PRISM

Oker

New member
De Washington Post en de Guardian hebben recent een Amerikaans overheidsprogramma met codenaam “PRISM” onthuld, dat op massale schaal data aftapt van het internet. De NSA en de FBI zouden direct toegang hebben tot de servers van 9 grote amerikaanse aanbieders van Internetdiensten, waaronder Facebook, Microsoft, Apple, Yahoo, Google, YouTube, AOL en Skype. Dit surveillance-programma zou ten minste 7 jaar geleden begonnen zijn.

Links:

http://www.washingtonpost.com/inves...0c0da8-cebf-11e2-8845-d970ccb04497_story.html

http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/06/us-tech-giants-nsa-data

De oplossing: gebruik zoekmachine Ixquick.

Dit schrijven ze over zichzelf:

Ixquick heeft zich altijd al duidelijk uitgesproken ter verdediging van de civiele vrijheden van mensen en hun Privacy in het bijzonder. Het zal u dan ook niet verbazen dat wij een sterk tegenstander zijn van dergelijke ogenschijnlijk grenzeloze spionageprogramma’s als PRISM, die een buitenproportionele inbreuk maakt op onze grondrechten.

De historie toont duidelijk aan dat ook overheidssurveillanceprogramma’s, met aanvankelijk goede intenties, gemakkelijk uiteindelijk misbruikt kunnen worden voor hele andere doeleinden dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Programma’s zoals PRISM ondermijnen onze Privacy, verstoren het vertrouwen in onze overheden, en zijn een gevaar voor het vrije internet.

Ixquick en en haar tweeling-zoekmachine StartPage hebben in hun 14-jarig bestaan geen enkele bit aan gebruikersdata aan de Amerikaanse overheid, of welke andere overheid of instantie dan ook, afgestaan. Niet onder PRISM, en niet onder andere programma’s in de VS of waar dan ook ter wereld.

Dit onderscheidt ons:

Ixquick slaat geen gebruikersgegevens op. We maken dat ook overduidelijk naar derden toe, inclusief overheidsdiensten. We slaan geen IP addressen op , gebruiken geen “tracking cookies”, en er is niets op onze servers te vinden over onze gebruikers waar ook maar iets mee kan worden gedaan. Als we het niet hebben, kunnen we het ook niet afstaan aan “Big Brother”. We hebben sinds we bestaan dan ook nog nooit een dergelijk verzoek van welke overheidsdienst dan ook gehad.

Ixquick gebruikt standaard gecodeerde (HTTPS) verbindingen om 'afluisteren' te voorkomen. Wanneer zoekbewerkingen zijn gecodeerd, kunnen derde partijen, zoals internetproviders, hackers en overheidsfunctionarissen de internetverbindingen niet afluisteren om te bekijken wat de gebruikers zoal zoeken. De combinatie van het niet opslaan van gebruikersgegevens én het gebruik van gecodeerde verbindingen is een ijzersterke waarborg voor uw Privacy.

Als Nederlands bedrijf zijn Amerikaanse wetten en regelgeving niet direct op ons van toepassing. Elk verzoek om data van gebruikers af te staan van welke overheidsdienst dan ook (inclusief de VS) zal eerst diepgaand worden onderzocht door onze advocaten, en zal niet worden opgevolgd, tenzij de wet die van toepassing op ons is dit onomstotelijk vereist. En zelfs in dat hypothetische geval zullen we verwijzen naar ons eerste punt : we hebben helemaal geen gebruikersdata om over te dragen. We zullen nooit meedoen met vrijwillige spionageprogramma’s als PRISM.

Ixquick kan niet worden gedwongen te spioneren. Gegeven de sterke Privacy wetgeving in de EU is het erg onwaarschijnlijk dat we gedwongen zullen worden mee te doen aan onbegrensde spionageprogramma’s zoals PRISM. En als dit ooit zal veranderen dan zullen we het bevechten tot het einde.


 
Een zeer interessant artikel. Ik geloof het meteen. Hoewel alles altijd meteen wordt ontkend en het later allemaal waar blijkt te zijn.

Gisteravond op Ned 3. 23.25

documentaire afl. TPB AFK - The pirate bay away from keyboard.

 
Dank voor de titel liesje, die ga ik zeker kijken!

http://watch.tpbafk.tv/ is de link, voor andere geïnteresseerden.

 
Quote:
Belastingdienst gaat meekijken met politiecamera's op snelwegenDoor Arnoud Wokke, woensdag 22 oktober 2014 09:05, reacties: 261, views: 20.825 • Feedback

Submitter: SeelenSchmerz

De Belastingdienst heeft een convenant gesloten met de politie om mee te mogen kijken met zogenoemde anpr-camera's. Deze camera's zijn bedoeld om onder andere criminelen op te sporen, maar de Belastingdienst wil bekijken of mensen bijvoorbeeld privé rijden met een zakelijke auto.

http://tweakers.net/nieuws/99183/belastingdienst-gaat-meekijken-met-politiecameras-op-snelwegen.html

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
505.348
Leden
8.637
Nieuwste lid
nataliedje
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan