Ik speel al langere tijd met het idee om ooit eens een restaurant/café/lunchroom te starten op basis van het gedachtegoed van Weston Price. Ik heb aardig wat ervaring in de horeca, maar niet in het beginnen van een eigen zaak. Voor het hele juridische en technische verhaal kan ik zeker wat mensen gebruiken. Misschien kent iemand van jullie een goede kandidaat? Ik woon in Amsterdam.
Maar laat ik eerst rustig aan doen en jullie suggesties aanhoren. Wat mag er niet (of juist wel) ontbreken in een dergelijke tent? Mijn ideeën:
Hippe en alternatieve eettentjes zie je steeds vaker, dus zorg dat je er positief tussenuit springt en een verhaal met geschiedenis overbrengt. Wees niet belerend maar laat mensen gewoon kennismaken met lekkere gerechten/producten, dan komt het verhaal vanzelf.
Mensen moeten gelegenheid hebben om wat tot rust te komen. Geen harde muziek, misschien geen wifi? Interieur kan een thema hebben. Mooie muurschilderingen over natuurvolken?
Veel (zelfgemaakte) gefermenteerde drankjes: natuurlijk koffie, thee, wijn en bier, maar ook water- en melkkefir, kombucha, cider, gember- en kurkumabug (vrij makkelijk en goedkoop), kvass, bouillon, yoghurtsmoothie.
Gerechten op basis van vet>eiwitten>kh, van goede leveranciers, waar mogelijk bio/lokaal/seizoen. Dag vooruit werken i.v.m. weken van granen/noten/peulvruchten.
Kleine lunchkaart, alleen topproducten. Ik weet wel waar ik m'n brood, ossenworst en paté vandaan ga halen.
Geen avondkaart, maar vaste gerechten op vaste dagen, telkens beetje variëren (maaltijdsoep, curry, stoof- en stamppotten, salades, pizza (gefermenteerd deeg!).
Zoetigheid die relatief verantwoord is. Heb laatst brownie met zoete aardappel gemaakt, en ongebakken cheesecake. Flink wat vet erin en geen toegevoegde suiker.
Mooi kaas- en borrelplankje. Remeker!
Van tevoren reserveren/betalen, ter plekke alleen betalen voor extra drankjes/hapjes (bij kleine zaak).
Toilet met infographic over hoe je ontlasting eruit zou moeten zien als je goed eet een een goede vertering hebt
Nu jullie.
Maar laat ik eerst rustig aan doen en jullie suggesties aanhoren. Wat mag er niet (of juist wel) ontbreken in een dergelijke tent? Mijn ideeën:
Hippe en alternatieve eettentjes zie je steeds vaker, dus zorg dat je er positief tussenuit springt en een verhaal met geschiedenis overbrengt. Wees niet belerend maar laat mensen gewoon kennismaken met lekkere gerechten/producten, dan komt het verhaal vanzelf.
Mensen moeten gelegenheid hebben om wat tot rust te komen. Geen harde muziek, misschien geen wifi? Interieur kan een thema hebben. Mooie muurschilderingen over natuurvolken?
Veel (zelfgemaakte) gefermenteerde drankjes: natuurlijk koffie, thee, wijn en bier, maar ook water- en melkkefir, kombucha, cider, gember- en kurkumabug (vrij makkelijk en goedkoop), kvass, bouillon, yoghurtsmoothie.
Gerechten op basis van vet>eiwitten>kh, van goede leveranciers, waar mogelijk bio/lokaal/seizoen. Dag vooruit werken i.v.m. weken van granen/noten/peulvruchten.
Kleine lunchkaart, alleen topproducten. Ik weet wel waar ik m'n brood, ossenworst en paté vandaan ga halen.
Geen avondkaart, maar vaste gerechten op vaste dagen, telkens beetje variëren (maaltijdsoep, curry, stoof- en stamppotten, salades, pizza (gefermenteerd deeg!).
Zoetigheid die relatief verantwoord is. Heb laatst brownie met zoete aardappel gemaakt, en ongebakken cheesecake. Flink wat vet erin en geen toegevoegde suiker.
Mooi kaas- en borrelplankje. Remeker!
Van tevoren reserveren/betalen, ter plekke alleen betalen voor extra drankjes/hapjes (bij kleine zaak).
Toilet met infographic over hoe je ontlasting eruit zou moeten zien als je goed eet een een goede vertering hebt
Nu jullie.