Remko Kuipers, de Nederlandse Weston Price?

Er staat dit weekend ook een heel artikel van hem/over hem in de volkskrant. Uiteraard is MartijnKatan het helemaal niet met hem eens.

Hij weigert zelfs in discussie te gaan met hem...iets wat jaap Seidell, hoogleraar voeding en overgewicht vu amsterdam in ieder geval wel doet.

 
Katan is zo arrogant en overtuigd van zijn eigen gelijk dat hij de discussie niet aangaat. Bij de meeste mensen zal dit overkomen als een zwaktebod, men zal het interpreteren als angst van Katan dat zijn ongelijk wordt aangetoond. Deze mensen graven met een dergelijke hooghartige mentaliteit hun eigen graf. Hetzelfde deed Cees Renckens, voormalig voorzitter van de anti-kwak vereniging. Hij toonde zich een regelrechte extemist en wekte daardoor meer weerstand dan medestand op. Zowel Katan als Renckens zijn wetenschapsfundamentalisten en ze hebben niet door dat de wereld om hen heen veranderd is en zij inmiddels achterhaald zijn, oud nieuws.

Mike

 
Via onderstaande link een artikel over Bruce Lipton, al eerder door Mike genoemd.

Bruce zegt onder meer dat we ons niet fatalistisch op hoeven te stellen als zou ziekte nu eenmaal 'in onze genen zitten'.

http://nl.odemagazine.com/doc/0147/Wij_zijn_meester_van_ons_lot/

 
Vanavond 30-08-2012 was er een interview met Kuipers op televisie.

Helaas heb ik daar niet alles van kunnen zien. Wel een vraag uit het publiek of Kuipers denkt dat er buitenaards leven mogelijk is. Hij denkt dus van wel, zowel betreffende primitief als hoog ontwikkeld buitenaards leven.

Helaas heb ik niet alles gezien, en helaas zat ik niet in het publiek wat vragen mocht stellen.

Zou anders nog wel wat vragen hebben willen stellen over de geheimen die Neil Armstrong heeft meegenomen in zijn graf. Maar ja, daar zouden vast politiek correcte antwoorden op gekomen zijn...

Kuipers zegt Armstrong niet persoonlijk gekend te hebben, maar wel diens mede maanreiziger Buzz Aldrin.

 
Oops, vergissing.

Ik sprak inderdaad over Andre Kuipers, de astronaut, en die Remko Kuipers ken ik niet...

 
@UFO: LOL!

Je vroeg je niet af wat dan die connectie was tussen meneer Kuipers de ruimteman en Weston Price?

 
Ook zijn partner is op weg een proefschift in te dienen:

Arts Martine Luxwolda (partner van Remko Kuipers) promoveert vandaag aan de Rijksuniversiteit Groningen op het proefschrift: Omega-3 fatty acids and vitamin D in traditionally living east-African populations. Lessons from evolution for a healthy lifestyle. Hier het ongewijzigde persbericht. Luxwolda specialiseert zich tot mond-, kaak- en aangezichtchirurg. Ik vind dat extra interessant, omdat neolithische ziekten zich vaak het eerst manifesteren in de mond. Cariës en malformatie (de typisch Nederlandse ‘grafstenen’ die met een beugel in het gelid worden geduwd) zijn niet normaal. Ik heb een post in voorbereiding over een alternatieve (evolutionaire) kijk op de pathogenese van ondermeer tandbederf. Poetsen is slechts een lapmiddel. Even geduld a.u.b.

Promotor(s): prof.dr. F.A.J. Muskiet

Faculteit: Medische Wetenschappen

Voedingsadviezen verbeteren door onderzoek bij Afrikaanse stammen

Veel, zo niet alle ziektes in de Westerse samenleving worden veroorzaakt door een mismatch tussen het menselijk genoom, dat sinds de oude steentijd (2,5 miljoen – 10.000 jaar geleden) nauwelijks is veranderd, en onze razendsnel veranderende samenleving. De huidige voedingsvoorschriften zijn gebaseerd op onderzoek naar eetgewoonten onder westerse bevolkingsgroepen in de moderne tijd. Logischer zou het zijn om voedingsadviezen mede te baseren op onderzoek naar de voedingsgewoonten van onze voorouders uit de steentijd. Op hun eet- en leefgewoonten is ons genoom immers ‘ingesteld’, zo argumenteert UMCG-promovendus Martine Luxwolda in haar proefschrift.

Luxwolda analyseert in haar proefschrift de eetgewoonten van Afrikaanse stammen in Tanzania, die een leefstijl hebben die lijkt op die van onze voorouders. Ze concentreert zich hierbij op twee voedingsstoffen die overvloedig aanwezig waren in het land-water ecosysteem, waarin de menselijke evolutie moet hebben plaatsgevonden: het visolievetzuur DHA en vitamine D. Luxwolda stelt vast dat de onderzochte stammen door hun voeding aanzienlijk meer DHA en vitamine D binnen krijgen. Dit zou mede kunnen verklaren dat typisch westerse ziektes, zoals vele psychiatrische aandoeningen en hart- en vaatziekten onder deze stammen niet voorkomen. Zo heeft een hoog moedermelk-DHA waarschijnlijk gunstige invloeden op de neurologische ontwikkeling van de pasgeborene. Nader onderzoek naar eetgewoonten van onze verre voorouders zou een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de verbetering van onze voedingsadviezen.

Martine Luxwolda (Ede, 1981) studeerde Geneeskunde te Groningen. Ze verrichtte haar onderzoek aan de afdeling Laboratoriumgeneeskunde. Het onderzoek werd medegefinancierd door FrieslandCampina en het VSBfonds. Luxwolda volgt momenteel de verkorte opleiding tot tandarts voor medici, dit ter voorbereiding op de opleiding tot Mond- Kaak- en Aangezichtchirurg.

http://www.docs4x4africa.com/index.php?page=wij

http://www.rug.nl/news-and-events/p...rom-evolution-for-a-healthy-lifestyle?lang=nl

 
Quote:
Luxwolda analyseert in haar proefschrift de eetgewoonten van Afrikaanse stammen in Tanzania, die een leefstijl hebben die lijkt op die van onze voorouders. Ze concentreert zich hierbij op twee voedingsstoffen die overvloedig aanwezig waren in het land-water ecosysteem, waarin de menselijke evolutie moet hebben plaatsgevonden: het visolievetzuur DHA en vitamine D. Luxwolda stelt vast dat de onderzochte stammen door hun voeding aanzienlijk meer DHA en vitamine D binnen krijgen. Dit zou mede kunnen verklaren dat typisch westerse ziektes, zoals vele psychiatrische aandoeningen en hart- en vaatziekten onder deze stammen niet voorkomen. Zo heeft een hoog moedermelk-DHA waarschijnlijk gunstige invloeden op de neurologische ontwikkeling van de pasgeborene.


Daar gaat Brian Peskin dus met zijn demonisering van omega-3 en zijn ophemeling van omega-6. Lees ook mijn kritiek op hem hier:

https://www.fatsforum.nl/topic/het-verzwegen-verhaal-over-kanker-brian-peskin#post-20348

https://www.fatsforum.nl/topic/het-verzwegen-verhaal-over-kanker-brian-peskin#post-20351

https://www.fatsforum.nl/topic/het-verzwegen-verhaal-over-kanker-brian-peskin#post-20760

https://www.fatsforum.nl/topic/het-verzwegen-verhaal-over-kanker-brian-peskin#post-21351

https://www.fatsforum.nl/topic/het-verzwegen-verhaal-over-kanker-brian-peskin#post-21755

Mike

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.498
Berichten
516.975
Leden
8.645
Nieuwste lid
ej bartelink
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan