"Roestvlekken" ook wel pigmentvlekken zoals ze genoemd worden op mijn huid.

ApoAss

New member
Wat is de oorzaak van pigmentvlekken op je lichaam. Ik heb er nu een op mij gezicht. Ik eet en leef gezond. Maar wil graag zorgen dat de "roestvlekken" weer verdwijnen. Heb ik tekorten?

 
Apoass, Antwoord op je vraag: zuurstoftekort en (daarmee ook) problemen met het afscheiden van gifstoffen uit je lijf.

Gezond eten en leven: wat versta jij daaronder?

 
Apoass: dit kan je aanpakken door je eet- en leefpatroon kritisch (en dan bedoel ik echt kritisch) onder de loep te leggen: jezelf ervan bewust verzekerend dat je je lichaam ondersteunt i.p.v. dat je het oxydatieve stress toebrengt.

 
Ik eet biologisch. Appelazijn en sole voor iedere maaltijd. Smoothies met oa tarwegras,spirulina etc. Kokosvet,roomboter en biologische olijfolie.

 
Ik zoek op oxydatieve stress en zie vanalles voorbij komen wat ik allemaal niet doe. Maar toch. Hoe los ik het zuurstof tekort op? Daar kan ik niet veel over vinden. Wie helpt me op weg?

 
hoi ApoAss, weet je waar transvet allemaal inzit?

Dat is een zuurstofrover.

Het zit in halva- en margarine, koekjes, chips, chocola, brood etc.

Eet je nog koolhydraten?

Koolhydraten zijn zuurstofrovers.

Als je fruit eet, dan alleen zuur fruit.

Vermijd ook zoveel mogelijk de zetmeelachtige knollen (ook zeker aardappels).

Waterstofperoxide (h202) helpt ook tegen oxydatieve stress.

Zuurstof krijg je van verzadigd vet, voornamelijk dierlijk vet, maar ook van kokos- en palmolie, omega 3-vet uit rauwe melk/boter/zuivel van grasgevoerd vee en vette roofvis (uit de zee/oceaan: niet de gekweekte).

Gebruik je ook genoeg ongeraffineerd mineralenzout, best keltisch zeezout, in je voeding? http://www.voedingisgezondheid.nl/zout_Keltisch_zeezout.html

Maar ook: veel kruiden: kaneel, geelwortel, mosterdzaad e.d. (zitten allemaal in de yoghurtsmoothie van Mike http://www.voedingisgezondheid.nl/recepten.html ).

Ook: heb je veel stress: dat drukt op je hormoonstelsel en maagzuur: waardoor je jezelf ook in de oxydatieve stressmodus brengt.

Gebruik je nog meer (liefst rauwe) zuivel, liefst ook een groot deel gefermenteerd (volvette yoghurt, e.d.)?

Ook: vitamine c, vitamine e, vitamine a: best door orgaanvlees te eten: bijv. vitamine a zit veel in lever (evt bijnier(schors)extract bij bijnieruitputting: zit ook vitamine c in), gefermenteerde levertraan van blue ice (juiste omega 3 vet en vitamine d-toevoer) en boterolie van green pasture.

Ken je het concept van de verteringsketen? Het staat hier uitgelegd: http://gelderland.westonprice.nl/category/home/
Quote:
De verteringsketen verloopt als volgt: vetten-mineralen-vitamines. Vetten maken de opname van mineralen mogelijk en mineralen maken de opname van vitamines mogelijk, het zijn allemaal sleutels in een contactslot. Opnieuw zien we dat vetten aan het begin van de verteringsketen staan en niet koolhydraten. Nogmaals, Price concludeerde dat dit dierlijke, verzadigde vetten betrof. Vandaar dat hij een hoge inname van vetten en mineralen benadrukte. De mineralen krijgt de mens hoofdzakelijk binnen in de vorm van zouten. Verzadigd vet en zout staan daarmee aan de basis van de voedselvertering, willen we de gezondheidvoordelen kunnen genieten van een optimale vitamineopname.Denk ook aan de bottenbouillons, om je spijsvertering te ondersteunen.

Ken je de levergalsteenkuren van deze site?

Hier meer achtergrondinfo: https://www.fatsforum.nl/topic/pigmentvlekken

https://www.fatsforum.nl/topic/moedervlekken

http://www.voedingisgezondheid.nl/welkom.html

http://www.mikedonkers.com/

 
Mijn dank is groot voor al je info. Heel veel wist ik al maar toch staat er weer genoeg nieuwe info bij. Ik ga aan de slag. Woensdag a.s. Krijg ik te horen of het kwaadaardig is. Maar ik wil zelf aan de slag. Bedankt!

 
Hoi Apoass, ook goedaardige pigmentvlekken komen door dezelfde vrije radicalen die ook de kwaadaardige problemen (ook die op de huid) veroorzaken.

Het probleem bij beide is hetzelfde: alleen bij de 1 (kwaadaardige vlek) is het meer uit de hand gelopen dan bij de ander (goedaardige vlek).

 
ApoAss,

We willen je graag helpen hoor maar zou je dan op willen schrijven wat er allemaal het mondje in gaat.

We krijgen hier wel meer mensen die zeggen gezond te eten en leven. Maar vaak is er nog veel voor verbetering vatbaar.

Dan kunnen we wat gerichter advies geven en het kan zo maar zijn dat je iets tot je neemt wat 'heling' in de weg staat.

Lia

 
Ik had een soort pigmentvlek op mijn borst. Die zat er nooit en plots zat het er. Het was ook vrij groot en begon best donker te worden.

Maar dat was jaren geleden.

Ik ben toen meer mijn lever aandacht gaan geven en enkel gefilterd water gaan gebruiken en nog een aantal andere zaken. Ik verwachte al, dat de pigmentvlek weg moest gaan. Maar dat ging niet van de ene op de andere dag.

Hij is nu niet meer zichtbaar, tenminste, ik zou dan heel goed moeten kijken misschien. Dat de lever nu schoner is, heeft er zeker wel mee te maken.

 
Lia,

Ik drink de smoothies van leefbewust. Biologische groenten en fruit,vlees zoveel als mogelijk is desembrood max. Drie snee per dag. Sole en appelazijn. Spirulina,tarwegras,rozebottel en bosbespoeder van leefbewust, volle yogurt, witte rijst, karnemelk. Ik drink nooit melk.

Ik wil de levertraan met boterolie van bleu ice gaan bestellen. Wat raad je me nog meer aan om mijn lever op te schonen?

 
Je zou gal/leverthee kunnen gaan drinken, te koop bij de natuurwinkel.

De smoothies van leefbewust, dat zijn dacht ik fruitsmoothies he?

Je kunt beter overstappen op yoghurt/kefir smoothies: http://www.voedingisgezondheid.nl/recepten.html

Probeer je brood af te bouwen en te vervangen door andere voeding, zoals beestenbottenbouillons, omeletten, yoghurt, smoothie.

Waarom drink je geen melk, ApoAss?

Om je lever op te schonen: lever/galblaas reinigingen, groot en klein: http://www.voedingisgezondheid.nl/lever-_en_galblaas.html

Lia

 
Poekie,

Ik drink wel altijd groene thee. Maar die thee ga ik kopen. Ik lust geen melk. Wel altijd volle yoghurt en karnemelk gedronken. Ik houd van zure dranken. Ik drink nooit frisdrank alleen water met evt. Appelazijn en sole. Ik doe bij de smoothie wel altijd yoghurt en cr. Fraiche.

Brood eet ik als ik werk. En beestebouillons en wat je noemt eet ik ook.

 
Leverondersteuning (de lever is het belangrijkste (ontgiftigings-)orgaan in je lichaam: en als je weet dat kanker het eindstadium is van een vergiftigings- c.q. ondervoedingscrisis): Mariadistelzaad www.kenkkruidenshop.nl (goedkoopste adresje dat ik ken) helpt de lever ontgiften/levercellen aanmaken.

Halve eetlepel per dag in elektrische koffiemolen -ook handig voor het grofkorrelige keltisch zeezout- malen en bijv. door je yoghurt doen of met heet water begieten.

Zie hier meer info over mariadistel in het engels: http://www.naturalnews.com/milk_thistle.html

Voor de lever zijn koffieklysma's ook helend: https://www.fatsforum.nl/topic/klysma

Koffieklysma: veel gebruikt bij kanker of ontgiftigingsproblemen: het brengt het glutathiongehalte in het lichaam in korte tijd naar 600-700% (ontgiftigingsvermogen wordt daarmee aangezet) en toxinen worden uit de galvloeistof gehaald, die in principe ook mee worden hergebruikt in de galvloeistof in het lichaam (het lichaam voert uit zichzelf geen galvloeistof af uit begrijpelijke zuinigheidsoverwegingen).

Veel artsen in de VS vragen van hun kankerpatienten dat ze koffieklysma's gebruiken en bijv. kankerarts dr. Nicholas Gonzalez doet elke dag zelf een koffieklysma.

 
Lievergezond,

Ik heb alleen op mijn onderarmen kleine liverspots en één grote roestplek in mij gezicht. De rest van mijn lichaam niet. Ben geen zonaanbidder. Maar alleen de huid die aan lucht blootgesteld is. Zegt dat ook iets over de toestand van mijn lichaam. Ik voel me verder goed. Energiek en fit. Ontlasting goed, geen overgewicht. Ik let juist altijd heel goed op wat ik eet. Toch krijg ik dit. Ik ga zowie zo achter mariadistelzaad aan en een lege klysma op de kop zien te tikken.

 
Quote:
en een lege klysma op de kop zien te tikken


Waarom geen gevulde klysma?

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
505.354
Leden
8.637
Nieuwste lid
nataliedje
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan