hoi ApoAss, weet je waar transvet allemaal inzit?
Dat is een zuurstofrover.
Het zit in halva- en margarine, koekjes, chips, chocola, brood etc.
Eet je nog koolhydraten?
Koolhydraten zijn zuurstofrovers.
Als je fruit eet, dan alleen zuur fruit.
Vermijd ook zoveel mogelijk de zetmeelachtige knollen (ook zeker aardappels).
Waterstofperoxide (h202) helpt ook tegen oxydatieve stress.
Zuurstof krijg je van verzadigd vet, voornamelijk dierlijk vet, maar ook van kokos- en palmolie, omega 3-vet uit rauwe melk/boter/zuivel van grasgevoerd vee en vette roofvis (uit de zee/oceaan: niet de gekweekte).
Gebruik je ook genoeg ongeraffineerd mineralenzout, best keltisch zeezout, in je voeding?
http://www.voedingisgezondheid.nl/zout_Keltisch_zeezout.html
Maar ook: veel kruiden: kaneel, geelwortel, mosterdzaad e.d. (zitten allemaal in de yoghurtsmoothie van Mike
http://www.voedingisgezondheid.nl/recepten.html ).
Ook: heb je veel stress: dat drukt op je hormoonstelsel en maagzuur: waardoor je jezelf ook in de oxydatieve stressmodus brengt.
Gebruik je nog meer (liefst rauwe) zuivel, liefst ook een groot deel gefermenteerd (volvette yoghurt, e.d.)?
Ook: vitamine c, vitamine e, vitamine a: best door orgaanvlees te eten: bijv. vitamine a zit veel in lever (evt bijnier(schors)extract bij bijnieruitputting: zit ook vitamine c in), gefermenteerde levertraan van blue ice (juiste omega 3 vet en vitamine d-toevoer) en boterolie van green pasture.
Ken je het concept van de verteringsketen? Het staat hier uitgelegd:
http://gelderland.westonprice.nl/category/home/
Quote:
De verteringsketen verloopt als volgt: vetten-mineralen-vitamines. Vetten maken de opname van mineralen mogelijk en mineralen maken de opname van vitamines mogelijk, het zijn allemaal sleutels in een contactslot. Opnieuw zien we dat vetten aan het begin van de verteringsketen staan en niet koolhydraten. Nogmaals, Price concludeerde dat dit dierlijke, verzadigde vetten betrof. Vandaar dat hij een hoge inname van vetten en mineralen benadrukte. De mineralen krijgt de mens hoofdzakelijk binnen in de vorm van zouten. Verzadigd vet en zout staan daarmee aan de basis van de voedselvertering, willen we de gezondheidvoordelen kunnen genieten van een optimale vitamineopname.
Denk ook aan de bottenbouillons, om je spijsvertering te ondersteunen.
Ken je de levergalsteenkuren van deze site?
Hier meer achtergrondinfo:
https://www.fatsforum.nl/topic/pigmentvlekken
https://www.fatsforum.nl/topic/moedervlekken
http://www.voedingisgezondheid.nl/welkom.html
http://www.mikedonkers.com/