Rauwkost

ruud

New member
Inmiddels ben ik er voor mezelf niet zo zeker meer van hoe goed rauwkost feitelijk is voor ons verteringssysteem.

Het is gewoon waar dat wij mensen geen lebmaag, boekmaag etc hebben om rauwe cellulose goed te kunnen verteren.

Of zoals mijn cavia´s: die herkauwen hun keutels! (copofragie: proost!)

Daarnaast is volgens mij de temperatuur van voeding ook belangrijk: dat het de lichaamstemperatuur benadert: om geen energie te verliezen daaraan in het lichaam om te compenseren voor het temperatuursverschil ipv dat deze voor de vertering kan worden aangewend.

Vooral vrouwen zitten vaak op koude slaatjes te kauwen.

Ik vraag me af of het goed is voor ze/ons.

Ik denk het eigenlijk niet en ik ben ook blij dat ik het van mezelf niet hoef te eten meer tenzij het ff 5 minuten is gekookt in de wok of zo.

Ik heb met Japanse meiden in een huis gewoond een tijd.

Zij wokten ook hun sla kort eerst altijd 5 minuten.

 
Ik ben er achter gekomen dat als ik veel rauwkost eet, nadien erg misselijk wordt. Er zitten dan ook onverteerde resten in mijn ontlasting. Ik blancheer vaak mijn groenten. Dan blijven de vitamine bewaard en worden de groenten toch wat zachter.

Spinazie en sla leg ik even in water wat net van de kook af is.

Gaat prima en de smaak gaat niet verloren.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.463
Berichten
493.749
Leden
8.626
Nieuwste lid
RobertApank
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan