoelig”, zoals een woordvoerder van de Europese Commissie verklaart. Vermelding van de toegevoegde stoffen zou de romantiek verstoren. “Als je alles erop zou moeten zetten wat erin zit, zou de fles te klein zijn”, grapt een kenner."
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.459
Berichten
489.100
Leden
8.624
Nieuwste lid
BobEssex73
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan